Nieuws

Vijf U23 ploegen hebben een plek in de finale bemachtigd op WK in Varese

David van Velden & Hidde Lycklama

Maandag is het WK U23 losgebarsten. Maar liefst vijf van de acht U23 ploegen hebben zich weten te plaatsen voor de A-finales. We zien de vrouwen en mannen dubbelvier, vrouwen acht, vrouwen skiff en de lichte mannen dubbeltwee terug in de strijd om de WK U23 medailles. Wietse Morreau is de laatste U23 roeier in strijd voor de A-finale, hij roeit morgenochtend zijn halve finale.

Onder 23 ploegen

De U23 vrouwen dubbelvier, met Vera Sneijders (Thêta), Lisa Bruijnincx (Njord), Willemijn Mulder (Laga) & Femke Paulis (Nereus), wist zich als eerste te plaatsen voor een A-finale door dinsdag als eerste over de finish te komen. De U23 vrouwen acht plaatste zich woensdag voor hun A-finale van zaterdag door een vierde plek in hun herkansing.

Phaedra van der Molen (De Amstel) trapte maandag het toernooi af, had in haar race moeite met de warmte en kwam zichzelf tegen in haar laatste halen naar de finish. In de herkansing op dinsdag wist ze zich terug te vechten naar de halve finale. Daar kwam ze vandaag als derde over de finish, wat genoeg is voor een plek in de A-finale.

De U23 mannen dubbelvier, met Lucas Keijzer (Nereus), Jelle Bakker (Nereus), Ies Wiersma (Nereus) & Willem Stoop (Nereus), kwam in de halve finale van vandaag als derde over de finish waarmee ook zij een plek in de A-finale hebben bemachtigd. David van Velden & Hidde Lycklama, de lichte mannen dubbeltwee van Willem III, werden in een spannende strijd tweede. Ook deze U23 mannen zien we terug in de A-finale.

Claire de Kok (Njord) & Marg van der Wal (De Hunze) werden vandaag vijfde in de halve finale en roeien dit weekend de B-finale. De U23 mannen vierzonder roeit, na een vierde plek in de herkansing, ook de B-finale.

Onder 19 ploegen

Het U19 WK ging op woensdag van start. De U19 vrouwen en mannen dubbeltwee wisten beiden als eerste over de finish te komen in hun heat en besparen zichzelf daarmee een herkansing. Ook Klaas Baud en Jente Jongsma zijn beiden een ronde verder in de skiff.

De U19 mannen tweezonder, Gianni Perotti (Willem III) & Ben van den Eerenbeemt (Willem III), werden woensdag vierde en roeide vandaag een herkansing waar ze met een eerste plek richting de halve finale koersen. Ook de U19 mannen dubbelvier, met Thijs Wassing (de Maas), Iain Kerr (Willem III), Jelmer Immeker (Zwolsche) & Beer Florijn (Die Leythe), roeide vandaag een herkansing en plaatste zich met een derde plek voor de halve finale.

De U19 vrouwen dubbelvier, met Lina Schwartz (Willem III), Minou Bouman (Willem III), Amély Carrière (’t Spaarne) & Teuntje Mollee (’t Spaarne) , kwam vandaag als derde over de finish te komen en gaat daarmee ook door naar de halve finale.

De vrouwen vierzonder, met Demi Straathof (ARZV), Merle Combé (Die Leythe), Luna Kuiper (’t Spaarne) & Liza Kooi (de Amstel), werd vijfde en zal een herkansing moeten roeien.

Tijdschema van vrijdag 29 juli

9:10 uur | U19 W4- | herkansing | Demi Straathof (ARZV), Merle Combé (Die Leythe), Luna Kuiper (’t Spaarne) & Liza Kooi (de Amstel)
9:55 uur | U19 M2x | kwartfinale | Gunnar van den Hoogen (Aegir) & Auke Kloosterman (ARZV)
10:15 uur | U19 M1x | kwartfinale | Klaas Baud (Willem III)
10:35 uur | U23 M1x | halve finale | Wietse Morreau (Nereus)
12:45 uur | U23 W4x | A-finale | Vera Sneijders (Thêta), Lisa Bruijnincx (Njord), Willemijn Mulder (Laga) & Femke Paulis (Nereus)

De wedstrijden zijn vanaf vrijdag via de livestream te volgen van worldrowing. Ook houden we je graag op de hoogte via het ROEIEN.nl Instagram kanaal. Even kwijt wie in welke ploeg zit? Bekijk dan dit artikel.

Auteur

Babette Berkelaar

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!