Nieuws

'Week van de Scheidsrechter'

Geen wedstrijdsport kan zonder regels voor een veilig en eerlijk verloop. In de roeisport zien kamprechters toe op de veiligheid en de eerlijke kansen voor alle deelnemers. In de ‘Week van de Scheidsrechter’ wil NOC*NSF dit jaar weer alle officials, scheidsrechters en juryleden laten weten hoe fijn het is dat zij er mede voor zorgen dat we allemaal kunnen sporten. Dit jaar – van 3 tot en met 11 oktober – ligt het accent niet alleen op het bedanken van de scheidsrechters en juryleden (#scheidsbedankt), maar willen we daar graag nog een boodschap aan toevoegen: ‘We zijn heel blij dat jullie er ook weer allemaal zijn!’.

Programma

In de Week van de Scheidrechter worden er door NOC*NSF diverse activiteiten georganiseerd zoals deze webinars voor scheidsrechters:

Vanuit de KNRB stellen we twee kamprechters een aantal vragen in de rubriek ‘Even bellen met’ en hebben we een quiz gemaakt over de regels rondom wedstrijden. Wie de meeste vragen goed kan beantwoorden wint een mooie prijs, houd onze kanalen in de gaten en doe mee!

Ook kamprechter worden?

Er staat weer een nieuwe kamprechter B cursus op de planning. Kamprechters B dragen de verantwoordelijkheid voor een goed verloop van niet-nationale wedstrijden en hebben een belangrijke functie tijdens nationale tijdraces. Tijdens nationale boord-aan-boord wedstrijden treedt de kamprechter B op in alle functies in samenwerking met een kamprechter A. Doorstroom naar kamprechter A, en daarna eventueel naar internationaal FISA kamprechter, behoort tot de mogelijkheden.

  • Kamprechter B cursus webinar: woensdag 4 november om 19:30 uur
  • Digitaal examen kamprechter B: woensdag 18 november om 19:30 uur

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!