Nieuws

Talenten laten zich gelden tijdens de Amstelbeker

Eli Brouwer op slag van de Triton acht. Ze redde het niet in de finale tegen Nereus. Door: Willemijn van Zandwijk

Het laatste weekend van september betekent niet alleen WK-finales, maar ook weer racen op de Amstel. Met de beste studentenachten en de beste achten van algemene verenigingen werd geroeid om de Palmbeker en de Fortunabeker.

De deelnemende achten moesten het dit jaar stellen zonder hun TeamNL roeiers, die zich tegelijkertijd op het wereldtoneel lieten gelden. Talenten uit het opleidingsprogramma én voormalig TeamNL roeiers – zoals Jasper Tissen (De Maas) en Ilse Paulis (De Hoop) – lieten zich wel zien op de 750 meter tussen de Berlagebrug en organiserende vereniging De Hoop. Zowel het mannen als het vrouwenveld werd gewonnen door Nereus. Het was voor het eerst sinds 2014 dat een studentenvereniging dat lukte.

De mannen versloegen achtereenvolgens Triton in de A-finale en De Hoop in ‘de Superfinale’. De vrouwen van Nereus rekenden in de eindstrijd eerst af met Njord en daarna met Beatrix uit Eindhoven. In de B-finales werden de mannen van Skøll uiteindelijk nog derde door Njord te verslaan, en claimden de vrouwen van Laga de derde plek ten koste van Skøll’s vrouwenacht.

Alle uitslagen en tijden zijn hier terug te vinden.

Hieronder een impressie van een geslaagde Amstelbeker:

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!