Nieuws

Veiligheid bevordert door plaatsen vluchttrappen bij RV Salland

Recent is het provinciaal kanaal bij roeivereniging Salland uitgebaggerd en zijn de damwanden door die uitbaggering langs de oever een probleem geworden. Deze ontwikkeling zorgt voor onveilige situatie op het water voor de roeiers. We spraken Jan Vunderink van Roeivereniging Salland over de kwestie.

Jan Vunderink (RV Salland) vertelt ons: “Voordat het kanaal was uitgebaggerd, kon een roeier wanneer hij te water kwam eenvoudig weer in zijn boot of op de kant klimmen. Doordat het kanaal is uitgebaggerd, is dit niet meer mogelijk om zelfstandig op de kant te komen. Dit leidt tot veiligheidsproblemen voor onze roeiers”.

Na lang en indringend contact zoeken, is er in augustus 2020 door de provincie gereageerd met een bezoek van een inspecteur en een nautisch adviseur. De provincie zag toen de noodzaak in. Door de aanwezige beroepsvaart in combinatie met roeiers en hoge damwanden, ontstond vooral in de wintermaanden, een risicovolle situatie.

Door het bezoek van de provincie, overleg met de KNRB commissies Veiligheid en Roeiwateren en verwijzing naar de richtlijnen vaarwegen 2020 (RWS) is het gelukt om op cruciale plekken vluchttrappen de plaatsen. Ook worden er dit jaar nog bij het naderen van de vereniging waarschuwingsborden geplaatst met: “Let op roeiers!”. RV Salland is blij dat er actie wordt ondernomen en de vluchttrappen dit jaar nog worden geplaatst.

Mochten er vragen zijn over roeiwateren of de herziene richtlijnen vaarwegen 2020, neem dan contact op met [email protected]. Vragen over het veiligheid op en rond het water, naam dan contact op met [email protected].

Veilig Roeien – Abonneer je op ons YouTube kanaal

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!