Nieuws

WK Shanghai afgelast

World Rowing heeft in overleg met het organiserend comité van het WK in Shanghai besloten het evenement te annuleren. Het WK zou plaatsvinden van 17 tot en met 25 oktober 2021. Na uitgebreide discussies en het overwegen van alle mogelijke opties, met de beperkende maatregelen als gevolg van de pandemie, zijn de organisaties van mening dat het niet haalbaar is om het WK roeien dit jaar te organiseren.

‘We hebben zeker begrip voor dit besluit. Echter zorgt dit er ook voor dat er bij een groot deel van de selectie, voor de tweede keer, een gat in de sportieve loopbaan ontstaat.’

Hessel Evertse – Technisch Directeur van de KNRB

‘We hebben zeker begrip voor dit besluit. Het zijn onzekere tijden, de quarantaine maatregelen in China zijn streng, het aantal besmettingen – juist in deze leeftijdsgroep – zijn hoog en daarnaast zou de representativiteit, door afzeggingen en de voorafgaande spelen, laag zijn. Het is dan een te kostbare aangelegenheid om hierin te volharden. Echter zorgt dit er ook voor dat er bij een groot deel van de selectie, voor de tweede keer, een gat in de sportieve loopbaan ontstaat’, aldus Hessel Evertse.

Desallnietemin zijn de directe voorbereiding en een WK een belangrijke periode en een piekmoment in jaar 5 van de route naar Parijs. Van de 82 leden van de nationale selecties in het topsportprogramma en opleidingsprogramma gaan er 41 naar Tokio voor de Olympische- en Paralympische Spelen. Daarnaast zijn er afgelopen week dertien naar Racice geweest voor het WK U23. Voor een groot deel ontstaat er nu voor de tweede keer een gat in de sportieve loopbaan. De coachstaf gaat opnieuw een programma opstellen om dit jaar toch zo goed mogelijk te benutten.

‘Op dit moment is de insteek dat er voor de A-selectie een transitieperiode zal zijn en op 1 oktober het programma weer start. Voor de B-selectie start het programma weer rond 1 september. Uiteindelijk streven we ernaar om voor Kerst voor iedereen, dus ook de Tokio-gangers die door gaan naar Parijs, de evaluaties en analyses afgerond te hebben en het plan rond te hebben,’ geeft Hessel Evertse aan.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!