:
Volg ons: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

WC II Ottensheim, dag 1 en startlist zaterdag

" 17:48 22/6/2018

Op de eerste dag tijdens de World Cup kwamen 15 Nederlandse ploegen in actie! Het resultaat van vandaag: 7 finaleplekken, 5 halve finales en 3 herkansingen. Morgen staan er vanaf 15.35 uur 3 finales op het programma voor para-roeiers Annika van der Meer en Corné de Koning!

Hier vind je het overzicht van de dag en de startlist met een overzicht van de Nederlandse roeiers voor morgen (scroll naar beneden). Het totale overzicht van dag 1 van Worldrowing vind je hier.

PR2 W1x test race
Annika van der Meer bijt het spits af. Ze start tegen Perle Bouge uit Frankrijk. Bouge haalde brons tijdens de Paralympische Spelen in Rio in de mixed dubbeltwee. Dit is haar eerste officiële wedstrijd na 2016. Annika vaart een ‘steady race’, maar wordt tweede in 9.51.43. De Françoise klokt 9.39.71. Wat gaat Annika ons morgen laten zien in de finale?

Annika in de eerste race van de dag, wat gaat ze ons morgen laten zien? Foto: Merijn Soeters

PR2 M1x test race
Corné de Koning racet in de timetrial tegen de Brit én olympisch kampioen 2016 in de PR2Mix2x, Laurance Whiteley en de nieuwkomer Gianfilippo Mirabile. Zoals de commentatoren zeggen: alle ogen zijn op Corné gericht. En direct vanaf de start neemt Corné de leiding. Hij klokt 8.39.87, dit is ruim voor Whiteley die in 8.51.53 over de finish komt.

M2-
Mitchel Steenman en Bo Wullings starten in de 1e heat als laatste. Vier heats worden er verroeid en alleen de nummers 1 plaatsen zich direct voor de halve finale. Mitchel en Bo finishen als 5e (6.37.99), dus een herkansing. De Kroaten zijn door naar de halve finale in 6.17.58. Het is spannend in de herkansing! Alleen de nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de halve finale. Mitchel en Bo gaan de strijd om de 2e plaats aan met de Zwitsers. Met nog 200 meter te gaan is het nog steeds stuivertje wisselen, maar uiteindelijk pakken ze het ticket voor de halve finale in 6.38.64, achter Belarus (6.36.05). De Zwitsers eindigen op de ondankbare 3e plek in 6.42.07.

W2x
Roos de Jong en Karolien Florijn starten als eerste in hun heat. Ze finishen in 6.53.13, dan is het wachten. Is het genoeg om direct door te gaan naar de finale? Jazeker, eerste dus direct door naar de finale op zondag! De tweede plek is voor GER2 met Carina Baer en Michaela Staelberg. Zij klokken 6.58.72

M2x
De nummers 1 t/m 3 gaan door naar de halve finale! Amos Keijser en Niki van Sprang gaan voor die halve finale en finishen in 6.18.86, een tweede plek, dus direct door. De 1e plaats is voor het Duitse duo, zij zetten 6.14.68 op de klok. Niki blikte donderdag nog even terug op de World Cup II van vorig jaar.

#tbt to last year's second world cup when we were all smiles after just having won a silver medal in a new Dutch record! 🥈😁 A year later Amos and I'll have to do it alone in a double without Freek and Koen! Tomorrow morning 11:00 racing starts for us against 🇵🇱🇩🇪 and 🇨🇳. It'll be a weird race as @worldrowingofficial is testing the time trial system this weekend, so we'll be racing all by ourselves?! 🤔 . 📸By @merijnsoeters who luckily was there last year to capture our first interntional medal. . #thatyearwentfast #wishusluck #stillgotamos #almostraceday #zinin #WRCLinz #worldcup #anrt #teamnl #rowing #roeien #rudern #aviron #canottagio #justrowing #rowingrelated #rowinglife #silver #dutchrecord #nederlandsrecord

A post shared by Niki van Sprang (@nsprang) on

W4- (NED1)
Alleen de nummer 1 gaat direct door naar de finale. In deze timetrial worden Hermijntje Drenth, Elsbeth Beeres, Lisanne Brandsma en Carline Bouw 6e in 6.41.40. De 1e plaats in voor de Britse dames, 6.33.17. Herkansing voor NED1 op zaterdag.

W4- (NED2)
Laila Youssifou, Rosa Bas, Marleen Verburgh en Kirsten Wielaard starten in de 2e heat. Laila, Rosa, Marleen en Kirsten finishen in 6.44.87. Dat is een 6e plek, dus ook een herkansing voor NED2.

M4-
Een halve finale is er voor Jasper Tissen, Tone Wieten, Kaj Hendriks en Bjorn van den Ende! De mannen finishen tegelijk met Belarus in 6.00.71. De commentatoren weten niet wat er gebeurt als twee ploegen tegelijk over de finish komen, maar het maakt niet uit. Het is de snelste tijd, dus Jasper, Tone, Kaj en Bjorn zijn samen met de vier uit Belarus en Groot-Brittannië (3e) door! Zaterdagmiddag komen ze weer in actie.

LW2x
Herkansing voor Ilse Paulis en Marieke Keijser. De vorige World Cup heeft ze dit geen windeieren gelegd. De nummers 1 en 2 plaatsen zich direct voor de halve finale (GBR1 – 7.00.39 en AUS2 – 7.00.84). Marieke en Ilse werden 3e in 7.01.61. Vanmiddag nog een keer. En dat doen ze fantastisch! ‘They found a new gear, it looks so good, they are excellent athletes,’ is het commentaar. Eerste in de herkansing, dus door naar de halve finale.

W4x
Finale voor Sophie Souwer, Nicole Beukers, Olivia van Rooijen en Lisa Scheenaard! Eerste plek in de heat en direct geplaatst voor zondag. Rest van de ploegen moeten een herkansing varen. Tijden: 1. NED 6.28.52, 2. GER 6.28.66 en 3. CHN1 6.29.97.

M4x
Drie ploegen gaan er door naar de halve finale. Abe Wiersma, Koen Metsemakers, Stef Broenink en Dirk Uittenbogaard worden 2e in 5.48.17 achter de Duitse mannen, die finishen in 5.45.19. Halve finales zijn zaterdagmiddag!

W8+ test race
Al zeker van een plek in de finale van zondag worden Veronique Meester, Ymkje Clevering, Marloes Oldenburg, Aletta Jorritsma, Lies Rustenburg, José van Veen, Monica Lanz, Ellen Hogerwerf en Dieuwke Fetter (s) vierde in 6.18.28. De eerste plek in voor Nieuw-Zeeland. Onze dames finishen in 6.08.98.

M8+ (NED1 & NED2)
NED1: Simon van Dorp, Maarten Hurkmans, Freek Robbers, Lex van den Herik, Vincent van der Want, Ruben Knab, Boudewijn Röell, Mechiel Versluis en Diederik van Engelenburg (s)
NED2: Jan van der Bij, Nelson Ritsema, Sander de Graaf, Jacob van de Kerkhof, Michiel Oyen, Michiel Mantel, Vincent Klaassens, Harold Langen en Ae-Ri Noort (s)

Twee Nederlandse ploegen in 1 heat en alleen de nummer 1 plaatst zich direct voor de finale van zondag. NED1 zet een tijd van 5.31.42 op de klok. Nu is het wachten of het genoeg is. Yes, finale op zondag is binnen. NED2 met stuurvrouw Ae-Ri Noort wordt 4e in 5.41.32 en vaart zaterdag een herkansing.

Fantastische tijd voor de acht NED1

PR2Mix2x test race
Ze hadden al een race in de benen: Annika van der Meer en Corné de Koning. Maar ook deze test race winnen ze overtuigend in 8.20.14. De 2e plek is voor de Oekraïne – 8.38.28. Het Braziliaanse duo wordt 3e in 8.41.13.

Schema voor zaterdag

11.12 uur, M2- halve finale: 1-3 A-finale, 4.. B-finale
11.30 uur, M2x halve finale: 1-3 A-finale, 4.. B-finale
11.42 uur, W4- (NED1) herkansing: 1-2 A-finale, 3.. B-finale
11.48 uur, W4- (NED2) herkansing: 1-2 A-finale, 3.. B-finale
11.54 uur, M4- halve finale: 1-3 A-finale, 4.. B-finale

12.36 uur, LW2x halve finale: 1-3 FA, 4.. B-finale
13.12 uur, M4x halve finale: 1-3 FA, 4.. B-finale
13.18 uur, M8+ (NED2) herkansing: 1-4 A-finale, 5.. B-finale
15.35 uur, PR2W1x FINALE
15.50 uur, PR2M1x FINALE

18.03 uur, PR2Mix2x FINALE


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Vol trots presenteerde NOC*NSF de 41 sporters die als Talent TeamNL deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Voor Nederland 🇳🇱 gaan @vermeerjessy (@roeiverenigingric) en @iris.klok (De Amstel). Ze starten begin oktober in de twee-zonder. Hartstikke trots op jullie, dames! We gaan jullie volgen 😍.

'Een goede buur is beter dan...' Dat ervoer Isala in Zutphen toen er een aantal weken niet geroeid kom worden vanwege een te lage waterstand. Isala verplaatste boten naar de buren, De Ank, en werden daar hartelijk ontvangen (dank 👍). De #roeifotovdweek is van Saskia Bruil. 📧 Mail jouw mooiste foto naar communicatie@knrb.nl

🇳🇱🇧🇬 Vier races op deze allerlaatste WK-dag… 😐 Teleurstelling bij de dames acht en de dubbeltwee in hun finales. Geen podiumplaats. 🚣 De B-finales voor de mannen dubbeltwee en de Holland Acht resulteren in twee 1e plekken. Overall dus 7e van de wereld. 😎 Met een mooi nieuw Nederlands record voor Niki en Amos (M2x) in 6.05.10! 👏 Het record uit 1991 op naam van Nico Rienks en Henk-Jan Zwolle uit de boeken gevaren. Zij klokten toen 6.06.14. ➡ Proef de sfeer van de dag via de link in bio 📸 @merijnsoeters

🇳🇱🇧🇬 🏆De Nederlandse vloot neemt al 5 medailles mee in de koffer naar huis. Komen er vandaag nog 2 bij? ⏰ De vrouwen acht en vrouwen dubbeltwee racen om 't eremetaal om 11.47 en 12.06! 🚣 De mannen dubbeltwee en Holland acht strijden om 9.54 en 10.18 in de B-finale ↪️Check de link in bio ✌🏼

🇳🇱🇧🇬 Drie prachtige medailles voor Nederland! 🧡 🥇 voor de para-roeiers 🥉 voor de lichte dubbeltwee: Ilse en Marieke 🥉 voor de dubbelvier: Nicole, Sophie, Karolien en Olivia 🤗 Dank je wel voor jullie mooie prestaties! 🎉 👉🏼Proef de sfeer van de dag via de link in bio 📷 @merijnsoeters

🇳🇱 Nicole, Sophie, Karolien en Olivia hangen een BRONZEN 🥉 medaille om hun nek. Wat een spannend einde! Hun boegbal kwam 6 honderdste eerder over de finish dan de Chinezen. Lekker! 😎

🇳🇱 Ilse Paulis en Marieke Keijser pakken een BRONZEN medaille in de lichte dubbeltwee! Een diepe buiging voor de podiumplaats van onze toppers! 👏

🇳🇱 Woaaaa! 🏆 Annika van der Meer en Corné de Koning pakken een GOUDEN plak in de Para2 mix dubbeltwee! 🏆 Ze rijgen de medailles aaneen en wij glunderen van trots 😍 Hebben jullie nog genoeg ruimte in de prijzenkast? 😉

🇳🇱🇧🇬 We gaan zo weer beginnen in Plovdiv! 5 A-finales vandaag👊. Hoeveel medailles gaan we halen 🏅?

🇳🇱🇧🇬 Dag 5 op 't WK was er een met een gouden randje voor @crnelis! De dag in vogelvlucht! 🥇voor Corné 🥈voor Annika ✔2x A-finale (W8+ en W2x) ✔2x B-finale (M8+ en M2x) ⚠️ Super B-finale Martine (LW1x) ↪ Je bent weer helemaal op de hoogte via de link in de bio 📷 @merijnsoeters

🥈🎉 ZILVER voor @annikameer! Fantastische race, fantastische medaille. CONGRATS voor Annika. #trots.

🎉🎉 WERELDKAMPIOEN Het 1e goud voor Nederland is binnen en is voor Corné de KONING!!! Congrats 🥇🥇

🇳🇱🇧🇬 De spanning stijgt… 🤩 Het WK groeit naar de finales 🏆Vandaag worden de eerste prijzen verdeeld in het paralympische veld. ⏰ Maar eerst nog de herkansingen voor de Holland acht en vrouwen acht. En wel om 07.45, dus al OVER EEN UUR! ↪️Check snel de liveblog via de link in bio

🇳🇱🇧🇬 Wow, wow, wow, wat een spannende dag vandaag! 🙏 4️⃣ A-finales (LW2x, M4-, W4x en de M4x) 2️⃣ B-finales (@martine_veldhuis en W4-) 1️⃣ D-finale voor de mannen twee-zonder, met 0.04 verschil…😤 ⏰ Zet je wekker om morgen de herkansing van de achten te volgen, de dames trappen al om 07.45 af! ↪️Je bent weer helemaal op de hoogte via de link in bio 📷 @merijnsoeters

🇳🇱🇧🇬 Woa... Droom jij ook weg bij deze prachtplaat? 😍 Plovdiv ontwaakt voor een fraaie roeidag. De mannen twee-zonder mogen om 8:25 hun kwartfinale racen. Daarna volgen 5 halve finales en een herkansing. Zin in! ➡ Check je de liveblog via de link in bio? 📷 @merijnsoeters

🇳🇱🇧🇬 Achteniswachten 😉 Vandaag mocht de equipe van beide achten eindelijk racen! Vol gas gingen ze, maar beiden kwamen ze nét iets te kort. Vol vertrouwen naar de herkansingen! 💪 Verder? ✅ Tweede plek in de race for lanes door @annikameer ❌ Oh die natuur toch…de race van de mannen twee-zonder werd vanwege een oneerlijke baan afgelast ➡ Check de live-blog zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het hoe&waarom 🧐 📷 @merijnsoeters

🇳🇱🇧🇬 Hèhè, de Holland acht mag vandaag voor het eerst de Nederlandse bladen in het water leggen voor hun heat. Eindelijk! Wat gaan ze doen in het sterke veld? Ook de vrouwen acht, mannen twee-zonder en @annikameer komen vandaag in actie. We staan te trappelen, jij ook? ➡ Check je de liveblog via de link in bio?

🇳🇱🇧🇬 Oepsie 😂 Gelukkig bleef de vrouwen vier-zonder super gefocust en slaagden ze glansrijk voor hun hertentamen 👏🏼 . Andere resultaten? ✅ Halve finale via herkansing: @martine_veldhuis (lichte vrouwen skiff) ✅ Race for lanes winst door de Para 2 mix dubbeltwee 😔 C-finale voor de vrouwen twee-zonder, balen! . Proef de sfeer van de dag via de link in bio. . 📷 @merijnsoeters

#roeifotovdweek - Tussen al 't WK nieuws, een gezellig kiekje uit Apeldoorn 😄. Wie wil er nu niet roeien bij De Grift? Dank voor het insturen Tom 🙏. @degriftjeugd 📧 Mail jouw mooiste roeifoto naar communicatie@knrb.nl

👋🏼Waar zouden we zijn zonder fiets? 🚴 Straks gaan onze roeiers weer het Bulgaarse water op. Check je de liveblog via de link in bio?

Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk