:
Volg ons: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

WK Junioren 2018 Racice - Tsjechië

" 16:20 7/8/2018

Tot en met zondag 12 augustus roeien onze Junioren op het WK in Racice, Tsjechië.

Ben je er niet bij? Je hoeft niets te missen. De wedstrijden zijn te volgen via de website van Worldrowing. Klik hier voor ’t live verslag en alle schema’s en actuele informatie.

Zondag 12 augustus FINALE dag

W4x BRONS!!!
Wat een enorm spannende race voor Susan Temming, Lisa Bruijnicx, Fien van Westreenen en Femke Paulis. Op 1500 meter lag de Tsjechische vier op brons, maar onze Nederlandse dames zetten nog aan. Het is de laatste race bij de junioren voor Susan en Femke, dus een bijzondere dag, en een plak maakt het allemaal extra leuk.

‘ We hadden helemaal niet door dat we gewonnen hadden,’ vertellen ze in de wachtruimte voor de medailleceremonie. Het Nederlandse publiek wist het ook niet, het was lang stil op de tribune… totdat de verlossende tijd in beeld kwam. ‘Hoeveel scheelde het? Wat 0,07? OMG.’

De uitslag: 1. SUI 6.25.82, 2. GER 6.26.65, 3. NED 6.28.62 en 4. CZE 6.28.69

W4-
De opdracht van de coach was om hun beste race te varen. En dat hebben Benthe Boonstra, Isabel van Opzeeland, Iris Klok en Jessy Vermeer gedaan. De dames zijn enigszins teleurgesteld zo net na de wedstrijd. ‘We hebben écht een goed race gevaren,’ vertelt Isabel. ‘Daarom is het zo zuur,’ vult Benthe aan. ‘In de halve finale hadden we een goede start, hier was de laatste 1000 meter beter.’ Zesde (!) van de wereld in 6.49.69. Eerste is de USA in 6.42.81 en de Italiaanse dames pakken zilver in 6.43.20.

6e van de wereld: Benthe, Isabel, Iris & Jessy

M8+
Jip en de mannen aasden op revanche in deze B-finale! Jip over de race: ‘Ik ben niet zo tevreden over mijn sturen, maar op een gegeven moment dacht ik, *** we gaan er voor.’ Op 1660 meter ging onze acht voorbij de Russen. ‘Ik ben zo blij voor de boys. Hebben we dit seizoen met hobbels en bobbels toch met winst afgesloten.’ En zo is ‘t. De tijden: 1. NED 5.56.91, 2. RUS 5.59.88 en 3. CZE 6.01.38

Mooie revanche van de jongens acht! Jip schreeuwde de longen uit haar lijf.

M2-
Willem Stoop en Gijs Schwarz racen deze dag als eerste. Het is een zware race voor onze mannen in de B-finale. De 1e plaats is voor de Britten 6.44.78. 2. ARG 6.47.60 en 3. BLR 6.48.03. Willem en Gijs worden 6e in 6.56.15.

Willem en Gijs hebben alles gegeven!

De mannen zijn het trotst op hun herkansing. Hier waren twee plekken voor de halve finale. Willem: ‘We zijn pas drie weken bij elkaar.’ Gijs: ‘Het was spannend, we moesten pushen om de Oezbeken voorbij te gaan, op de 1750 zetten we aan. We dachten dat we het hadden, maar we wisten het niet zeker. De fans van Oezbekistan stonden zo te juichen, maar onze coach deed zijn duimen omhoog, dus we wisten dat we in de halve finale zaten.’

Zaterdag 11 augustus
Het is goed toeven op de roeibaan in Racice. De tribune kleurt al vroeg oranje. Natuurlijk zijn alle Nederlandse fans mee naar Tsjechië. Op het water kleine kopjes, de wind is ietsie aangetrokken.

M2-
Gijs Schwarz en Willem Stoop varen de eerste wedstrijd voor Nederland. Gijs en Willem racen voor wat ze waard zijn, maar de strijd om de 3 finaleplaatsen gaat de hele tijd tussen CRO, GER en ROU. ROU gaat op het laatste 250 meter nog voorbij het Duitse tweetal. 1. CRO 6.27.91, 2. ROU 6.28.05 en 3. GER 6.32.41. Willem en Gijs starten zondag in de B-finale.

W4-
FINALE voor Bente Boonstra, Isabel van Opzeeland, Iris Klok en Jessy Vermeer. De eerste drie ploegen gaan door naar de finale. Nederland met De meisjes vier-zonder snel weg. De race is er een uit het boekje. Bente, Isabel, Iris en Jessy houden focus. Halverwege de wedstrijd liggen ze op een mooie 3e plek, op de 1500 m wordt het gat met de nummer 4 (GBR) groter. Een 3e plek, dus morgen finale. Uitslag: 1. ITA 6.37.89, 2. NZL 6.41.71, 3. NED 6.45.37.

W4x
Mooie race en een FINALEPLEK voor Susan Temming, Lisa Bruijnincx, Fien van Westreenen en Femke Paulis in de dubbelvier. De hele race is de top-3 ongewijzigd. Onze Nederlandse dames komen op de 500 meter door als 2e, en dat houden ze tot het einde vol. Onder de aanmoedigingen van alle Nederlandse fans klokken Susan, Lisa, Fien en Femke de 2e tijd (6.28.95 – de snelste tijd ooit voor de Nederlandse JW4x -:)). De 1e plek is voor ’t gastland CZE 6.26.74 en de 3e plek is voor Canada 6.36.24.

Schema zondag
09.42 uur, M2- B-finale
10.36 uur, M8+ B-finale
11.57 uur, W4- FINALE
12.27 uur, W4x FINALE

Vrijdag 10 augustus
Waren de races gisteren nog een uurtje vervroegd vanwege de hitte (36 graden), vandaag komt de thermometer niet boven de 22 graden uit en staat er een redelijke wind. Welke ploeg gaat hier het beste mee om?

M2-
Gijs Schwarz en Willem Stoop droegen aan het begin van hun herkansing nog de rode lantaarn. Plek 1 of 2 zou de mannen toegang verschaffen tot de halve finale A/B. Dankzij een sterk middenstuk en een snoek van de Oezbeekse ploeg, halen ze op 1 tiende de halve finale A/B op zaterdag. YES! Ze finishen in 6:42.56.

M8+
Thomas de Hertog, Guus Mollee, Ies Wiersma, Raymond Huisman, Wietse Morreau, Jelmer Bennema, Jasper Joordens, Felix Mebius en Jip Swildens (s) gaven alles. ”The Dutch are winding up for a sprint finish.” Ze redden het nét niet. Wederom een derde plek, ditmaal in 5:42.82. Zet ‘m op in de B-finale op zondag, mannen!

Schema zaterdag
11.25 uur: M2-, halve finale A/B
11.32 uur: W4-, halve finale A/B
12.08 uur: W4x, halve finale A/B

Donderdag 9 augustus!

De mussen vallen van het dak in Racice. De races waren vanwege de hitte een uurtje vervroegd. Alle vier de Nederlandse ploegen kwamen vandaag in actie! De twee damesploegen zijn door naar de halve finale, de mannen varen morgen herkansing.

“Een goed begin van het toernooi,” vertelt talentcoach Jeroen Spaans. “Over de meiden ben ik tevreden. Beide ploegen een vierde tijd in hun veld. Ze moeten nog een tandje beter om voor het podium te strijden. Er zijn zeker mogelijkheden om in dit toernooi nog wat stapjes te zetten.”

De dag in vogelvlucht!

M2-
Gijs Schwarz en Willem Stoop bijten voor Nederland het spits af! Alleen de nummer 1 plaatst zich direct voor de halve finale. Gijs en Willem racen de hele wedstrijd op de 4e plek (7.03.07). De mannen uit Belarus worden 1e in 6.56.28. Onze mannen varen vrijdag een herkansing.

W4-
De meisjes vier-zonder met Benthe Boonstra, Isabel van Opzeeland, Iris Klok en Jessy Vermeer gaan voor een plek in de halve finale. De hele race liggen de dames op een 2e plek achter de roeisters uit Amerika. Het verschil is klein: 1. USA 7.01.08, 2. NED 7.02.71. Yes, halve finale zaterdag in the pocket!

W4x
Twee plekken zijn er voor een directe plaats in de halve finale. En natuurlijk gaan Susan Temming, Lisa Bruijnincx, Fien van Westreenen en Femke Paulis voor een 1e of 2e plek. Vanaf de 1000 meter liggen ze op die comfortabele 1e plek, met het Italiaanse kwartet achter hen. De Italianen zetten nog aan, maar ze brengen onze dames niet in gevaar. 1. NED 6.45.90, 2. ITA 6.50.76, 3. NZL 6.57.54. Halve finale zaterdag!

M8+
Thomas de Hertog, Guus Mollee, Ies Wiersma, Raymond Huisman, Wietse Morreau, Jelmer Bennema, Jasper Joordens, Felix Mebius en Jip Swildens (s) moeten 1e of 2e worden in de heat voor een plek in de finale. Ze racen van een 4e naar een 3e plek, helaas niet genoeg voor een direct ticket. Jip en de mannen varen morgen een herkansing. 1. GER 5.51.97, 2. POL 5.55.62 en 3. NED 6.00.56.

Schema vrijdag
10.18 uur, M2- herkansing: 1-2 S A/B, 3.. S C/D
AUT UZB LTU NED FRA

13.06 uur, M8+ herkansing: 1-2 FA, 3.. FB
CZE RUS USA NED HUN FRA

Deelnemende ploegen

M8+

Zoom to see big chests #dutchjuniorswimmingteam #blauwalg(ie)

A post shared by Junioren Holland Acht (@dutchmenseight) on

Thomas de Hertog – Willem III
Guus Mollee – Het Spaarne
Ies Wiersma – Willem III
Raymond Huisman – RIC
Wietse Morreau – Het Spaarne
Jelmer Bennema – Viking
Jasper Joordens – M.W.C.
Felix Mebius – De Hunze
Jip Swildens (st) – Hemus

M2-
Gijs Schwarz – Het Spaarne
Willem Stoop – Willem III

W4x
Susan Temming – Tromp
Lisa Bruijnincx – Gouda
Fien van Westreenen – Willem III
Femke Paulis – Salland

W4-
Benthe Boonstra – De Laak
Isabel van Opzeeland – Die Leythe
Iris Klok – De Amstel
Jessy Vermeer – RIC

Meer informatie vind je op World Rowing.

Via ons Facebook- en Instagram-kanaal houden we je op de hoogte over de resultaten.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Meld je aan voor de nieuwsbrief

🎉 Na de huldiging afgelopen weekend, ontving het Aegon Nationaal RoeiTeam 't nieuwe welkomstpakket van TeamNL. 🎁 Een prachtige koffer met een aantal items die staan voor de kernwaarden van TeamNL namelijk EXCELLEREN, RESPECT en SAMEN. 🇳🇱TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. #zodoenwedat @teamnlinsta 📷 @merijnsoeters

🎉 🇳🇱 Afgelopen weekend werden de junioren, U23 en elite roeisters en roeiers gehuldigd voor hun prestaties tijdens het EK en WK van 2018! Nogmaals enorm gefeliciteerd allemaal! 📷 @merijnsoeters

Bloed, zweet en... tijdens het @nkindoorroeien. Ook @wsrargo was van de partij. De PromoCommissie legde hun roeiers vast. 📷 @anoukgierveld dank voor het insturen🙏! 📧Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl #roeifotovdweek

De powervrouwen van het Aegon Nationaal RoeiTeam gaan als een speer tijdens hun 1 minuut test 💥 Wil jij dit seizoen meedoen aan een internationale wedstrijd? Heb je jouw profieltest al gedaan? Zondag is de laatste dag om je scores in te leveren. ➡️ Check de link in de bio

Red Bull nieuwe partner van de Holland 8! De mannen acht van het @Aegon Nationaal RoeiTeam kan op weg naar Tokio rekenen op de ondersteuning van @redbullned.

🇳🇱 Ja, en ook Obbe Tibben verbetert zijn record van vorig jaar. Nationaal kampioen U23 licht in 6.14.7! Gefeliciteerd Obbe! Liken = feliciteren.

🇳🇱 Marieke Keijser verbreekt op de NKR haar eigen record! Nieuw Nederlands record 7.02.6 (vorig jaar 7.04.8). Nationaal kampioen U23 licht. CONGRATS Marieke! 🎉🎉

Het Aegon NK indooorroeien is in volle gang. Lekker druk!

#Repost @aboutmovingpilates Ook de mannen van het Aegon Nationaal RoeiTeam volgen tweemaal per week de pilateslessen van Anique! ・・・ Girls, are you done yet?? We want to do pilates 😆🕺🏻#pilates #stretchhour #keepbreathing #corecontrol #bosbaan

💡OPGELET! De profieltesten komen er weer aan. Wil jij dit seizoen meedoen aan een internationale wedstrijd, doe dan de profieltest voor 16 december aanstaande. Waar? Dat mag je zelf weten, op je vereniging, thuis of op hoogte? Graag delen. ➡️ Meer info in de link in de bio!

😬 Wat was het bikkelen bij de @helvanhetnoorden! Wat is erger? Roeien of in de kou aanmoedigen? 📷 Annemarie Vet. 🙏 dank voor het insturen. 📧 Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl

🌫 De roeiers van Aengwirden in Heerenveen waren nét voor de bui binnen. Wat een spannend wolkendek! 📷 Clara van der Geest. #roeifotovdweek 📧 Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl

😍 Joehoe... onze lichte dubbel met Ilse en Marieke staat op de shortlist met genomineerden voor het Sportgala. Op 2 december horen we of ze bij de laatste drie horen. CONGRATS ladies met deze nominatie! Nu nog even wachten tot de 2e.

Het is bijna zover... de @helvanhetnoorden! In 2005 was het wel heel extreem qua weer. Ook al is 't morgen veel beter, afzien wordt het toch. Voor alle deelnemers veel suc6 (& plezier)💪💪. ✉ Heb jij een mooie Hel foto, mail het naar communicatie@knrb.nl 📷 Bert Cocu

🎉 🙌Tadadada... de winnaar van vandaag is @dsrvlaga met een plan over EHBO- en reanimatievaardigheden. Laga gaat naar huis met een cheque van 3500 euro ✔ om het plan verder uit te werken. 20 (!) studentenverenigingen pitchten vandaag hun plan. Juni volgend jaar is de grote finale. CONGRATS Laga! #aegonbestuursbokaal

De Aegon Bestuursbokaal staat op het punt van beginnen! We kijken uit naar de presentaties van de studentenroeiverenigingen. Succes allemaal💪

🎉🏅Het kan niet op voor onze para-roeiers @annikameer en @crnelis. 'Para crew of the year'. Prachtige award van Worldrowing en zó ontzettend verdiend. CONGRATS Annika en Corné! 🌹 #supertrots @teamnlinsta @aegon_nederland @fonds_gehandicaptensport @ksrvnjord

Direct na je ochtendtraining smullen van een havercake met rabarber en aardbei? Da’s wat anders dan zelf je eitje of tosti bakken 😉 De roeiers van het Aegon Nationaal Roeiteam genieten dagelijks van de voordelen van de fonkelnieuwe topsportkeuken 😋

🍂🍃 Prachtig roeiweer bij @nsrvphocas in Nijmegen. 📷 Juliette Breuseker maakte deze foto van Thamar Kroes van de middengroep lichte dames. Wat een mooie herfstplaat 😍, wij zijn fan. ✉ Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl. #roeifotovdweek

Wat een fantastisch roeiweer! Toproeister Olivia van Rooijen is al vroeg in actie op de Bosbaan. Op weg naar de gouden doos 🌈. Ga jij ook nog het water op?

Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk