:
Volg ons: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

WK dag 2 (liveblog maandag 10 september)

" 07:53 11/9/2018

12.07 LIVEBLOG GESLOTEN
Vandaag vier wedstrijden! Het resultaat: 1x finale, 1x herkansing, 1x halve finale en 1x kwartfinale. Weer een goede dag voor de Nederlandse roeiers in Plovdiv. Je leest ’t allemaal in onze liveblog.

Onze livelog sluit nu, maar special reporter Rogier is op weg naar de dames dubbeltwee, Roos en Lisa, voor een exclusief interview. Later vandaag op onze Facebook-pagina.

Morgen starten we al om 09.02 uur met de preliminary race van de PR2Mix2x, Annika van der Meer en Corné de Koning. 

11.55 GEKNIPT ✂️
In de Volkskrant een interview met Karolien en Ronald Florijn. Even lezen!

De W4x met v.l.n.r. Olivia, Karolien, Sophie en Nicole

11.33 Kwartfinale is binnen!
Gewoon door roeien en in de herkansing als 1e finishen, wat knap. ‘The Dutch look very strong, they are in the lead.’ Eerste plek in 6.34.68 en kwartfinale is binnen. Tweede plek voor de Ieren in 6.36.29. Goed gedaan mannen!

11.29 M2- op 1e plek op 1000 meter
Op 500 meter liggen onze mannen op een 1e plek (1.33.86), voor de Ieren (1.34.74). Halverwege hebben ze hun voorsprong op de Ieren verder uitgebouwd. Vincent en Sander liggen nog steeds op de 1e plek (3.12.00). De Ieren klokken 3.14.22. Spannend!

11.25 Sander en Vincent gestart
In hun herkansing komt de mannen twee-zonder in actie tegen BUL, BRA, IRL en ARG. Een plek in de kwartfinale, daar strijden ze voor!

10.58 Straks herkansing M2-
Om 11.25 uur komen de M2- in actie voor hun herkansing. Sander en Vincent racen tegen BUL, BRA, IRL, ARG. De nummers 1 t/m 4 kwartfinale.

10.23 Yes, halve finale
Wow, wow, wat is het spannend. ‘Nederland zet aan op de laatste 500 meter. Duitsland en Nederland vechten om een plek in de halve finale,’ is het commentaar. Lukt het Roos en Lisa! Ja hoor, halve finale is binnen. 1. CAN 6.54.02, 2. NED 6.55.57, 3. CHN 6.57.45

10.17 Halverwege op 3
Langzaam lopen onze dames in. Van een 4e plek op de 500, naar een 3e plek op de 1000. Eerste plaats is nu voor het Duitse duo, 3.26.06. Kom op, Roos en Lisa.

10.13 Roos en Lisa zijn weg
Ze pakken dit seizoen medaille na medaille. Wat zit er vandaag in? De dames nemen ’t op tegen IRL, GER, CHN, SUI en CAN. Nummers 1 en 2 gaan direct door naar de halve finale.

10.05 Dames dubbeltwee is er klaar voor!
Roos de Jong en Lisa Scheenaard starten om 10.13 uur.

09.58 Dames roeien herkansing
Onze dames doen er alles aan om een directe plek in de halve finale te bemachtigen, helaas… een vierde plek, dus herkansing op dinsdag. De Denen zijn oppermachtig, zij finishen als 1e in 6.24.81. NED 6.31.71. Succes morgen!

09.54 Halverwege op 4e plek
Op de 1000 meter liggen onze dames op een 4e plek. Drie plekken zijn goed voor een halve finaleplek. Wat kunnen onze dames nog laten zien?

09.50 Vrouwen vier-zonder is gestart
Daar gaan ze, Laila, Elsbeth, Lisanne en Lies. Ze nemen het op tegen de Russische, Deense en Italiaanse vier. Nummers 1 t/m 3 gaan door naar de halve finale. Go girls!

09.27 W4- zo in actie
Om 09.50 is de heat van de W4- met Laila Youssifou, Elsbeth Beeres, Lisanne Brandsma en Lies Rustenburg. Skadi volgt hun roeiers, en vandaag Lisanne in het bijzonder, op de voet!

World Rowing Championships – PlovdivVandaag komen de eerste Nederlandse ploegen in actie. Marieke start om 15.24 uur…

Posted by SKADI ROTTERDAM on Saturday, September 8, 2018


09.09 A-finale voor Corné

Je kunt dan wel de topfavoriet zijn, maar je moet het toch maar doen! Corné ligt de hele race op de 1e plek. ‘Completely in control in this race.’ Zijn tijd: 8.35.44. Laurence Whiteley, de winaar in de 1e heat, won in 8.43.71. Finale op vrijdag!

Corné is tevreden na zijn race. Hij heeft ook zijn eigen record verbroken!

09.03 Halverwege op 1e plek
Halverwege de race ligt Corné op een comfortabele 1e plek. De tijd 4.14.66. De 1e heat is gewonnen door de Brit Whiteley, hij klokte op de 1000 meter 4.16.38. ‘De Koning is completely dominating this heat.’

08.54 Corné is vertrokken
De race is begonnen! Tijdens de WCII afgelopen jaar in Linz pakte Corné ook al goud in de skiff in een tijd van 8.38.53. Wat kan hij laten zien op deze snelle baan? Alleen de eerste plek is goed voor een direct ticket naar de finale op vrijdag. Alle andere skiffeurs moeten de herkansing varen. Kom op, Corné!

08.46 Corné is er klaar voor
Dit jaar voor het eerst de para2 mannen skiff. Debuut voor Corné de Koning op het WK. Hij is nu al de favoriet om de titel te pakken, maar ook een van de sterkste roeiers van het Aegon Nationaal RoeiTeam. Dat zie je hier!

07.35 Добро утро!

Dit zijn de races van vandaag. We zijn weer live rond de klok van 08.45 uur.

Rogier maakte gisteren nog een filmpje met de verrassing van de dag, de dubbeltwee, Niki en Amos. Onze special reporter heeft ook nog een bijzonder cadeau voor Amos!

De verrassing van dag 1 op 't WK, Amos en Niki

???? Ze pakten vanaf 't begin van de race de leiding en vlogen over de baan. De dubbeltwee, Amos en Niki, was de verrassing van de dag ?. Special reporter Rogier heeft ook nog een bijzonder cadeau voor Amos! Kijk de video ⬇️Roeivereniging Pampus D.S.R.V. "Laga" Aegon Nederland Team NL #WRChamps Yolanda – Media

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Sunday, September 9, 2018

Tags:


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de dag van de liefde vieren wij onze liefde voor het roeien en voor elkaar! Ook zal de roeibond dit jaar samen met andere sportbonden meevaren tijdens de Amsterdam Pride. Deelname van de Nederlandse sport is een mooie stap om LHBTI volledig geaccepteerd te krijgen binnen de sportwereld. 🚣🏼‍♂️ #HappyValentine #Pride #roeibond

In deze periode trainen vele teams in Sevilla. De foto’s die we vanuit Spanje toegezonden krijgen, zijn stuk voor stuk prachtig. Maar de kleuren in deze foto van Titus Weijschede springen er echt tussenuit 👌! #roeien #roeibond #rowing #aegon #teamnl #lorini #filippiboats #spanje #sevilla #trainingskamp

5.000 volgers bedankt!! Wil jij onder andere een gesigneerd pakje van de W4x winnen, die brons op het EK én WK behaalden in 2018? Tag jouw favoriete trainingspartner en maak kans op een KNRB pakket. De winnaar maken wij op 25 februari bekend. #aegon #teamnl #roeibond

De mannen van de Holland 8 trainen nu nog in het Hollandse water bij Pampus, dat levert prachtige plaatjes op! 📸 @jarnoschurgers. Maandag vertrekt deze ploeg voor een trainingsstage naar het Italiaanse Gavirate. @hollandacht @redbullned @aegon_roeien #rowing #roeien #roeibond #power #holland8 #tokio2020 #teamnl

In iedere boardroom vinden we managers met passie voor roeien. Als CEO van onze trouwe hoofdsponsor Aegon is Alex Wynaendts vanzelfsprekend één van de grootste supporters. Een toevallige ontmoeting op Schiphol werd dan ook snel een spontane Meet&Greet met de vrouwen van het Aegon Nationaal RoeiTeam! #roeien #roeibond #partnerships #rowing #sponsoring #fans #aegon #anrt

Tijdens het KNRB Roei-instructeurscongres is Nelly Kostelijk gekozen als roei-instructeur van het jaar! 🥳🏆 #roeien #instructie #congres 📸mbroeifotos #aegon_roeien #rowing

De eerstejaars lichte dames van @usrtriton trainde in Brugge en genoot van de prachtige wateren aldaar. Wij genieten mee dankzij 📸@reneekleinschaarsberg. Dank je wel voor jouw inzending! 📧 Jouw moment op de social kanalen van de bond? Mail een liggende foto naar communicatie@knrb.nl

Zin om bij één van de leukste sportbonden te werken? We hebben op dit moment vier prachtkansen voor je! 👉Check de link in bio 👈 #vacatures #roeibond #werkenindesport #toffebaan

🇪🇸 Fietsen, ergometeren, fietsen, krachttrainen, fietsen, sneeuwpop maken, fietsen, wandelen... In Sierra is het trainingskamp van de dames van het Aegon Nationaal RoeiTeam de 3e week in gegaan! Prachtige wandeling!

Zijn jullie agenda’s al geblokt op 12, 13 en 14 juli? World Rowing Cup Finals in Rotterdam...daar ben jij toch ook bij? 🇳🇱 #roeibond #rowing #roeien #hollandbeker #worldrowing #rotterdam #aegon #kiwa #topsportrotterdam @teamnlinsta

Het jaarlijkse dankdiner van de Aegon Koninklijke @hollandbeker vond dit keer plaats in het prachtige Sociëteitsgebouw van en aan ‘de Maas’. Onze wereldkampioene @annikameer hield een mooi verhaal en er was een vooruitblik naar komende World Rowing Cup-finales, van 12-14 juli in Rotterdam. 📸: @merijnsoeters #roeien #rowing #roeibond #hollandbeker #worldrowing #rotterdam #pararoeien #aegon #teamnl #redbull #kiwa

🇵🇹 Ook de scullmannen fietsen wat af in Portugal tijdens het trainingskamp! Goed bezig mannen 💪💪 ❓ Heb jij een vraag voor de mannen, laat 't weten!

Op zondag was er een fantastische avondzon in Den Haag. @geoffrey.j.simpson van @hsrvpelargos stuurde deze mooie plaat in. Dank Geoffrey, jouw foto is de #roeifotovandeweek! We zien je volgende foto graag verschijnen 😍 📧 Jouw moment op de social kanalen van de bond? Mail een liggende foto naar communicatie@knrb.nl.

Knallen op de @rp3rowing voor de 2k test! Straks de laatste groep 💪💪

🇵🇹 Vanuit Avis heeft bondscoach Eelco Meenhorst de mannen scullselectie van het Aegon Nationaal RoeiTeam voor 2019 bekendgemaakt! De selectie bestaat uit een dubbelvier (M4x), een dubbeltwee (M2x), een M1x en een reserve. En dit zijn de mannen die in verschillende boten! 🔹M4x – Abe Wiersma (Nereus), Dirk Uittenbogaard (Nereus), Koen Metsemakers (Phocas) en Tone Wieten (Nereus) 🔹M2x – Amos Keijser (Laga) en Niki van Sprang (Pampus) 🔹M1x (reserve) – Stef Broenink (Njord) 🔹Reserve – Melvin Twellaar (Aegir) Lees het hele bericht op roeien.nl!

Week 2 in Sierra 🇪🇸. De dames van het Aegon Nationaal RoeiTeam buffelen gewoon door. Wat is dat toch? Roeiers die fietsen? ❔ Heb jij een vraag voor een van onze roei(st)ers, laat het ons weten, we gaan op zoek naar het antwoord!

#Repost @aeri.sperie De ene helft van de ANRT roeisters is in Sierra, de andere dames zijn in Sevilla! Stuur Ae-Ri Noort maakte deze prachtige foto. Wow😍! ・・・ Street art in Seville. The riverbank of the Guadalquivir is filled with graffiti, a beautiful everchanging freedom of expression. #streetartseville #graffiti #everchanging #freedomofexpression #rowing #roeien

Prachtige lucht, heerlijk winters plaatje. De masters dubbelvier van TOR gaat nog een keer het water op voor de komende trial met de buren, @tsrvidar. 📷 @michelbreedveld stuurde de #roeifotovdweek in! Dank Michel, blijf sturen 🙏 📧 Mail jouw mooiste foto naar communicatie@knrb.nl

🚤 Motorbootbestuurders, de drijvende kracht van elke wedstrijd. Een hechte groep vrijwilligers die vol enthousiasme de wedstrijd ondersteunt. Dichterbij kun je niet komen! 👉 Lijkt het jou tof om eens een kijkje te nemen bij dit jonge team en gezellig mee te komen varen? Bel Roland op 0655167048 of stuur een mail naar knrbmobo@gmail.com 👊🏼

☃️❄ Teamwork op zondagmiddag voor de dames van het Aegon Nationaal RoeiTeam in Sierra 🇪🇸.

Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk