Nieuws

Roeiwereld blijft werken aan diversiteit en inclusie

Vandaag vindt voor de 26ste keer de Canal Parade plaats in de Amsterdamse grachten. Ook dit jaar vaart de KNRB, samen met zeventien andere sportbonden, NOC*NSF, Sport Pride Foundation en de Nederlandse Loterij mee om onze stem te laten horen voor LHBTIQ+ acceptatie in de sport. De Pride week is bijna voorbij, maar de aandacht voor diversiteit en inclusie stopt nooit.

Werken aan acceptatie

Als KNRB geloven we dat iedereen binnen de roeiwereld zichzelf moet kunnen zijn. Toch realiseren we ons dat er nog veel vooruitgang geboekt kan worden als het gaat om diversiteit en inclusie. In de zomer van 2021 hebben we een enquête uitgezet om de mate van diversiteit en inclusie in kaart te brengen. De resultaten van dit onderzoek benadrukken het belang van meer kennis en bewustzijn, een structureel beleid en vooral het starten van een open gesprek over hoe we een veilige en inclusieve sportomgeving voor iedereen kunnen creëren.

Expositie A.R.S.R. Skadi – Durven begint hier

De lustrumcommissie van de Rotterdamse Studentenroeivereniging Skadi heeft een belangrijke stap gezet in het bevorderen van een open dialoog over diversiteit en inclusie. Met het thema ‘Durven begint hier’ benadrukken zij dat we niet bang moeten zijn voor verandering en durf moeten tonen om anders te zijn. Een sterke boodschap: we moeten niet wegkijken van gevoelige onderwerpen, maar deze durven aankaarten. 

De expositie van Skadi op de Willem-Alexanderbaan – door Lotte Burgers

Als onderdeel van het lustrum heeft de Lustruscommissie van Skadi een reeks unieke verhalen verzameld vanuit verschillende perspectieven van mensen bij diverse roeiverenigingen in Nederland. Roeiers van verschillende studentenroeiverenigingen vertelden over wat zij hebben ervaren in het verenigingsleven op het gebied van inclusie en diversiteit. In de breedste zin van het thema.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Goud na goud op beste WK Roeien ooit

TeamNL Roeien

Ontketend TeamNL Roeien al op vier gouden WK-medailles

TeamNL Roeien

Vierde wereldtitel voor Corné, Martine net buiten podium

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!