:
Volg ons: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

WK U23 Poznan 2018: 4x ZILVER

" 14:57 29/7/2018

Van woensdag 25 juli t/m zondag 29 juli roeide onze Nederlandse delegatie op het WK U23 in Poznan. Via Facebook en Instagram hoefde je niks te missen van het reilen en zeilen van onze roeiers. Het resultaat van dit WK? Liefst 4 mooie zilveren plakken voor de vrouwen dubbelvier, lichte vrouwen dubbelvier, mannen dubbeltwee en vrouwen acht. Hoera!

Zondag 29 juli – De mannen dubbeltwee en vrouwen acht pakken een ZILVEREN medaille! Daarmee komt het medailletotaal voor dit WK op 4 zilveren plakken. Is dat onze nieuwe favoriete kleur?

M2x, Melvin Twellaar en Luuk Adema, ZILVER in A-finale
Wow, wat een spannende race was dit. Het veld lag zó dicht bij elkaar! Melvin en Luuk voegen een zilveren plak toe aan hun prijzenkast door op 1 seconde te finishen van de verrassende Griekse combinatie (6:14.18 vs 6:13.13).

W8+, Ilse Kolkman, Hijleke Nauta, Nika Vos, Dieuwertje den Besten, Eve Stewart, Lisa Goossens, Anne Eva Petersen, Miriam Visser en Eline Berger, ZILVER in A-finale
In het begin van de race lagen ze achterin het veld, onze vrouwen acht. Maar wat hadden ze een sprint in de benen! In het tweede deel van de race stoomden ze op naar een prachtige 2e plaats in 6:06.58. Canada was de snelste ploeg in 6:04.61. Volgens Anne Eva Petersen was het de beste race die ze samen geroeid hebben. En wanneer kun je dat nou beter doen, dan in een grote finale? Groot applaus voor onze vrouwen acht!

LW2x, Iris Hochstenbach en Femke van de Vliet – 3e in B-finale
Het lichte tweetal kwam 0,8 seconde tekort voor de A-finale, waardoor ze mochten vlammen in de B-finale. In een nek-aan-nek race waren ze verwikkeld om de 2e plek, uiteindelijk passeerden ze als 3e de finish in 7:09.07.

LM2x, David Kampman en Damion Eigenberg, 3e in B-finale
Na een matige start, kunnen de lichtgewicht mannen terugkijken op een goed eindresultaat. Hoe fijn is het als je als 6e start en uiteindelijk 3e wordt in 6:26.75? Heel fijn! Knap teruggeknokt!

LM1x, Obbe Tibben, 5e in A-finale
Obbe ging goed mee in de strijd, maar kwam helaas tekort voor een medaille. Hij sloot zijn WK af als 5e in 6:58.47. De Braziliaan Uncas Batista wint in een knappe tijd van 6:51.27.

M8+, Joris Moerman, Haye Dijkstra, Guido de Ruiter, Gert Jan van Doorn, Finn Florijn, Roel van Broekhuizen, Bart Roovers, Jaap de Jong en Bjørn Kwee, 6e A-finale
De mannen acht geven alles in hun eerste grote finale in deze samenstelling, maar kwamen tekort om mee te doen om de prijzen. Ze passeerden de finish als 6e in 5:29.55. Een gloednieuwe world championships best time komt op naam van de pijlsnelle Amerikaanse ploeg: 5:22.48.

Zaterdag 28 juli – Halve finales A/B, C-finale en A-finale. YES! De twee vrouwen dubbelvieren (W4X en LW4X) pakken een ZILVEREN plak! Hoppa, alvast twee medailles voor in de koffer naar Nederland 😉 Super knap geroeid dames! Skiffeur Olav Molenaar wint zijn C-finale. Lichte skiffeur Obbe Tibben en de mannen dubbeltwee racen morgen om het eremetaal in hun A-Finale. De lichte vrouwen- en mannen dubbeltwee’s strijden in de B-Finale.

Hoera! Zilver voor de vrouwen dubbel vier © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

W4x, Mieke Wilms, Minke Holleboom, Martine van den Boomgaard en Bente Paulis, ZILVER
De vrouwen dubbelvier grijpen zilver in een enorm spannende race. ‘So close, this is amazing‘, aldus het online commentaar. Het verschil werd gemaakt in de laatste 500 meter: ‘Bente Paulis doing exceptionally well to add a sprint finish.’ Vorig jaar werd driekwart van de ploeg vijfde, nu pakken ze zilver. Top gedaan!

