Nieuws

Utrecht domineert op de Varsity: winst voor Orca en Triton

Lotte Burgers (KNRB)

De 140e editie van de Varsity op het Amsterdam Rijnkanaal is geëindigd in een Utrechts feestje: Orca behaalde met overmacht de eerste plaats in het Dames Vier veld en Triton won voor de achttiende keer de race van de Oude Vieren.

Dames Vier

Al vrij snel werd het duidelijk dat de winst in het Dames Vier veld naar Utrecht zou gaan. Het was een nek-aan-nek race tussen Orca en Triton, maar met een indrukwekkende eindsprint wist Orca, met roeisters Vera Versteegh, Wia Ruiter, Lydia Knevel en Trijntje van der Pijl, de beslissende voorsprong te nemen. Met bijna een bootlengte voorsprong op Triton, verzekerde Orca zich van een plek op het erevlot.

Oude Vier

Vrijwel de gehele race leek het erop dat het Amsterdamse Skøll er met de winst vandoor zou gaan, maar na een mishaal van de koploper ging Triton vol in de aanval. Stuurvrouw Ellen Bijkerk en roeiers Pieter van Veen (op slag), Steven Bos, Bart Lauwers en Casper van der Steen wisten de tweestrijd te winnen en lieten het donkerblauw uit Utrecht, net als vorig jaar, massaal juichen.

De KNRB feliciteert alle winnaars van harte! Alle door de KNRB gemaakte foto’s van de Varsity zijn te zien op deze website.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!