Nieuws

Stichting Rowing Blind breidt uit naar Leiden

Rowing blind is een initiatief dat in 2020 is gestart vanuit U.S.R. Triton met als doel de roeisport voor iedereen toegankelijk te maken. Na de succesvolle start in Utrecht wilde de organisatie uitbreiden naar andere roeiverenigingen, waarop zij K.S.R.V. Njord in Leiden hebben benaderd. De commissie die bij Triton Rowing Blind deed, heeft er inmiddels een stichting van gemaakt (Stichting Rowing Blind). De stichting is nu het overkoepelende orgaan voor Utrecht en Leiden. Hoe loopt het Rowing Blind project in Leiden, wanneer gaat een nieuwe groep van start en sluiten er nog meer verenigingen aan? We vroegen het aan Merel Adolfsen van Njord.

Eerste groep in Leiden een feit

In 2021 is Leiden voor het eerst gestart met een groep. De commissie kon gelijk aan de slag omdat de eerste data van het traject al bekend waren. Er werd in korte tijd een nieuwe commissie opgezet, roeiers, roeimaatjes, coaches en stuurtjes geworven en een plan gemaakt voor de trainingen. ‘‘We hadden een hand-out gekregen van de Stichting Rowing Blind, maar toch verliep het in het begin nog wat chaotisch. Gelukkig duurde het niet lang voordat iedereen was ingespeeld en wist wat hij of zij moest doen.’’

Leiden had acht slechtziende tot blinde roeiers voor het traject en genoeg enthousiasme vanuit de leden van Njord. Het traject bestond uit acht trainingen op zondagen en er werd voor of na elke training een lunch, koffie, of borrel georganiseerd. ‘’Gelukkig heeft corona in de periode nauwelijks roet in het eten gegooid. Het buiten sporten kon altijd doorgaan en met het scannen van de QR-codes konden we ook in de zaal van Njord met elkaar zijn’’.

‘‘We vonden het een zeer geslaagd eerste traject. We hebben veel mooie roeihalen en enthousiaste gezichten gezien’’

Merel Adolfsen

Leiden heeft veel zin in het volgende traject in het voorjaar. Daar beginnen ze weer op 6 maart. De trainingsdata zullen op de website van Stichting Rowing Blind verschijnen.

Verdere uitbreiding?

De Stichting Rowing Blind breidt graag nog verder uit en wil roeiverenigingen gaan benaderen. Ben je als lezer enthousiast geworden en wil je ook een Rowing Blind traject bij jouw roeivereniging organiseren? Neem dan vooral contact op met Stichting Rowing blind door een bericht te sturen naar [email protected].

Auteur

Babette Berkelaar
KNRB

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!