Nieuws

Talentvolle acht wint van Washington op Windermere Cup in Seattle

Nadat in 2018 de vrouwen mochten aantreden op de Windermere Cup in Seattle, waren nu de mannen aan de beurt. De uitnodiging was voor 2020, maar de twee extra jaren hebben geleid tot een mooi resultaat: winst.

De Nederlandse talentploeg, die bestond uit onder 23 en wat ouder talent, moest het opnemen tegen de Universiteit van Washington, waar onder andere Simon van Dorp roeit. De talentploeg van Peter Wiersum en Rogier Blink vloog uit de start, maar daarna kwam Washington langszij. Met nog 600 meter te gaan lag de Nederlandse boot een halve lengte achter. Bij de eindsprint kon de acht nog opgeschakelen en wisten ze met twee seconden voorsprong te winnen. De stuur, Dieuwke Fetter, bleek een recept voor het succes. Na de NK klein werd in vijf trainingen op de Bosbaan de basis gelegd en in Seattle kon daarop worden uitgebouwd.

”Deze wedstrijd is echt een happening. Twee kilometer lang scheepstoeters en lawaai. Het is mooi om te zien dat de jongens die nog niet bij TeamNL Roeien horen, dit hoge niveau laten zien. Na een periode van kleine nummers zijn ze erin gelaagd om in een korte tijd veel snelheid in een acht te maken. Om de wedstrijd dan zo te beslissen op het einde, zegt veel over de kwaliteit van deze mannen”, aldus Rogier Blink, coach van de ploeg.

”Het is mooi om te zien dat de jongens die nog niet bij TeamNL Roeien horen, dit hoge niveau laten zien.”

Rogier Blink – hoofdcoach onder 23

Voor een aantal roeiers uit deze acht wacht woensdag alweer de volgende uitdaging; een trial met als doel zich te kwalificeren voor de eerste wereldbeker.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!