Nieuws

Virtueel Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) van 13 t/m 27 oktober

Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) is de roeiwedstrijd voor juniorenroeiers en scholieren van verschillende middelbare scholen uit het hele land. Tijdens dit grote evenement strijden ervaren en onervaren roeiers virtueel tegen elkaar op eigen roeiwater, om gekroond te worden tot ‘Beste Roeischool van Nederland’. In 2021 zal het NSRK virtueel plaatsvinden van 13 tot en met 27 oktober. De KNRB wenst in het voorjaar van 2022 het NSRK weer fysiek te kunnen organiseren op de Bosbaan.

Ieder jaar doen er honderden scholieren uit heel Nederland mee aan het NSRK. Alle scholieren, junioren, competitie- en wedstrijdroeiers die een schoolploeg kunnen vormen, kunnen mee doen! Er zijn zowel ervaren (1 jaar of meer roei-ervaring) als onervaren velden. Ook scholieren die pas 2 of 3 keer in de boot hebben gezeten zijn van harte welkom.

Tijdens dit evenement strijden ervaren en onervaren roeiers om prijzen in diverse categorieën.  Er zijn wedstrijden voor de onderbouw, bovenbouw en ROC-studenten (t/m 20 jaar) in de categorieën meisjes, jongens en gemengde ploegen. 

Voorbereiding

Ter voorbereiding op het kampioenschap trainen scholieren door heel Nederland onder leiding van bij de KNRB aangesloten roeiverenigingen. Beginnende ploegen die willen oefenen, maar niet weten waar, kunnen op kantoortijden per e-mail contact opnemen via [email protected]. Je kunt dan naar een roeivereniging in de buurt verwezen worden die de leerlingen de benodigde trainingen kan geven.

De wedstrijd

Elke ploeg vaart een 500 meter op de lokale vereniging met een vliegende start. Er zijn prijzen per wedstrijdnummer te winnen en de scholieren kunnen mee doen aan een heuse ergometerchallenge!

Meer informatie over de wedstrijd en de uitgeschreven nummers lees je in deze uitnodiging.

Overige informatie

Meer informatie is te vinden op de website van de KNRB.
Voor vragen kan contact opgenomen worden met de organisatie: [email protected]  

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Save the date: Nationaal Roeicongres 2024

Nieuws

Nomineer jouw Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

Eerste race-ervaringen tijdens Asopos Najaars

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!