Nieuws

Skadi en De Maas presenteren de Rotterdam Harbourraces 2022

Het parcours van de Rotterdam Harbourraces

Op zondag 4 september brengen Skadi en De Maas de Rotterdam Harbour Races voor de zesde keer naar de Rotterdamse wateren. Als onderdeel van het KNRB Coastal Rowing Klassement is het uitgegroeid tot één van de grootste en meest populaire coastal wedstrijden van het jaar.

De Rotterdam Harbour Races vinden plaats tijdens de Wereldhavendagen en gaan over een afstand van vijf kilometer. De start vindt plaats ter hoogte van Hotel New York, in het zicht van de duizenden toeschouwers van de Wereldhavendagen. Het parcours rondom het Noordereiland kent diverse scherpe bochten. Het meest spectaculaire moment, is kort na de start wanneer de eerste pyloon van de Erasmusbrug wordt gerond. Met tien ploegen is dit geen sinecure voor de stuurlieden.

Tactiek en kennis van het water is belangrijk. Na het ronden van het Antwerpse Hoofd komen de ploegen terug onder de Hef door om net voor de Erasmusbrug te finishen. Hier loopt een aanzienlijke getijdenstroom. Ga je midden op het water varen of hou je zoveel mogelijk de kant om van de stroom te profiteren?

Start je niet? Dan is er op de Sociëteit van De Maas de mogelijkheid om met een hapje en drankje de wedstrijden live op de beeldschermen te volgen. Je kunt ook op het Noordereiland een ronde meefietsen om jouw favoriete ploeg aan te moedigen. 
Naast de wedstrijd zelf bieden alle enorme schepen, die in het kader van de Wereldhavendagen aangemeerd langs de kade liggen, en de spectaculaire maritieme shows op het water van de Nieuwe Maas, extra beleving van het evenement. 

Wees welkom op 4 september in Rotterdam!

Voorheen waren de Harbour Races alleen te starten in de dubbelvier; dit jaar kan er voor het eerst, voor ervaren roeiers, gestart worden in de dubbeltwee en de skiff. De heats van de dubbelvieren zullen bestaan uit tien boten die tegen elkaar gaan racen over de Maas.

De inschrijvingen zijn momenteel geopend via de KNRB. Info Harbourraces: 
[email protected]

Auteur

Harbourraces

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!