:
Volg ons: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

WK Junioren 2018 Racice - Tsjechië

" 16:20 7/8/2018

Tot en met zondag 12 augustus roeien onze Junioren op het WK in Racice, Tsjechië.

Ben je er niet bij? Je hoeft niets te missen. De wedstrijden zijn te volgen via de website van Worldrowing. Klik hier voor ’t live verslag en alle schema’s en actuele informatie.

Zondag 12 augustus FINALE dag

W4x BRONS!!!
Wat een enorm spannende race voor Susan Temming, Lisa Bruijnicx, Fien van Westreenen en Femke Paulis. Op 1500 meter lag de Tsjechische vier op brons, maar onze Nederlandse dames zetten nog aan. Het is de laatste race bij de junioren voor Susan en Femke, dus een bijzondere dag, en een plak maakt het allemaal extra leuk.

‘ We hadden helemaal niet door dat we gewonnen hadden,’ vertellen ze in de wachtruimte voor de medailleceremonie. Het Nederlandse publiek wist het ook niet, het was lang stil op de tribune… totdat de verlossende tijd in beeld kwam. ‘Hoeveel scheelde het? Wat 0,07? OMG.’

De uitslag: 1. SUI 6.25.82, 2. GER 6.26.65, 3. NED 6.28.62 en 4. CZE 6.28.69

W4-
De opdracht van de coach was om hun beste race te varen. En dat hebben Benthe Boonstra, Isabel van Opzeeland, Iris Klok en Jessy Vermeer gedaan. De dames zijn enigszins teleurgesteld zo net na de wedstrijd. ‘We hebben écht een goed race gevaren,’ vertelt Isabel. ‘Daarom is het zo zuur,’ vult Benthe aan. ‘In de halve finale hadden we een goede start, hier was de laatste 1000 meter beter.’ Zesde (!) van de wereld in 6.49.69. Eerste is de USA in 6.42.81 en de Italiaanse dames pakken zilver in 6.43.20.

6e van de wereld: Benthe, Isabel, Iris & Jessy

M8+
Jip en de mannen aasden op revanche in deze B-finale! Jip over de race: ‘Ik ben niet zo tevreden over mijn sturen, maar op een gegeven moment dacht ik, *** we gaan er voor.’ Op 1660 meter ging onze acht voorbij de Russen. ‘Ik ben zo blij voor de boys. Hebben we dit seizoen met hobbels en bobbels toch met winst afgesloten.’ En zo is ‘t. De tijden: 1. NED 5.56.91, 2. RUS 5.59.88 en 3. CZE 6.01.38

Mooie revanche van de jongens acht! Jip schreeuwde de longen uit haar lijf.

M2-
Willem Stoop en Gijs Schwarz racen deze dag als eerste. Het is een zware race voor onze mannen in de B-finale. De 1e plaats is voor de Britten 6.44.78. 2. ARG 6.47.60 en 3. BLR 6.48.03. Willem en Gijs worden 6e in 6.56.15.

Willem en Gijs hebben alles gegeven!

De mannen zijn het trotst op hun herkansing. Hier waren twee plekken voor de halve finale. Willem: ‘We zijn pas drie weken bij elkaar.’ Gijs: ‘Het was spannend, we moesten pushen om de Oezbeken voorbij te gaan, op de 1750 zetten we aan. We dachten dat we het hadden, maar we wisten het niet zeker. De fans van Oezbekistan stonden zo te juichen, maar onze coach deed zijn duimen omhoog, dus we wisten dat we in de halve finale zaten.’

Zaterdag 11 augustus
Het is goed toeven op de roeibaan in Racice. De tribune kleurt al vroeg oranje. Natuurlijk zijn alle Nederlandse fans mee naar Tsjechië. Op het water kleine kopjes, de wind is ietsie aangetrokken.

M2-
Gijs Schwarz en Willem Stoop varen de eerste wedstrijd voor Nederland. Gijs en Willem racen voor wat ze waard zijn, maar de strijd om de 3 finaleplaatsen gaat de hele tijd tussen CRO, GER en ROU. ROU gaat op het laatste 250 meter nog voorbij het Duitse tweetal. 1. CRO 6.27.91, 2. ROU 6.28.05 en 3. GER 6.32.41. Willem en Gijs starten zondag in de B-finale.

W4-
FINALE voor Bente Boonstra, Isabel van Opzeeland, Iris Klok en Jessy Vermeer. De eerste drie ploegen gaan door naar de finale. Nederland met De meisjes vier-zonder snel weg. De race is er een uit het boekje. Bente, Isabel, Iris en Jessy houden focus. Halverwege de wedstrijd liggen ze op een mooie 3e plek, op de 1500 m wordt het gat met de nummer 4 (GBR) groter. Een 3e plek, dus morgen finale. Uitslag: 1. ITA 6.37.89, 2. NZL 6.41.71, 3. NED 6.45.37.

W4x
Mooie race en een FINALEPLEK voor Susan Temming, Lisa Bruijnincx, Fien van Westreenen en Femke Paulis in de dubbelvier. De hele race is de top-3 ongewijzigd. Onze Nederlandse dames komen op de 500 meter door als 2e, en dat houden ze tot het einde vol. Onder de aanmoedigingen van alle Nederlandse fans klokken Susan, Lisa, Fien en Femke de 2e tijd (6.28.95 – de snelste tijd ooit voor de Nederlandse JW4x -:)). De 1e plek is voor ’t gastland CZE 6.26.74 en de 3e plek is voor Canada 6.36.24.

Schema zondag
09.42 uur, M2- B-finale
10.36 uur, M8+ B-finale
11.57 uur, W4- FINALE
12.27 uur, W4x FINALE

Vrijdag 10 augustus
Waren de races gisteren nog een uurtje vervroegd vanwege de hitte (36 graden), vandaag komt de thermometer niet boven de 22 graden uit en staat er een redelijke wind. Welke ploeg gaat hier het beste mee om?

M2-
Gijs Schwarz en Willem Stoop droegen aan het begin van hun herkansing nog de rode lantaarn. Plek 1 of 2 zou de mannen toegang verschaffen tot de halve finale A/B. Dankzij een sterk middenstuk en een snoek van de Oezbeekse ploeg, halen ze op 1 tiende de halve finale A/B op zaterdag. YES! Ze finishen in 6:42.56.

M8+
Thomas de Hertog, Guus Mollee, Ies Wiersma, Raymond Huisman, Wietse Morreau, Jelmer Bennema, Jasper Joordens, Felix Mebius en Jip Swildens (s) gaven alles. ”The Dutch are winding up for a sprint finish.” Ze redden het nét niet. Wederom een derde plek, ditmaal in 5:42.82. Zet ‘m op in de B-finale op zondag, mannen!

Schema zaterdag
11.25 uur: M2-, halve finale A/B
11.32 uur: W4-, halve finale A/B
12.08 uur: W4x, halve finale A/B

Donderdag 9 augustus!

De mussen vallen van het dak in Racice. De races waren vanwege de hitte een uurtje vervroegd. Alle vier de Nederlandse ploegen kwamen vandaag in actie! De twee damesploegen zijn door naar de halve finale, de mannen varen morgen herkansing.

“Een goed begin van het toernooi,” vertelt talentcoach Jeroen Spaans. “Over de meiden ben ik tevreden. Beide ploegen een vierde tijd in hun veld. Ze moeten nog een tandje beter om voor het podium te strijden. Er zijn zeker mogelijkheden om in dit toernooi nog wat stapjes te zetten.”

De dag in vogelvlucht!

M2-
Gijs Schwarz en Willem Stoop bijten voor Nederland het spits af! Alleen de nummer 1 plaatst zich direct voor de halve finale. Gijs en Willem racen de hele wedstrijd op de 4e plek (7.03.07). De mannen uit Belarus worden 1e in 6.56.28. Onze mannen varen vrijdag een herkansing.

W4-
De meisjes vier-zonder met Benthe Boonstra, Isabel van Opzeeland, Iris Klok en Jessy Vermeer gaan voor een plek in de halve finale. De hele race liggen de dames op een 2e plek achter de roeisters uit Amerika. Het verschil is klein: 1. USA 7.01.08, 2. NED 7.02.71. Yes, halve finale zaterdag in the pocket!

W4x
Twee plekken zijn er voor een directe plaats in de halve finale. En natuurlijk gaan Susan Temming, Lisa Bruijnincx, Fien van Westreenen en Femke Paulis voor een 1e of 2e plek. Vanaf de 1000 meter liggen ze op die comfortabele 1e plek, met het Italiaanse kwartet achter hen. De Italianen zetten nog aan, maar ze brengen onze dames niet in gevaar. 1. NED 6.45.90, 2. ITA 6.50.76, 3. NZL 6.57.54. Halve finale zaterdag!

M8+
Thomas de Hertog, Guus Mollee, Ies Wiersma, Raymond Huisman, Wietse Morreau, Jelmer Bennema, Jasper Joordens, Felix Mebius en Jip Swildens (s) moeten 1e of 2e worden in de heat voor een plek in de finale. Ze racen van een 4e naar een 3e plek, helaas niet genoeg voor een direct ticket. Jip en de mannen varen morgen een herkansing. 1. GER 5.51.97, 2. POL 5.55.62 en 3. NED 6.00.56.

Schema vrijdag
10.18 uur, M2- herkansing: 1-2 S A/B, 3.. S C/D
AUT UZB LTU NED FRA

13.06 uur, M8+ herkansing: 1-2 FA, 3.. FB
CZE RUS USA NED HUN FRA

Deelnemende ploegen

M8+

Zoom to see big chests #dutchjuniorswimmingteam #blauwalg(ie)

A post shared by Junioren Holland Acht (@dutchmenseight) on

Thomas de Hertog – Willem III
Guus Mollee – Het Spaarne
Ies Wiersma – Willem III
Raymond Huisman – RIC
Wietse Morreau – Het Spaarne
Jelmer Bennema – Viking
Jasper Joordens – M.W.C.
Felix Mebius – De Hunze
Jip Swildens (st) – Hemus

M2-
Gijs Schwarz – Het Spaarne
Willem Stoop – Willem III

W4x
Susan Temming – Tromp
Lisa Bruijnincx – Gouda
Fien van Westreenen – Willem III
Femke Paulis – Salland

W4-
Benthe Boonstra – De Laak
Isabel van Opzeeland – Die Leythe
Iris Klok – De Amstel
Jessy Vermeer – RIC

Meer informatie vind je op World Rowing.

Via ons Facebook- en Instagram-kanaal houden we je op de hoogte over de resultaten.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit waren de Aegon Nederlandse Kampioenschappen! Bekijk een overzicht van de NK winnaars op roeien.nl ➡️ Link in bio. 📷: Merijn Soeters #roeien #aegon #redbullned

Mees van Nierop fietst mee terwijl de helft van het Laga viertje aan het trainen is voor het Aegon NK Klein - de Hollandia Roeiwedstrijden komend weekend! #roeien #hollandiaroeiwedstrijden #aegonnkklein #Laga #roeifotovdweek

Dit is het Aegon NK Klein! Ontmoet de organisatie en enkele roeiers die komend weekend gaan strijden voor hun titel🥇. Kijk voor de volledige verhalen ➡️ link in bio!! roeien #aegon #hollandiaroeiwedstrijden #rowing #kampioenschap

Afgelopen week trainde de dames clubacht van Proteus in de vroege ochtend op de Schie! Paul Donkers schoot enkele mooie plaatjes. #roeifotovdweek #proteuseretes #rowing

EJL’19 van Skøll traint op de Bosbaan onder leiding van hun coaches en Peter Wiersum. Coach Marjolein Gevers legde dit mooie plaatje vast terwijl de roeiers feedback krijgen! #Roeien #roeifotovdweek #skøll

Terwijl Manus en Sybe in de vroege ochtend op de Naardertrekvaart trainden, legde Spaanse Instagrammer Marcos Mendez dit mooie plaatje vast. #RoeifotovdWeek #Lente #roeien #roeibond #rvnaarden

Zondag konden roeiers de Head of the River Amstel starten. Het weer was onstuimig maar de wedstrijd is goed verlopen. De Holland Acht maakte in het Elite veld zijn seizoensdebuut! Lara de Koning maakte deze mooie foto vanaf de Berlagebrug. #roeifotovdweek #aegon #redbull

Door storm en regen hebben organisatoren en kamprechters afgelopen weekend hard gewerkt om de Heineken Roeivierkamp zo goed mogelijk te laten verlopen. 📷: Merijn Soeters #Rowing #RoeifotovdWeek #H4K

👉Bied mee op het roeipak waarmee onze dames zilver wonnen in Rio! 👈 De @paulienvandeutekomfoundation zamelt namelijk geld in voor kankeronderzoek ter nagedachtenis aan Paulien. Doen dus 👍. Kijk voor meer info op hun pagina. #roeien #bieden #veiling #roeipak #aegon

De afgelopen dagen waren middengroep zwaar en middengroep licht van de NSRV Phocas op trainingskamp in Hazewinkel (België). Annefleur de Ridder maakte daar deze foto van middengroep licht terwijl ze hun boot inleggen voor een training met flinke wind en golven. #Rowing #roeifotovdweek

De eerste keuzes voor de damesselectie zijn bekend! De dubbelvier (W4x) bestaat uit Inge Janssen, Olivia van Rooijen, Sophie Souwer en Nicole Beukers. In de dubbeltwee (W2x) nemen Lisa Scheenaard en Roos de Jong plaats!🏅📷: Merijn Soeters #roeibond #rowing #aegon #roadtotokyo #teamnl #selectie

Holland Acht in actie! 🇳🇱🚣🏼‍♂️ #rowing #roeibond #aegon #redbull #teamnl

Gister trainde eerstejaars licht van Asopos de Vliet op spiegelvlak water tijdens de zonsopkomst! 📷: Javier Tromp #CuttingGlass #roeibond #roeifotovdweek

De Holland Acht selectie voor 2019 is bekend! De selectie bestaat uit tien roeiers, acht roeiers in de boot, twee reserves en een stuurman. Dit zijn de roeiers: Björn van de Ende (Skøll), Bram Schwarz (Nereus), Boudewijn Roëll (Asopos de Vliet), Jasper Tissen (Skadi), Robert Lücken (Nereus), Mechiel Versluis (Okeanos), Ruben Knab (Nereus), Vincent van der Want (Nereus), Jacob van de Kerkhof* (Triton) en Kaj Hendriks* (Triton). 🏅 📸: @matemade #teamnl #roeibond #aegon #redbull #roadtotokyo #tokyo2020 #gaanvoorgoud

Morgen wordt de Holland Acht selectie van het Aegon Nationaal Roeiteam voor 2019 bekend gemaakt. Houd onze pagina goed in de gaten! 📷Jarno Schurgers #teamnl #rowing #aegon #redbull #roadtotokyo #tokyo2020

Het lijkt wel lente! Afgelopen weekend zijn er veel baanrecords gevaren tijdens de Winterwedstrijden. Ellen de Monchy was aanwezig om alle ploegen te fotograferen! #rowing #roeibond #aegon

Sharing is caring! De dames van het Aegon Nationaal Roeiteam trainen deze week in Sevilla, waar zij het drukke water van de Guadalquivir delen met kanoërs. 📸 Isabelle Jacobs #aegon #roeibond #rowing #canoesport

Op de dag van de liefde vieren wij onze liefde voor het roeien en voor elkaar! Ook zal de roeibond dit jaar samen met andere sportbonden meevaren tijdens de Amsterdam Pride. Deelname van de Nederlandse sport is een mooie stap om LHBTI volledig geaccepteerd te krijgen binnen de sportwereld. 🚣🏼‍♂️ #HappyValentine #Pride #roeibond

In deze periode trainen vele teams in Sevilla. De foto’s die we vanuit Spanje toegezonden krijgen, zijn stuk voor stuk prachtig. Maar de kleuren in deze foto van Titus Weijschede springen er echt tussenuit 👌! #roeien #roeibond #rowing #aegon #teamnl #lorini #filippiboats #spanje #sevilla #trainingskamp

5.000 volgers bedankt!! Wil jij onder andere een gesigneerd pakje van de W4x winnen, die brons op het EK én WK behaalden in 2018? Tag jouw favoriete trainingspartner en maak kans op een KNRB pakket. De winnaar maken wij op 25 februari bekend. #aegon #teamnl #roeibond

Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk