Nieuws

Rudolf Steiner College uit Haarlem is Nederlands Kampioen Schoolroeien

Vandaag, vrijdag 3 juni, is er door scholieren uit het hele land gestreden op de Bosbaan tijdens het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK). Traditiegetrouw op het NSRK, was het een prachtige zonnige dag.

Tijdens het NSRK strijden middelbare scholieren uit de onder- en bovenbouw in C4’en en dubbeltwee’s tegen elkaar. Voor de scholieren is dit vaak een eerste kennismaking met de roeisport. Door middel van dit evenement stimuleert de KNRB jongeren meer te sporten en bewegen. Een goede samenwerking tussen sport en onderwijs is hierbij essentieel.

De ploegen voeren drie wedstrijden over 500 meter, waarvan de snelste twee tijden meetelden voor het eindklassement. Er was flinke wind tegen en er waren een aantal hele spannende races. In de pauze konden de scholieren zich met elkaar meten tijdens een potje ergometeren. Ook was er genoeg te zien op het water vanwege de trials van TeamNL Roeien, een goede motivatie voor de tweede en derde omloop. Voor het eerst sinds lange tijd is het Willem Lodewijk gymnasium uit Groningen verslagen en mag het Rudolf Steiner College uit Haarlem zich Nederlands Kampioen Schoolroeien noemen.

Terugblik op editie 2022

Graag bedanken we alle vrijwilligers die hebben geholpen om er een succesvolle dag van te maken. Hierbij een link naar de uitslagen en het fotoalbum

De winnaar van editie 2022 was het Rudolf Steiner College uit Haarlem. 

Hoe is het ervaren?

De organisatie was benieuwd naar de ervaringen van de meer dan 300 deelnemers in 2022.  

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

ORCA en KNZ&RV winnen het Coastalklassement

Nieuws

Coming up: WK Beach Sprint in Barletta

Nieuws

Nederlandse junioren schitteren tijdens Coupe de la Jeunesse Coastal in Italië

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!