Nieuws

Zoektocht naar nieuw para-talent

PR3 MIX 4+ tijdens het WK in Linz - 2019 © Merijn Soeters

Het Nationaal Roeiteam zoekt dringend para-talenten voor Parijs 2024 en verder. Heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je super gemotiveerd om het beste uit jezelf te halen? Heb je ambitie en heb je (ondanks je beperking) meegedaan aan de selectie op jou vereniging? Dan zoeken wij jou!

Roeien is dé sport, ook als je een beperking hebt!

Roeister Amber Meulenbeld over het Nationaal Roeiteam

Amber Meulenbeld is als student begonnen met roeien. Toen ze de selectie op haar vereniging niet haalde, ontdekte ze dat ze door haar visuele beperking in aanmerking kwam voor para-roeien. Daar kon ze haar droom om de top de halen gaan waarmaken. Amber: ”In de twee jaar dat ik in het team zit heb ik al veel geleerd, op sportief én persoonlijk vlak. We zijn een jonge, hechte groep met allemaal verschillende beperkingen. We hebben individueel verschillende zwakke en sterke punten en gezamenlijk veel doorzettingsvermogen.”

Amber werkt samen met de rest van het team naar het doel om op de Paralympische Spelen in Parijs mee te strijden voor de medailles. We zoeken mannen en vrouwen die dit team kunnen versterken en vol willen gaan richting Parijs en/of verder.

Talentprofiel

Wil je weten of je in aanmerking komt? Bekijk het talentprofiel en lees meer over het Nationaal Roeiteam op deze pagina.

Meld je aan

Heb je interesse en denk je dat je in aanmerking komt? Reageer dan door een e-mail te sturen naar [email protected] met je motivatie en/of vraag. Laat in ieder geval de volgende gegevens achter: naam, leeftijd en je telefoonnummer.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Wereldkampioenen Stef Broenink en Melvin Twellaar nieuwe ambassadeurs Missie H2

Nieuws

Voorbereidingen Talent TeamNL: deze ploegen starten het EK

Nieuws

Heineken Roeivierkamp: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!