:
Volg ons: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

Dag 8 (liveblog 1/10)

" 19:00 1/10/2017

18.50 LIVEBLOG GESLOTEN

18.45 Rogier praat nog even met een vermoeide Aletta
Terwijl de container in Sarasota gisteren direct werd ingeladen, sprak special reporter Rogier Blink met een vermoeide Aletta Jorritsma die startte in de vier en in vrouwen acht. “Ik heb vertrouwen in deze groep, het waren allemaal goede races.”

🇳🇱🇺🇸 Terwijl de container in Sarasota gisteren direct werd ingeladen, sprak special reporter Rogier Blink met een vermoeide Aletta Jorritsma die startte in de vier en in de NED Vrouwen Acht. "Ik heb vertrouwen in deze groep, het waren allemaal goede races."Aegon Nederland Team NL Yolanda van der Linden Media

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Monday, October 2, 2017


18.39 Mobo Wouter Nuijten in actie op de finaledag

 

18.10 De vrouwen acht moe gestreden na hun race

17.51 Zesde plek voor vrouwen acht op WK roeien
Roemenië gaat nog steeds aan de leiding, maar meerder ploegen gaan in de aanval. Canada komt hard in de buurt. Nederland op 1500 meter nog steeds zesde. Kunnen de vrouwen van hoofdcoach Josy Verdonkschot nog in de buurt komen van een medaille? Het lijkt niet te gaan lukken, ook al proberen ze nog een gaatje te vinden. Het is allemaal dichtbij elkaar. De strijd om de wereldtitel is ontzettend spannend. Wie gaat er winnen? Roemenië pakt de wereldtitel, Canada het zilver en Nieuw Zeeland het brons. De Nederlandse dames sluiten het toernooi af met een zesde plek.

17.48 Nederlandse vrouwen acht op 1000 meter zesde
Een van de favorieten, Roemenië, komt als eerste door op de 500 meter. De Nederlandse ploegstart helaas als laatste en roeit op een zesde plek. Ook halverwege liggen onze dames zesde. Maar het veld schuift terug in elkaar. Wat kan de Nederlandse acht?

17.45 Laatste race W8+ gestart
De vrouwen achten sluiten dit WK roeien 2017 af. De Nederlandse ploeg plaatste zich via de herkansing voor deze finale. In baan 1 gaan zij op jacht naar een medaille. Lukt het de vrouwen om mee te strijden om het eremetaal? We zien het de komende minuten! Succes dames!

17.18 Zure vierde plek voor Holland Acht
Duitsland ligt op 1500 meter nog steeds aan de leiding. Een dominante race van de Duitse ploeg. Amerika en Italië komen door als nummer twee en drie. Het thuispubliek gaat volledig los. Nederland schuift een plek op naar de vijfde plaats, maar een medaille lijkt ver weg. Met nog een paar honderd meter te gaan schuift de Holland Acht verder op naar een vierde plaats. Het wordt nog spannend! De commentatoren gaan los! Duitsland wordt wereldkampioen, gevolgd door Amerika (zilver) en Italië (brons). De Nederlandse ploeg sluit het WK af met een zure vierde plek.

17.15 Holland Acht halverwege zesde
De Amerikaanse ploeg is thuisfavoriet in deze finale. Wat gaat het brengen? De achten schieten uit de startblokken. In het begin ligt het dichtbij elkaar, maar op 500 meter wordt er een klein onderscheid gemaakt. Duitsland pakt de leiding, gevolgd door Nieuw Zeeland en Amerika. De Holland Acht ligt nu zesde, kom op mannen! Op de 1000 meter zijn de posities niet gewisseld. Kan de Holland Acht nog terugkomen in het tweede deel van de race?

17.12 De Holland Acht van start
Zit er een medaille in voor de zware mannen van hoofdcoach Mark Emke? Na een lastige heat en een goede herkansing (eerste plek) hebben de mannen zich geplaatst voor deze finale. Afgelopen seizoen bleek de start het moeilijkst voor de Holland Acht. Kunnen ze vandaag met hun concurrenten mee? We gaan het zien! Zet hem op, mannen!

17.04 Een vijfde plek voor Lisa
Een harde race met zware omstandigheden. Richting de 1500 meter lijkt Lisa weer wat dichterbij haar concurrenten te komen. De Zwitserse heeft op 1500 meter een bootlengte voorsprong op Lobnig (AUT) en Thornley (GBR). Lisa ligt nog steeds op een vijfde plek. Een medaille lijkt er helaas niet meer in te zitten voor de Nederlandse skiffeuze. Er wordt gesprint om de medailles door Gmelin, Thornley en Lobnig, waarbij de Zwitserse aan het langste eind trekt en ervandoor gaat met het goud. Lisa komt niet meer in de buurt van een medaille, maar heeft een heel goed toernooi gevaren. Een mooie afsluiting van het seizoen!

17.00 Lisa op 1000 meter vijfde
De start is voor de Britse Thornley en de Oostenrijkse Lobnig. Zij komen als eerste over de 500 meter streep, maar Lisa weet de dames bij te houden en komt als derde door na het eerste deel van de race. Het veld ligt inderdaad dichtbij elkaar, maar Lobnig pakt bijna een bootlengte voorsprong. Dan komt er een versnelling van de Zwitserse Gmelin. Op 1000 meter neemt zij de leiding over. Lisa ligt halverwege de race vijfde. Kan ze het tweede stuk nog bijkomen? Het is spannend!

16.57 Lisa gestart in de finale!
Na een fantastische tweede plek in de halve finale strijdt Lisa vandaag om een medaille. Volgens Rogier Blink ligt het veld dichtbij elkaar en is er geen topfavoriet. Iedereen kan winnen. Lukt het Lisa om een medaille te pakken? Heel veel succes!

16.28 Special reporter Rogier Blink in de lucht
Dat belooft een leuk filmpje te worden!

16.15 Hulde voor Annika en Corné door Njord

Annika van der Meer heeft zojuist overtuigend haar finale van de WK gewonnen! In het PR2 Mix2x veld was zij samen met…

Posted by KSRV Njord on Saturday, September 30, 2017

15.30 Marloes en Roos tevreden
De Nederlandse dames zijn tevreden met hun laatste race op dit WK. Dat is een mooie afsluiting van het seizoen!

15.23 Elfde plek in de eindstand voor Stef
Het lijkt erop dat de diesel van Stef helaas net te laat op stoom komt. Op drie-vierde van de race ligt hij nog steeds op een vijfde plek. Vooraan is er een spannende strijd gaande om de winst van deze B-finale. De leidende positie wordt continu afgewisseld. Polen wint de race na een spannende sprint met Servië. Stef wordt vijfde in deze B-finale en elfde in de eindstand van dit WK.

15.20 Stef vijfde op 1000 meter
Stef heeft een langzame start. Dit kennen we van Stef, maar de laatste 1000 meter zijn altijd erg sterk. Op 500 meter komt hij als zesde door, maar hij komt langzaam op stoom. Op de 1000 meter komt hij al door als vijfde. Kan hij nog meer inlopen op de concurrenten voor in het veld?

15.15 Stef Broenink start in de B-finale
De B-finale van de mannen skiff is van start! Kan Stef het toernooi goed afsluiten?

15.14 Achtste plek voor Marloes en Roos op het WK
Marloes en Roos battelen met de Duitsers in baan 2. De Nederlanders blijven aanzetten. De commentatoren verwachten een sprint van de Nederlanders. Wat gaan de meiden het laatste stuk laten zien? Marloes en Roos komen op een seconde achterstand op de Tsjechen door op de 1500 meter. Kunnen ze nog voorbij de Tsjechische ploeg? Italië komt op de laatste 300 meter. De laatste 250 meter wordt spannend. De Nederlandse ploeg doet het op het moment iets minder. De Tsjechen lijken sterk. Marloes en Roos sprinten om de eer, maar Tsjechië wint net. De Nederlandse dames worden tweede in deze B-finale en achtste in de eindstand.

