Nieuws

Seizoensafsluiter in zicht: uitreikingen klassementen

De Eerstejaars-, Development- en Junioreninstroomklassementen naderen hun einde. Er zijn nog slechts een paar wedstrijden te gaan voor de top 3 beste roeiploegen weer gekroond mogen worden tot beste van hun klassement. Ook dit seizoen worden er uiteraard weer uitreikingen georganiseerd om de klassementen spectaculair af te sluiten.

Eerstejaars Klassement: NSRF-Slotwedstrijden – zaterdag 1 juli

De uitreiking van het Eerstejaars Klassement vindt zaterdag 1 juli plaats tijdens de NSRF-slotwedstrijden op de Willem-Alexander baan in Zevenhuizen, een van de hoogtepunten op de roeikalender en de laatste nationale roeiwedstrijd voor de zomer. De NSRF-Slotwedstrijden worden dit jaar georganiseerd door de W.S.R. Argo, ter gelegenheid van hun lustrum. De wedstrijd trekt deelnemers van verenigingen uit het hele land, om hun vaardigheden te tonen en te strijden voor de felbegeerde titels. Ook het Eerstejaarsklassement zal die dag nog volop strijden om de eerste, tweede en derde plek. De winnaars zullen aan het einde van de dag bekend zijn. De uitreiking van het Eerstejaarsklassement vindt plaats rond 19:00 uur op het erepodium, direct na het laatste nummer.

Development Klassement: Koninklijke Holland Beker – zondag 25 juni

Op zondag 25 juni staat de Koninklijke Holland Beker op de agenda: een prestigieuze roeiwedstrijd die plaatsvindt op de Bosbaan in Amstelveen. Deze internationale wedstrijd trekt roeiers van over de hele wereld en staat bekend om het hoge niveau van de deelnemers. Ook dit jaar zal er weer volop gestreden worden om de Holland Beker en Ladies Trophy. De Koninklijke Holland Beker trekt niet alleen topsporters, maar ook enthousiaste toeschouwers die genieten van de spannende races. Een kort uur na de hoofdnummers in de skiff – om 16:45 uur – zal de uitreiking van het Development Klassement plaatsvinden op het erepodium. De races zijn het hele weekend live te volgens via de website van de Koninklijke Holland Beker.

Junioren Instroomklassement: Dutch International Youth Regatta – zaterdag 8 juli

Dit jaar bestaat het Junioren Instroomklassement uit meiden en jongens onder 16 jaar in de dubbeltwee (M16 2x en J16 2x). Ze strijden voor de felbegeerde truien die dit jaar voor de tweede keer zullen worden uitgereikt. De Dutch International Youth Regatta (DIYR) is het ultieme roei-evenement voor junioren. De KNRB is blij dat de organisatie van de DIYR ruimte biedt in hun programma voor het uitreiken van de prijzen.

Bekijk hieronder een kleine sfeerimpressie van de uitreikingen van het vorige seizoen. Wil je weten wat de tussenstanden zijn of op welke plek jouw ploeg momenteel staat? Kijk dan op KNRB.nl voor de huidige standen.

Alle deelnemende ploegen en verenigingen worden nog apart geïnformeerd over de aanwezigheid op de dagen van de uitreikingen.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

TeamNL roeien bezoekt de Olympische baan in Parijs 

TeamNL Roeien

Terugblik: TeamNL Roeien in Lago Azul 

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!