Nieuws

World Cup III: Acht TeamNL boten naar de A-finale

Zes TeamNL boten namen vandaag de laatste horde voor een plek in de A-finale. Medailles en uiterste krachtmetingen liggen zondag in het verschiet. Alles live te volgen via de videostream van worldrowing.com. De hoogtepunten worden door de NOS in het Sportjournaal uitgezonden.

Acht A-finales

Vrijdag wisten de mannen en vrouwen dubbelvier zich met een eerste plek in hun time-trial heat al direct te plaatsen voor de A-finale van zondag. Via de halve finales en herkansingen kwamen daar vandaag nog zes ploegen bij.

Karolien Florijn hield in haar halve finale opnieuw iedereen achter zich. Ook Stef en Melvin gaven in de dubbel een vervolg aan hun sterke toernooistart. Morgen wachten de eveneens sterke Sinkovic’s uit Kroatië één baan verder. Ongetwijfeld drijven ze elkaar tot het uiterste.

“Elke ronde een stukje beter, we gaan morgen zien of er nog meer in zit.”

Melvin Twellaar (M2x)

De nieuwe TeamNL vrouwendubbel met Lisa en Nika wisten zich met een derde plek in de halve eindronde eveneens naar de finale te knokken. Knokken voor een plek in de eindstrijd was het ook voor de Mannen- en Vrouwen Vierzonder. Beiden slaagden daarin en gaan morgen, wanneer alles weer open ligt, voor het podium.

Tot slot zien we morgen ook de Holland Acht terug, die na de nipte tweede plek achter Groot-Brittannië van vrijdag, was veroordeeld tot de herkansing. Die werd, met de Duitsers heel dicht op de hielen (+0.13), gewonnen. Morgen wacht een nieuwe confrontatie. Met de Duitsers, maar we kijken vooral uit naar een nieuwe uiterste krachtmeting met de Britten.

De weg versperd

Een sterke herkansing na de time-trial op vrijdag bracht Willemijn en Ilse (W2-) in de halve finale. De weg naar de eindronde werd daarin evenwel versperd door de Ierse tweezonder, en ook Kroatië was sneller. Morgenochtend is de laatste wedstrijd in Luzern van het nieuwe TeamNL duo de B-finale.

De eerste finales

Vandaag werden de C- en D-finales al verroeid: voor Nelson en Abe (zesde plaats in de tweezonder C-finale), Martine (derde in de D-finale) en Tosca (tweede in de B-finale) zit het toernooi er daarmee op.

Tijdschema zondag 9 juli

PloegStarttijd
Vrouwen Tweezonder (Willemijn Mulder & Ilse Kolkman)08:40 uur
Vrouwen Dubbelvier (Bente, Laila, Tessa & Roos)11:01 uur
Mannen Vierzonder (Rik, Ralf, Ruben & Niki)11:16 uur
Vrouwen Skiff (Karolien Florijn)11:31 uur
Vrouwen Vierzonder (Benthe, Tinka, Hermijntje & Marloes)13:35 uur
Mannen Dubbelvier (Koen, Tone, Finn & Lennart)13:46 uur
Mannen Dubbeltwee (Stef Broenink & Melvin Twellaar)14:01 uur
Vrouwen Dubbeltwee (Lisa Scheenaard & Nika Vos)14:30 uur
Holland Acht (Dieuwke, Mick, Gert-Jan, Jacob, Sander, Guillaume, Jan, Olav & Guus)14:45 uur

Alle resultaten en tijden per veld zijn hier te vinden. Volg alle TeamNL ploegen op Instagram via @teamnlroeien. Daar vind je ook tijdschema’s en nog veel meer beelden.

De Vrouwen Vierzonder in de halve finale

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!