Nieuws

Vrijdag 1 mei dag van het roeien

De KNRB heeft vandaag, donderdag 30 april 2020, groen licht gekregen op het hervatten van de trainingen voor het Aegon Nationaal RoeiTeam op thuisbasis de Bosbaan in Amstelveen. Na de persconferentie van minister-president Rutte op dinsdag 21 april werd duidelijk dat topsporters, vanaf 29 april, op aangewezen trainingslocaties de trainingen mochten hervatten. Op basis van het ingeleverde “Protocol Roeien – Olympisch Trainingscentrum De Bosbaan” hebben NOC*NSF en de experts van het RIVM en Erasmus MC akkoord gegeven op het roeien in een skiff, dubbeltwee en twee-zonder.

“Een pak van mijn hart! Het is echt niks om een leeg Olympisch Trainingscentrum en een lege Bosbaan te zien.” vindt Technisch Directeur Hessel Evertse, “Ik ben blij dat we vanaf morgen zowel op het water als met de krachttrainingen aan de slag kunnen. Vrijdag 1 mei wordt de dag van het roeien!”

Vooralsnog mag er alleen in de skiff, dubbeltwee en twee-zonder, met vaste duo’s, geroeid worden. Hierbij wordt ook het desinfectieprotocol van de RIVM aangehouden. De middelgrote en grote nummers, vier-zonder, dubbelvier, vier-met en Acht, zijn buiten beschouwing gelaten aangezien dit nog niet binnen de regels voor groepsvorming past. Mocht er een verruiming komen, dan wordt er ook gekeken naar de mogelijkheden om ook in grotere boten te roeien.

Het Aegon Nationaal RoeiTeam kan door het hervatten van de trainingen zich voorbereiden op (interne) selecties, resterende kwalificaties en mogelijk het EK Roeien dat vooralsnog gepland staat van 9 tot en met 11 oktober 2020 in Poznan, Polen. Op 31 juli 2020 wordt door de Wereld Roeibond (FISA) een definitief besluit genomen over de doorgang van dit evenement.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!