:
Volg ons: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

Dag 7 (liveblog 30/9)

" 20:30 30/9/2017

20.05 LIVEBLOG GESLOTEN
Het was een mooie dag voor de Nederlandse equipe. Twee gouden plakken rijker! Morgen starten we om 15.00 uur (NL tijd) met de B-finale van de mannen dubbeltwee, Bram Schwarz en Niki van Sprang. Een hele fijne avond en tot morgen!

20.02 Gouden dubbelvier
Special reporter Rogier Blink krijgt een strak interview met de vier wereldkampioenen van de dubbelvier niet voor elkaar. Wat een feest! Geluid aan!

🇳🇱🇺🇸 Special reporter Rogier Blink krijgt een strak interview met de vier wereldkampioenen van de De Nederlandse Dames Dubbelvier niet voor elkaar. Wat een feest! Geluid aan 🔉!Team NL Aegon Nederland #NLwint

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Saturday, September 30, 2017


19.43 Lekker flaneren met een gouden medaille

Wat een dominate race voor de para-roeiers! Special reporter Rogier Blink strikt de wereldkampioenen vóór de dopingcontrole voor een interview. Lekker flaneren met die medaille Corné de Koning!

🇳🇱🇺🇸 Wat een dominate race voor de ParaRoeiers Mixed Dubbel2! Special reporter Rogier Blink strikt de wereldkampioenen vóór de dopingcontrole voor een interview. Lekker flaneren met die medaille Corné de Koning!Paralympic Team NL Team NL Aegon Nederland Annika van der Meer #NLwint Fonds Gehandicaptensport

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Saturday, September 30, 2017


19.22 Gyas moedigt aan

De vereniging van Sophie Souwer schreeuwt de dames naar de finish! Geluid aan!

18.54 Medailleceremonie W4x!
Genieten!

18.44 Happy!

18.34 Een zure vierde plek voor de M4x 
De Britten proberen in de buurt te komen van de Nederlanders. Het is spannend en de Nederlandse ploeg verliest wat van hun voorsprong, maar blijven op 1500 meter nog net aan de leiding. Het ligt nu zo ontzettend dichtbij elkaar en Litouwen neemt de leiding over. Kom op Freek, Amos, Koen en Abe! Litouwen zet door en ook Groot Brittannië is weer langszij gekomen. Wat gaat er hier gebeuren? Estland zet een eindsprint in en weet op de streep voorbij Nederland te komen. Wat ontzettend zonde! Heel jammer voor de M4x, een ondankbare vierde plek na een moedige race.

18.30 Halverwege eerste! Heel spannend! 
De jonkies van Nederland nemen de eerste 500 meter dapper de leiding. Het is altijd moeilijk als er een vertraging is, dus welke ploeg kan zich hier het beste overheen zetten? De commentatoren complimenteren de Nederlandse ploeg: ze bleven zo rustig en roeien nu ook erg netjes. Op de tweede 500 meter zetten de Nederlanders door en pakken ze bijna een bootlengte voorsprong. Ze zijn zo strak aan het roeien. Hopelijk kunnen ze dit nog 1000 meter volhouden!

18.27 Start M4x: wat kunnen Freek, Amos, Koen en Abe?
Onze hartslag klopt nog in onze keel na de geweldige wereldtitel van de W4x, maar de races zijn nog niet afgelopen. Nu is het tijd voor de finale van de M4x met Freek, Amos, Koen en Abe. Kunnen deze mannen misschien ook zorgen voor een medaille? Ze werden tweede in hun halve finale. We gaan het zien, ze zijn gestart!

18.14 Blije gezichten!!! Super!

18.08 Start M4x vertraagd
De Britse ploeg heeft materiaalpech met hun boot.

18.01 GOUD!

18.00 Wereltitel voor de W4x!!!
De Nederlandse ploeg komt dichterbij de Polen. Ze schuiven steeds verder op en het is een erg spannende race! Samen met Groot Brittannië maakt Nederland jacht op Polen. Op 1500 meter liggen de NL-dames nog steeds tweede. Nu wordt het tijd voor hun bekende eindsprint, gaan ze het redden? Go meiden! Ja! Daar komen ze, wat wordt het spannend! Polen gaat instorten! Bloedstollende finale, zo spannend! Ze gaan het redden! Fantastisch! De wereldtitel voor Inge, Nicole, Sophie en Olivia! Wat een race, heel erg trots!!!

17.57 Een tweede plek voor de W4x halverwege
De Poolse ploeg is favoriet voor de wereldtitel. Dat blijkt ook uit de eerste 500 meter, waar die ploeg de leiding pakt. De Nederlandse ploeg kan toch redelijk in de buurt blijven en komt als tweede door. Naar de 1000 meter toe wordt de voorsprong door Polen verder uitgebouwd, maar de Inge, Nicole, Sophie en Olivia weten te volgen. Het sterkste deel van de Nederlandse ploeg is de eindsprint, dus dat wordt spannend!

17.53 Inge, Nicole, Sophie en Olivia zijn onderweg
Lang om bij te komen van de race van de W4- hebben we niet. De W4x is zojuist gestart aan hun finalerace. De dames dubbelvier plaatste zich zondag 24 september direct voor de finale. Inmiddels kunnen de dames, volgens Robier Blink, een kwartet maken met bronzen en zilveren medailles. Kan het na vandaag ook met goud? Succes!

17.45 Een vijfde plek voor de W4-
Op de tweede 1000 meter gaat de strijd gestreden worden. Het veld lijkt iets in elkaar te schuiven, maar de Nederlandse ploeg ziet erg nog steeds smooth uit. Het loopt soepel en op de 1500 meter ligt de ploeg nog steeds eerste! Een super moedige race van onze dames! Nog 500 meter te gaan met bijna een bootlengte voorsprong. Polen komt eraan en ook Australië komt nu hard onderdoor. De Nederlandse ploeg zakt verder terug en concurrenten komen dichterbij! Wat is het ontzettend spannend! Alle ploegen sprinten voor wat ze waard zijn! Helaas duurde de race net te lang en eindigen José, Lies, Monica en Aletta op een vijfde plek. Dapper gedaan meiden!

17.42 Spannend! Nederland halverwege eerste! 
De Nederlandse dames hebben een goede start en pakken brutaal de leiding. Op de 500 meter komen ze als eerste door, met een halve bootlengte voorsprong! Zouden ze dit de hele race kunnen volhouden. Op naar de 1000 meter ziet het er nog steeds goed uit voor de Nederlandse dames. Ze hebben een seconde voorsprong op nummer twee Polen. Wat een spanning!

17.38 De W4- is gestart! Spannend!
De dames vier-zonder legden woensdag een dijk van een herkansing af. José, Lies, Monica en Aletta roeiden met volle power erop en plaatsten zich voor deze finale. We duimen voor de dames dat ze dezelfde power weer kunnen vinden! Succes!

17.29 Een zure vierde plek voor de M4-
Het wordt langzaam duidelijk dat Australië er vandoor gaat met de wereldtitel. Daarachter liggen Italië en Groot Brittanië nek-aan-nek voor het zilver en het brons. De Nederlandse ploeg roeit voor wat ze waard zijn. Op 1500 meter liggen ze 1,5 seconden achter de Britten. Kunnen Govert, Jasper, Vincent en Harold nog langszij komen? Zet hem op mannen! Helaas redden ze het net niet en de eindsprint mocht niet baten. Een ondankbare vierde plek voor de Nederlandse ploeg.

17.26 Vierde plek halverwege (M4-)
De voorspelling is dat het een erg spannende race zal worden. Alle ploegen vertrekken met een agressieve slag. De Australische ploeg pakt na 500 meter de leiding. De Nederlanders liggen vierde, maar het ligt nog erg dichtbij elkaar. Australië bouwt de voorsprong verder uit de tweede 500 meter. Daarachter is het spannend en onze jongens zijn nog niet afgeschreven! Wat kunnen ze op het tweede stuk?

17.23 Govert, Jasper, Vincent en Harold zijn weg! 
De mannen moesten hard knokken in de halve finale en kwamen als derde over de finish. Wat kunnen ze vandaag? Zijn ze genoeg hersteld om ook een medaille te kunnen pakken? We gaan het zien, ze zijn gestart!

17.15 Een dikke knuffel voor Annika!
Nog minder dan tien minuten voordat het uurtje van de vier vieren begint! Spanning stijgt!

16.45 Commentaar Annika van der Meer op worldrowing

“This is a great race! It was our best race of the season. This was such a great relief.”

16.43 De medailleceremonie in beeld
Genieten!


16.25 Prachtige beelden van coach Jan Klerks!

16.05 Gefeliciteerd!!!!

16.04 GOUD voor Corné en Annika!!!
Beautiful bladework from the Dutch. Wat kunnen we nog zeggen? Vanaf het begin van de race domineren Corné en Annika! Geweldige prestatie. Ze laten hun concurrenten nog verder achter zich. Kunnen ze ook nog in de buurt komen van hun eigen wereldrecord dat staat op 8.06.210? Corné en Annika sluiten hun seizoen fantastisch af met een overtuigende marge op de rest! Geen wereldrecord (8.11.00), maar wel een world championship beste tijd! Fantastische prestatie! Trots!

15.59 Corné en Annika hebben een cracking start!
Corné en Annika zijn erg goed van start gegaan en hebben op 500 meter al een ruime voorsprong op de nummer twee Polen. Wat kan deze ploeg nog van de wereldtitel afhouden? Ze pakken 6 seconden op hun concurrenten en zijn op weg naar een historisch prestatie: het eerste paralympisch roeigoud voor Nederland. Halverwege de race nemen ze nog verder de leiding en zetten ze hun concurrenten op nog meer afstand! The Dutch looking so so strong!

15.55 Volop medaillekansen voor Corné en Annika
De mixed dubbeltwee is van start gegaan in de WK-finale. Na een oppermachtige overwinning in de prelimelary race gaan Corné en Annika voor eremetaal. Heel veel succes!

15.45 Voorbeschouwing special reporter Rogier Blink

🇳🇱🇺🇸 Rogier Blink bespreekt alvast de medaillekansen voor de Nederlandse ploegen. Vijf finales!Team NL Aegon Nederland NOS Sport Yolanda van der Linden / media Paralympic Team NL Fonds Gehandicaptensport

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Saturday, September 30, 2017

 

15.35 Acht boten in de finales, succes wensen komen binnen! 

15.12 Wat heeft Diederik aan z’n fiets hangen
Waar Diederik Simon (oud-roeier/coach) is, gebeurt iets bijzonders. Wat heeft hij aan z’n fiets hangen? De scherpe blik van special reporter Rogier Blink ontgaat helemaal niets! Geluid aan!

🇳🇱🇺🇸 Waar Diederik Simon (oud-roeier/coach) is, gebeurt iets bijzonders. Wat heeft Diederik aan z'n fiets hangen? De scherpe blik van special reporter Rogier Blink ontgaat helemaal niets! Geluid aan 🔉!Aegon Nederland Team NL

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Saturday, September 30, 2017

 

14.37 Schema van vandaag

14.35 LIVEBLOG GEOPEND


Meld je aan voor de nieuwsbrief

🇺🇸 Abe Wiersma laat je een stukje van de venue zien in Boston bij de Head of the Charles. Wordt steeds drukker! En wij zitten natuurlijk lekker op de fiets 🚴‍♂️

De dames van het Aegon Nationaal RoeiTeam zijn begonnen! Het is weer gezellig druk op het Olympisch Trainingscentrum op de Bosbaan🙌

🇺🇸 Gearriveerd in Boston voor de Head of the Charles! Weld Boathouse (wat een beauty) op een steenworp afstand van Harvard. Bas Thijssen is 't fotomodel en de krijger van de dag😉

🇺🇸Vandaag zijn twee mannen achten en een gestuurde vier vertrokken naar Boston voor de Head of the Charles Regatta🚣🏽‍♀️ Ze hebben een lange vlucht van 8 uur voor de boeg, dus ‘t @mline_nl kussentje komt goed van pas 💤

🌧Wat een dag, zondag 23 september! De koudste 23 september ooit gemeten, dikke wolken en langdurige regenval. De mannen van @skollamsterdam trotseerden kou en regen en gingen toch 't water op voor de @amstelbeker. Wat een helden 💪! 📷 Max Reinders #roeifotovdweek 📧Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl

🎉🎉 JAAA!! Corné is door het Internationaal Paralympisch Comité benoemd tot atleet van de maand! 🙌 GEFELICITEERD @crnelis Echt dik verdiend!