15.11 Tweede plek halverwege
Europees kampioen Tsjechië leidt op 500 meter in deze B-finale. Nederland is derde op de 500 meter, maar gaat versnellen. Er verandert nog niks in het begin van het veld. Nog steeds Tsjechië. Het veld blijft dichtbij elkaar. Op 1000 meter is Tsjechië 1, Nederland 2.

15.08 De W2x is gestart! 
Marloes en Roos zijn gestart in hun B-finale. Materiaalpech in de halve finale zorgde er wellicht voor dat ze te hard van start gingen, waardoor een finale niet lukte.

15.07 Een twaalfde plek voor Niki en Bram
Een uiteindelijke twaalfde plek op dit WK voor Niki en Bram die nog maar vier weken met elkaar in de boot zitten. Het gevecht om de winst in deze B-finale was nog erg spannend! Op de 1500 meter weten de Britten de leiding te nemen en weten de race te winnen. Niki en Bram komen ook hier door als vijfde. Op het laatste stuk komt Bulgarije nog onderdoor. De Nederlandse ploeg wordt zesde in de B-finale.

15.03 Halverwege vijfde plek voor M2x
De ploegen zijn gestart en Niki en Bram startten snel. Ze pakten even de leiding, maar die werd overgenomen door de Amerikaanse ploeg. Het veld ligt erg dichtbij elkaar en Niki en Bram komen als derde door op de 500 meter. Voor de 1000 meter komt Roemenië opzetten en het is stuivertje wisselen tussen deze ploeg en Amerika om de eerste plek. Op de 1000 meter komt de Nederlandse ploeg als vijfde door.

15.00 Niki en Bram van start in hun laatste race
De M2x roeit in de B-finale en sluit daarmee hun toernooi af. Hopelijk kunnen de mannen nog een mooie laatste race roeien! We gaan het zien!

14.14 Lessons learned door Govert

13.40 Ook onze MP feliciteert Nicole, Olivia, Sophie en Inge

13.17 Trotse bondscoach Josy Verdonkschot met zijn golden girls!

13.14 De wedstrijden van vandaag

13.12 LIVEBLOG GEOPEND


Meld je aan voor de nieuwsbrief

🇺🇸 Abe Wiersma laat je een stukje van de venue zien in Boston bij de Head of the Charles. Wordt steeds drukker! En wij zitten natuurlijk lekker op de fiets 🚴‍♂️

De dames van het Aegon Nationaal RoeiTeam zijn begonnen! Het is weer gezellig druk op het Olympisch Trainingscentrum op de Bosbaan🙌

🇺🇸 Gearriveerd in Boston voor de Head of the Charles! Weld Boathouse (wat een beauty) op een steenworp afstand van Harvard. Bas Thijssen is 't fotomodel en de krijger van de dag😉

🇺🇸Vandaag zijn twee mannen achten en een gestuurde vier vertrokken naar Boston voor de Head of the Charles Regatta🚣🏽‍♀️ Ze hebben een lange vlucht van 8 uur voor de boeg, dus ‘t @mline_nl kussentje komt goed van pas 💤

🌧Wat een dag, zondag 23 september! De koudste 23 september ooit gemeten, dikke wolken en langdurige regenval. De mannen van @skollamsterdam trotseerden kou en regen en gingen toch 't water op voor de @amstelbeker. Wat een helden 💪! 📷 Max Reinders #roeifotovdweek 📧Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl

🎉🎉 JAAA!! Corné is door het Internationaal Paralympisch Comité benoemd tot atleet van de maand! 🙌 GEFELICITEERD @crnelis Echt dik verdiend!

🇳🇱 Oef, wat scheelde het weinig. @vermeerjessy en @iris.klok klokten een tijd van slechts 0,4 seconden achter de winnaars van de halve finales én uiteindelijk Olympisch kampioenen uit Griekenland. Da’s niks. 😞 . In de direct daaropvolgende B-finale werden de meiden derde. “De tank was leeg. We zijn nu vooral heel teleurgesteld”, aldus coach Isabelle Jacobs. . Overall zijn Jessy en Iris 7e in de meisjes twee-zonder geworden. Wat ze meenemen naar Nederland? Een unieke ervaring waar ze de rest van hun roei carrière nog profijt van hebben 🤗 . 📷 @nocnsf

Op zaterdagochtend vroeg ga je graag 't water op voor een plekje in de boot. Selectieroeien bij @wsrargo voor de Eerstejaars dames (EJD) 2018-2019. Wie hebben er nu een plekje? Ziet er mooi uit Leander en dank voor het insturen🙏🏼 📧 Mail jouw leukste roeifoto naar communicatie@knrb.nl

De populariteit van coastal roeien is groeiende. De mannen van @skollamsterdam hadden wel zin in een race. Ze wonnen afgelopen weekend direct de IJmeer Challange. Yeah! 🎉🎉 CONGRATS mannen! 📷 René Visser

Een goed begin is het halve werk. Jessy en Iris pakken de winst in de time-trial op de Jeugd Olympische Spelen, een race over 900 meter mét keerboei 🙌🏼 Vanavond racen de dames in de series, daar gaat ’t om wie het snelst 500 meter roeit. Succes ladies 🦁🧡 © NOC*NSF

Wist je dat Nicole Beukers, sportvrouw in hart en nieren, op het afgelopen WK haar 9e medaille op een EK, WK of Olympische Spelen heeft gehaald? 🙉 En ze is vandaag nog jarig ook! HOERA! 🎉 📷: @merijnsoeters

Een prachtige roeidag ligt als een onuitgepakt cadeautje voor ons. Ga jij straks het water op? 😍

We hebben jouw hulp nodig! Help @crnelis aan de titel internationaal paralympisch atleet van de maand. Met 2 gouden WK medailles om je nek verdien je dat wel, toch? ⬇️ Link in bio en dan even naar beneden scrollen 👌🏼

Best gaaf toch? 😎 Om te roeien onder de iconische Puente de la Mujer brug in Buenos Aires? @vermeerjessy en @iris.klok maken hun eerste roeihalen in voorbereiding op de Jeugd Olympische Spelen 👌

Een triathlon op de bosbaan? Zet een stel oud-internationals bij elkaar en je krijgt een gezellige boel én goede prestaties 😎

@bertcocu was al vroeg op pad met zijn roeiers van @esr.theta. Dat leverde dit prachtige plaatje op bij de brug in Geldrop. Thx Bert voor het insturen 🙏 #roeifotovdweek ⚠️ Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl

Wie had dat gedacht..van roeien in de Holland acht, naar sturend aan de macht 😎 Onder begeleiding van o.a. Vincent van der Want maken medewerkers van @aegon_roeien hun eerste halen 🚣🏽‍♀️

Het is muisstil op het Olympisch TrainingsCentrum...Het gros van de ANRT roeiers geniet van een welverdiende vakantie. We wensen ☀️ en 🌈 op jullie wegen!

De dames van Akoko Flamingo van Viking uit Utrecht trainen met een prachtige zonsondergang bij de Muntbrug 😍! Dank Iris van der Meer voor het insturen van je foto. #roeifotovdweek ⚠️mail jouw mooiste foto naar communicatie@knrb.nl

Vol trots presenteerde NOC*NSF de 41 sporters die als Talent TeamNL deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Voor Nederland 🇳🇱 gaan @vermeerjessy (@roeiverenigingric) en @iris.klok (De Amstel). Ze starten begin oktober in de twee-zonder. Hartstikke trots op jullie, dames! We gaan jullie volgen 😍.

Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk