Nieuws

Willem Lodewijk Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap

Op 2 juni vond het Nationaal Schoolroeikampioenschap plaats op de Bosbaan. Twintig middelbare scholen met meer dan 300 deelnemers uit heel Nederland kwamen samen om te strijden over een afstand van 500 meter.

Aan fanatisme was geen gebrek, vol overgave gingen de scholieren de strijd aan om als eerste over de finish te komen. Allemaal met één doel voor ogen: de felbegeerde titel van ‘Beste Roeischool van Nederland’. Dit jaar ging het Willem Lodewijk Gymnasium – net zoals eerdere jaren – er met de winst vandoor. Gefeliciteerd!

Ter voorbereiding op het kampioenschap trainden de scholieren door heel Nederland onder leiding van bij de KNRB aangesloten roeiverenigingen. Er werd gestart in tweeën en vieren en per wedstrijdnummer waren er prijzen te winnen.

Ik heb me nu al voorgenomen om volgend jaar met nog meer leerlingen naar het NSRK te komen.

Hetty Goutier – St. Aloysius, Cornelis Tromp

Diverse mix van leeftijden en ervaring

Wat het Schoolroeikampioenschap bijzonder maakt is de diverse mix van leeftijden, ervaren roeiers en potentieel nieuw talent. Tijdens het NSRK zijn er zowel ervaren als onervaren velden, dus ook scholieren die pas 2 a 3 keer in de boot hebben gezeten deden mee. Een mooie manier om kennis te maken met de roeisport.

De aftermovie hieronder geeft een sfeerimpressie van de geslaagde dag. De foto’s zijn te vinden in het fotoalbum.

Video: Jelmer Immeker

Alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers: bedankt voor jullie enthousiasme en inzet. Wij kijken nu al uit naar de volgende editie, welke voorlopig gepland staat op 31 mei 2024. Zien we jullie daar weer?

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!