LW4x, Marike Veldhuis, Anna Verkuil, Floor van Lieshout en Martine Veldhuis, ZILVER
De lichte vrouwen dubbelvier streden voor wat ze waard zijn en winnen een zilveren plak. Net als vorig jaar bleek de Italiaanse ploeg zo’n 5 seconden sneller. Super goed gedaan dames!

M1x, Olav Molenaar, winst in C-finale
Olav z’n intenties waren glashelder: deze C-finale winnen. Dat deed hij met overmacht door direct de koppositie te pakken en deze niet meer af te geven. Een goede afsluiting van zijn WK. Knap gedaan! Hij klokt 7:29,73

LM1x, Obbe Tibben, A-finale
Obbe startte achteraan in het veld, maar dankzij een sterk 2e deel van zijn race eindigde hij als 2e (7:24.89). Morgen mag hij in de A-finale om het eremetaal strijden. Yes!

M2x, Melvin Twellaar en Luuk Adema, A-finale
Deze Groningse mannen dicteerden hun halve finale. Ze finishten als eerste in 6:34.06 en proberen morgen in de A-finale hun 4e plaats van vorig jaar te verbeteren. Super!

LW2x, Iris Hochstenbach en Femke van de Vliet, B-finale
De lichtgewicht dames hadden een goede eindsprint in de benen, maar kwamen net te kort voor die felbegeerde A-finale plaats. Ze finishten als vierde in 7:32.42. Morgen nog één keer vlammen in de B-finale!

LM2x, David Kampman en Damion Eigenberg, B-finale
Ze hebben alles gegeven, maar meer dan een 5e plek zat er niet in voor deze mannen. Succes morgen in de B-finale!

Vrijdag 27 juli: Wederom een goede dag voor de Nederlandse talenten in Poznan! Obbe Tibben won zijn kwartfinale dik, de lichte mannen dubbeltwee overtuigden door hun herkansing te winnen en Olav Molenaar vermorzelde zijn concurrentie in de halve finale C/D.

Olav Molenaar © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

M1x, Olav Molenaar -> C-finale
In de halve finale C/D vermorzelde Olav de concurrentie door met een flinke voorsprong te finishen in 7:39.68. Olav roeide na een sterke start een mooie, constante race. Hopelijk kan de skiffeur morgen in de C-finale nog iets moois neerzetten!

LM1x, Obbe Tibben -> Halve finale A/B
Obbe Tibben liet een hele stabiele race zien. Talentencoach Ronald Florijn: ‘Vanaf de start zagen we al hoe hij zou eindigen.’ Obbe startte in het veld en schoof vanaf 750 meter door om uiteindelijk zijn serie dik te winnen in 7:31.82, hoera! Op naar de halve finale op zaterdag.

LM2x, David Kampman en Damion Eigenberg -> Halve finale A/B
De lichte mannen dubbeltwee lieten overtuigend zien dat ze een plek in de halve finale A/B verdienen. Ze slaagden glansrijk voor hun hertentamen door te winnen in 7:10.36. Op naar morgen!

Donderdag 26 juli: er staat geen maat op de Nederlandse talenten! Vandaag roeiden 6 ploegen: 3 gaan in de finale strijden voor het eremetaal, 2 zijn door naar de halve finale en 1 maakt een goede kans in de herkansing. Knap gedaan allemaal!

Luuk Adema en Melvin Twellaar

M2x, Melvin Twellaar en Luuk Adema -> Halve finale
Wauw, wat een goed opgebouwde race van deze Groningse mannen, die op de WC III in Luzern een knappe 2e plaats in de B-finale behaalden. De eerste 1500 meter in Poznan was een nek-aan-nek race met de Griekse ploeg. Heel spannend. Op het einde drukten Melvin en Luuk het gaspedaal nog eens extra in, waardoor ze met overmacht als eerste over de finish kwamen in 6:31.75. Dit moet vertrouwen geven voor de halve finale op zaterdag!