🇳🇱 Oef, wat scheelde het weinig. @vermeerjessy en @iris.klok klokten een tijd van slechts 0,4 seconden achter de winnaars van de halve finales én uiteindelijk Olympisch kampioenen uit Griekenland. Da’s niks. 😞 . In de direct daaropvolgende B-finale werden de meiden derde. “De tank was leeg. We zijn nu vooral heel teleurgesteld”, aldus coach Isabelle Jacobs. . Overall zijn Jessy en Iris 7e in de meisjes twee-zonder geworden. Wat ze meenemen naar Nederland? Een unieke ervaring waar ze de rest van hun roei carrière nog profijt van hebben 🤗 . 📷 @nocnsf

Op zaterdagochtend vroeg ga je graag 't water op voor een plekje in de boot. Selectieroeien bij @wsrargo voor de Eerstejaars dames (EJD) 2018-2019. Wie hebben er nu een plekje? Ziet er mooi uit Leander en dank voor het insturen🙏🏼 📧 Mail jouw leukste roeifoto naar communicatie@knrb.nl

De populariteit van coastal roeien is groeiende. De mannen van @skollamsterdam hadden wel zin in een race. Ze wonnen afgelopen weekend direct de IJmeer Challange. Yeah! 🎉🎉 CONGRATS mannen! 📷 René Visser

Een goed begin is het halve werk. Jessy en Iris pakken de winst in de time-trial op de Jeugd Olympische Spelen, een race over 900 meter mét keerboei 🙌🏼 Vanavond racen de dames in de series, daar gaat ’t om wie het snelst 500 meter roeit. Succes ladies 🦁🧡 © NOC*NSF

Wist je dat Nicole Beukers, sportvrouw in hart en nieren, op het afgelopen WK haar 9e medaille op een EK, WK of Olympische Spelen heeft gehaald? 🙉 En ze is vandaag nog jarig ook! HOERA! 🎉 📷: @merijnsoeters

Een prachtige roeidag ligt als een onuitgepakt cadeautje voor ons. Ga jij straks het water op? 😍

We hebben jouw hulp nodig! Help @crnelis aan de titel internationaal paralympisch atleet van de maand. Met 2 gouden WK medailles om je nek verdien je dat wel, toch? ⬇️ Link in bio en dan even naar beneden scrollen 👌🏼

Best gaaf toch? 😎 Om te roeien onder de iconische Puente de la Mujer brug in Buenos Aires? @vermeerjessy en @iris.klok maken hun eerste roeihalen in voorbereiding op de Jeugd Olympische Spelen 👌

Een triathlon op de bosbaan? Zet een stel oud-internationals bij elkaar en je krijgt een gezellige boel én goede prestaties 😎

@bertcocu was al vroeg op pad met zijn roeiers van @esr.theta. Dat leverde dit prachtige plaatje op bij de brug in Geldrop. Thx Bert voor het insturen 🙏 #roeifotovdweek ⚠️ Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl

Wie had dat gedacht..van roeien in de Holland acht, naar sturend aan de macht 😎 Onder begeleiding van o.a. Vincent van der Want maken medewerkers van @aegon_roeien hun eerste halen 🚣🏽‍♀️

Het is muisstil op het Olympisch TrainingsCentrum...Het gros van de ANRT roeiers geniet van een welverdiende vakantie. We wensen ☀️ en 🌈 op jullie wegen!

De dames van Akoko Flamingo van Viking uit Utrecht trainen met een prachtige zonsondergang bij de Muntbrug 😍! Dank Iris van der Meer voor het insturen van je foto. #roeifotovdweek ⚠️mail jouw mooiste foto naar communicatie@knrb.nl

Vol trots presenteerde NOC*NSF de 41 sporters die als Talent TeamNL deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Voor Nederland 🇳🇱 gaan @vermeerjessy (@roeiverenigingric) en @iris.klok (De Amstel). Ze starten begin oktober in de twee-zonder. Hartstikke trots op jullie, dames! We gaan jullie volgen 😍.

Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk