Nieuws

Triton en Skadi winnen de Varsity

Marieke Keijser wint met Skadi de Varsity - door Max Reijnen

Groot feest in Rotterdam en Utrecht: Skadi wint de Dames Vier en de mannen van Triton pakken na 2019 weer de eindzege in de Oude Vier.

Het was meer dan een goed weerzien tussen de nationale roeiwereld en het Amsterdam-Rijnkanaal. Zonder TeamNL roeiers – die het weekend doorbrengen in Italië – zag een zonovergoten en afgeladen Varsity-terrein de hoofdnummers gegrepen worden door het lustrerende Skadi en het donkerblauw uit Utrecht.

De Skadi dames gingen na een sterke start direct aan de leiding en bouwden die voorsprong alleen maar verder uit. Uitgerekend in het lustrumjaar van de Rotterdammers, waarin inclusie een belangrijk thema is, winnen Linn van Aanholt, Nienke von Hebel, Marieke Keijser en Lieke van Nieuwenhuizen op machtige wijze de 139e Varsity.

Vooraf gewezen favorieten bij de mannen – Triton en Nereus – maakten de verwachtingen waar en gingen al vroeg boord-aan-boord op kop. Uitbouwend naar bootlengtes verschil was het Triton met slagman Eli Brouwer, Bart Lauwers, Jaap Schenck, Casper van der Steen en stuurvrouw Ellen Bijkerk die de overwinning met glansrijk naar Utrecht haalden. En extra mooi: voor de mannen hun eerste Varsity winst in de Oude Vier.

De KNRB feliciteert alle winnaars van harte.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!