LW2x, Iris Hochstenbach en Femke van de Vliet -> Halve finale
Iris en Femke lieten er geen gras over groeien en pakten meteen de leiding. Naarmate de race vorderde namen ze nog meer afstand van de Zweedse ploeg. Een uiterst knappe race, waarbij ze in een tijd van 7:28.81 de finishlijn passeerden. Op naar de halve finale op zaterdag!

LM2x, David Kampman en Damion Eigenberg -> Herkansing
David en Damion moesten, in hun 2e grote wedstrijd samen, hun heat winnen om door te gaan naar de halve finale. Helaas, de Portugese en Canadeze ploegen waren net iets sterker. David en Damion klokten 6:47.58 en lagen goed tussen de rest van het veld. Dat biedt mogelijkheden voor de herkansing op vrijdag!

W8+, Ilse Kolkman, Hijleke Nauta, Nika Vos, Dieuwertje den Besten, Eve Stewart, Lisa Goossens, Anne Eva Petersen, Miriam Visser en Eline Berger -> A-Finale
Het octet aan Nederlandse dames hebben zich verzekerd van een plek in de A-finale op zondag door als 2e te finishen in 6:30.19. Het was een spannende race, waarbij ze de Australische boot net voor waren. Petje af voor deze dames!

M8+, Joris Moerman, Haye Dijkstra, Guido de Ruiter, Gert Jan van Doorn, Finn Florijn, Roel van Broekhuizen, Bart Roovers, Jaap de Jong en Bjørn Kwee -> A-Finale
Alleen Bjørn Kwee was nog overgebleven van de ploeg die vorig jaar het WK onder 23 in Plovdiv won, maar dat was niet te merken. Wat een dominante eerste race van deze nieuwe ploeg. Ze schoten uit de startblokken en gaven hun voorsprong niet meer weg. ”Storming to the win’, aldus het uitbundige online commentaar. Op zondag mogen ze opnieuw alles uit de kast halen om die felbegeerde podiumplek te bemachtigen.

W4x, Mieke Wilms, Minke Holleboom, Martine van den Boomgaard en Bente Paulis -> A-finale
De vrouwen dubbelvier winnen hun herkansing overtuigend in 6:43.18. Hoppa, da’s een plek in de A-finale op zaterdag! Zullen ze hun 5e plek van vorig jaar verbeteren?

Woensdag 25 juli: wat een goede eerste dag voor de Nederlandse delegatie. Drie van de vier ploegen zijn door naar de kwartfinale of A-finale!

Obbe Tibben tijdens zijn voorwedstrijd

LM1x, Obbe Tibben -> Kwartfinale
Obbe beet het spits af en heeft zich met een 2e plaats verzekerd van een plek in de kwartfinales op vrijdag. Yes! Obbe kwam sterk uit de startblokken en passeerde de eerste 500 meter als 1e. De Italiaan Dimitri Morselli kwam vervolgens langszij. Na een flinke eindsprint won Morselli de race in 07:09.29. Obbe finisht 10 seconden later in 07:19.09.

LW4x, Marike Veldhuis, Anna Verkuil, Floor van Lieshout en Martine Veldhuis -> A-finale
Wauw, wat een goede race van de lichte vrouwen dubbelvier! Ze dicteerden de race en de online commentatoren waren dan ook lovend: ‘The Dutch looking absolutely unbeatable. They show a constant boat speed and look great.‘ Ze finishten in 06:40.82. Klasse dames, op naar de finale op zaterdag!

M1x, Olav Molenaar -> Kwartfinale
Olav roeide een stabiele race en plaatste zich vrij gemakkelijk voor de kwartfinales op vrijdag. Fijn om zo enigszins krachten te sparen. Olav startte de race op plek 2 en eindigde op plek 3 in 07:29.96. De heat werd in 07:12.91 gewonnen door de Amerikaan Benjamin Davison.

W4x, Mieke Wilms, Minke Holleboom, Martine van den Boomgaard en Bente Paulis -> Herkansing
De dames dubbelvier lieten een goede snelheid zien, met name in de eindsprint. Helaas moesten ze de dominante Britse ploeg voor laten gaan. De Britten finishten in 6:41.11, de Nederlandse vrouwen in 6:42.62. Morgen varen ze de herkansing. Succes dames!

Deelnemende ploegen

Dames

LW2x – lichte dubbeltwee
Iris Hochstenbach – Gyas
Femke van de Vliet – Triton

LW4x – lichte dubbelvier
Marike Veldhuis – Nereus
Anna Verkuil – Triton
Floor van Lieshout – Nereus
Martine Veldhuis – Nereus

W4x – dubbelvier
Mieke Wilms – Njord
Minke Holleboom – Euros
Martine van den Boomgaard – Nereus
Bente Paulis – Nereus

W8+ – vrouwen acht
Ilse Kolkman – Aegir
Hijleke Nauta – Nereus
Nika Vos – Skøll
Dieuwertje den Besten – Laga
Eve Stewart – RIC / Iowa
Lisa Goossens – Nereus
Anne Eva Petersen – Nereus
Miriam Visser – Nereus
Eline Berger (st) Skadi

Mannen
LM1x – lichte skiff
Obbe Tibben – Skøll

M1x – skiff
Olav Molenaar – Skøll

LM2x – lichte dubbeltwee
David Kampman – Skøll
Damion Eigenberg – Gyas

M2x – dubbeltwee
Melvin Twellaar – Aegir
Luuk Adema – Gyas

M8+ – mannen acht
Joris Moerman – Skøll
Haye Dijkstra – Nereus
Guido de Ruiter – Thêta
Gert-Jan van Doorn – Die Leythe
Finn Florijn – Die Leythe
Roel van Broekhuizen – Willem III
Bart Roovers – Die Leythe
Jaap de Jong – Willem III / Brown
Bjørn Kwee – (st) Njord

Kijk hier voor alle informatie op World Rowing.

Tags: , , , , ,


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de dag van de liefde vieren wij onze liefde voor het roeien en voor elkaar! Ook zal de roeibond dit jaar samen met andere sportbonden meevaren tijdens de Amsterdam Pride. Deelname van de Nederlandse sport is een mooie stap om LHBTI volledig geaccepteerd te krijgen binnen de sportwereld. 🚣🏼‍♂️ #HappyValentine #Pride #roeibond

In deze periode trainen vele teams in Sevilla. De foto’s die we vanuit Spanje toegezonden krijgen, zijn stuk voor stuk prachtig. Maar de kleuren in deze foto van Titus Weijschede springen er echt tussenuit 👌! #roeien #roeibond #rowing #aegon #teamnl #lorini #filippiboats #spanje #sevilla #trainingskamp

5.000 volgers bedankt!! Wil jij onder andere een gesigneerd pakje van de W4x winnen, die brons op het EK én WK behaalden in 2018? Tag jouw favoriete trainingspartner en maak kans op een KNRB pakket. De winnaar maken wij op 25 februari bekend. #aegon #teamnl #roeibond

De mannen van de Holland 8 trainen nu nog in het Hollandse water bij Pampus, dat levert prachtige plaatjes op! 📸 @jarnoschurgers. Maandag vertrekt deze ploeg voor een trainingsstage naar het Italiaanse Gavirate. @hollandacht @redbullned @aegon_roeien #rowing #roeien #roeibond #power #holland8 #tokio2020 #teamnl

In iedere boardroom vinden we managers met passie voor roeien. Als CEO van onze trouwe hoofdsponsor Aegon is Alex Wynaendts vanzelfsprekend één van de grootste supporters. Een toevallige ontmoeting op Schiphol werd dan ook snel een spontane Meet&Greet met de vrouwen van het Aegon Nationaal RoeiTeam! #roeien #roeibond #partnerships #rowing #sponsoring #fans #aegon #anrt

Tijdens het KNRB Roei-instructeurscongres is Nelly Kostelijk gekozen als roei-instructeur van het jaar! 🥳🏆 #roeien #instructie #congres 📸mbroeifotos #aegon_roeien #rowing

De eerstejaars lichte dames van @usrtriton trainde in Brugge en genoot van de prachtige wateren aldaar. Wij genieten mee dankzij 📸@reneekleinschaarsberg. Dank je wel voor jouw inzending! 📧 Jouw moment op de social kanalen van de bond? Mail een liggende foto naar communicatie@knrb.nl

Zin om bij één van de leukste sportbonden te werken? We hebben op dit moment vier prachtkansen voor je! 👉Check de link in bio 👈 #vacatures #roeibond #werkenindesport #toffebaan

🇪🇸 Fietsen, ergometeren, fietsen, krachttrainen, fietsen, sneeuwpop maken, fietsen, wandelen... In Sierra is het trainingskamp van de dames van het Aegon Nationaal RoeiTeam de 3e week in gegaan! Prachtige wandeling!

Zijn jullie agenda’s al geblokt op 12, 13 en 14 juli? World Rowing Cup Finals in Rotterdam...daar ben jij toch ook bij? 🇳🇱 #roeibond #rowing #roeien #hollandbeker #worldrowing #rotterdam #aegon #kiwa #topsportrotterdam @teamnlinsta

Het jaarlijkse dankdiner van de Aegon Koninklijke @hollandbeker vond dit keer plaats in het prachtige Sociëteitsgebouw van en aan ‘de Maas’. Onze wereldkampioene @annikameer hield een mooi verhaal en er was een vooruitblik naar komende World Rowing Cup-finales, van 12-14 juli in Rotterdam. 📸: @merijnsoeters #roeien #rowing #roeibond #hollandbeker #worldrowing #rotterdam #pararoeien #aegon #teamnl #redbull #kiwa

🇵🇹 Ook de scullmannen fietsen wat af in Portugal tijdens het trainingskamp! Goed bezig mannen 💪💪 ❓ Heb jij een vraag voor de mannen, laat 't weten!

Op zondag was er een fantastische avondzon in Den Haag. @geoffrey.j.simpson van @hsrvpelargos stuurde deze mooie plaat in. Dank Geoffrey, jouw foto is de #roeifotovandeweek! We zien je volgende foto graag verschijnen 😍 📧 Jouw moment op de social kanalen van de bond? Mail een liggende foto naar communicatie@knrb.nl.

Knallen op de @rp3rowing voor de 2k test! Straks de laatste groep 💪💪

🇵🇹 Vanuit Avis heeft bondscoach Eelco Meenhorst de mannen scullselectie van het Aegon Nationaal RoeiTeam voor 2019 bekendgemaakt! De selectie bestaat uit een dubbelvier (M4x), een dubbeltwee (M2x), een M1x en een reserve. En dit zijn de mannen die in verschillende boten! 🔹M4x – Abe Wiersma (Nereus), Dirk Uittenbogaard (Nereus), Koen Metsemakers (Phocas) en Tone Wieten (Nereus) 🔹M2x – Amos Keijser (Laga) en Niki van Sprang (Pampus) 🔹M1x (reserve) – Stef Broenink (Njord) 🔹Reserve – Melvin Twellaar (Aegir) Lees het hele bericht op roeien.nl!

Week 2 in Sierra 🇪🇸. De dames van het Aegon Nationaal RoeiTeam buffelen gewoon door. Wat is dat toch? Roeiers die fietsen? ❔ Heb jij een vraag voor een van onze roei(st)ers, laat het ons weten, we gaan op zoek naar het antwoord!

#Repost @aeri.sperie De ene helft van de ANRT roeisters is in Sierra, de andere dames zijn in Sevilla! Stuur Ae-Ri Noort maakte deze prachtige foto. Wow😍! ・・・ Street art in Seville. The riverbank of the Guadalquivir is filled with graffiti, a beautiful everchanging freedom of expression. #streetartseville #graffiti #everchanging #freedomofexpression #rowing #roeien

Prachtige lucht, heerlijk winters plaatje. De masters dubbelvier van TOR gaat nog een keer het water op voor de komende trial met de buren, @tsrvidar. 📷 @michelbreedveld stuurde de #roeifotovdweek in! Dank Michel, blijf sturen 🙏 📧 Mail jouw mooiste foto naar communicatie@knrb.nl

🚤 Motorbootbestuurders, de drijvende kracht van elke wedstrijd. Een hechte groep vrijwilligers die vol enthousiasme de wedstrijd ondersteunt. Dichterbij kun je niet komen! 👉 Lijkt het jou tof om eens een kijkje te nemen bij dit jonge team en gezellig mee te komen varen? Bel Roland op 0655167048 of stuur een mail naar knrbmobo@gmail.com 👊🏼

☃️❄ Teamwork op zondagmiddag voor de dames van het Aegon Nationaal RoeiTeam in Sierra 🇪🇸.

Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk