Nieuws

Scholieren in de boot bij NSRK 2019

Vorige week vrijdag 31 mei 2019 is er door scholieren uit het hele land gestreden op de Bosbaan tijdens het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK). En zoals NSRK traditiegetrouw; was het weer een topdag met top weer.

Tijdens het NSRK strijden middelbare scholieren uit deonder- en bovenbouw in C4’en en dubbeltwee’s tegen elkaar. Voor de scholierenis dit vaak een eerste kennismaking met de roeisport. Door middel van ditevenement stimuleert de KNRB om jongeren meer te laten sporten en bewegen. Eengoede samenwerking tussen sport en onderwijs is hierbij essentieel.

Wat hebben we vorige week weer genoten van een fantastischeeditie NSRK. ’s Ochtends voeren de scholieren hun voorwedstrijden voor plekkenin de A- en B-finales. Door de flinke wind mee, zijn er echte toptijdengevaren. Dit leverde soms spannende maar soms ook minder spannende wedstrijdenop. Met wind mee roeien blijft een lastig fenomeen.

In de pauze konden de onder- en bovenbouw scholieren zichmet elkaar meten tijdens een potje ergometeren. In mix ploegen werd er eenestafette gedaan waarbij het Willem Lodewijk Gymnasium en het StedelijkeGymnasium Leiden als winnaars uit de bus kwamen.

Winnaars NSRK Ergometerchallenge 2019
Foto: Hesse de Jong

Na de pauze was het menens en ging het echt om de medailles.In een aantal velden kwam er een heuse fotofinish aan te pas. Gelukkig waren erdeskundige kamprechters aanwezig om uitsluitsel te geven, waarna de winnaarshun medailles en beker konden ophalen bij toproeier Bo Wullings, die deprijsuitreiking verzorgde.

Al met al was het een fantastische dag. Graag danken we alle vrijwilligers die hebben geholpen om er een succesvolle dag van te maken. Hierbij een link naar de uitslagen en het fotoalbum.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!