Nieuws

Sportieve dromen verwezenlijken, ongeacht je beperkingen

Pararoeier David Zeelenberg tijdens het EK 2023 in Bled, door TeamNL roeien

Heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in sport? Of twijfel je nog over welke sport het beste bij jou past? Dan is pararoeien misschien wat voor jou. De nationale para-roeiploeg is op zoek naar getalenteerde en gedreven roeiers om het team te versterken. Iedereen is welkom om te ontdekken of roeien de sport is die bij jou past, ongeacht je beperkingen.

Pararoeien

Pararoeien is een prachtig onderdeel van de roeisport waarbij mensen met een fysieke of visuele beperking de kans krijgen om op het water te schitteren. Roeien is namelijk een zeer geschikte sport voor vrijwel iedereen met een beperking, omdat het zittend wordt uitgevoerd en er sprake is van een vloeiende beweging zonder echte piekbelasting. Daarbij is maatwerk mogelijk, er kan altijd gezocht worden naar oplossingen in de vorm van aanpassingen aan de boot of wellicht een hulpmiddel.

Ontdek je potentieel

Misschien vraag je je af of roeien wel geschikt is voor jou. Maar geloof ons, al verschillende roeiers met uiteenlopende beperkingen hebben ons verrast op het water. Het draait om het ontdekken en ontwikkelen van jouw potentieel. Of je nu ervaring hebt met roeien of niet, de nationale para-roeiploeg staat open voor alle enthousiaste en gemotiveerde sporters die willen laten zien dat een beperking geen obstakel hoeft te zijn om je dromen na te jagen.

Ons motto: sportieve dromen verwezenlijken en laten zien dat er geen grenzen zijn aan wat je kunt bereiken. 

Al lid van een vereniging?

Ben jij iemand die de uitdaging wil aangaan en wil laten zien wat je in huis hebt? Of ken je iemand die mogelijk ge├»nteresseerd zou zijn in een kennismaking met de roeisport? Schroom dan niet om contact op te nemen. Wie weet is het een match en zien we jou ooit verschijnen aan de start van een World Cup, EK, WK of misschien zelfs de Paralympische Spelen. 

Bij interesse kan er contact worden opgenomen met Cisca Kruijsdijk en Esther van der Loos via [email protected]. Meer informatie over het traject is te vinden op KNRB.nl.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!