Nieuws

Wisselend succes voor Talent TeamNL in Cambridge

Benedict Tufnell

Op uitnodiging van “Cambridge University Boat Club” was de Talent TeamNL equipe eind januari met twee achten welkom op de “Fixtures Boat Race”. Aangevuld met meetrainers en onder leiding van hoofdcoach Diederik de Boorder boekten de Nederlandse Mannen- en Vrouwen Acht aansluitend op een trainingsweek wisselend succes.

Tegen de Vrouwen Acht, gestuurd door Aniek van Veenen (“Orca”) en aangedreven door slag Linn van Aanholt (“Skadi”), Vera Sneijders en Noortjes Wilms (beiden “Thêta”), Maartje Damen (“Laga”), Lisanne van der Lelij (“Orca”), Lisa Bruijnincx, Claire de Kok en Margot Leeuwenburg (allen “Njord”) was geen boot opgewassen. De talentvolle vrouwen wonnen alledrie hun wedstrijden.

De Mannen Acht, gestuurd door Sara Kalf (“K.S.R.V. Njord”), en met van slag naar boeg Jorn Salverda (“Skøll”), Michiel Mantel (“Nereus”), Nicolaas Dirkzwager (“Skøll”), Stijn Wieling (“Skøll”), Lucas Keijzer (“Nereus”), Sten Postma (“Skøll”), Mats van Sabben (“Skøll”) en Olle van Bohemen (“Thêta”) kende door materiaalpech en een gevulde ziekenboeg minder voorspoed. Geen van de wedstrijden werden gewonnen. Een ervaring op het open water van de Thames was het wel.

Kleinere nummers

Met een trainingskamp op komst bereidt de dertienkoppige talenten equipe zich in kleinere nummers verder voor op het internationale roeiseizoen, met het EK in Szeged, Hongarije, World Cup III in Poznan en Henley Royal Regatta als headliners.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!