Roeien op een ergometer is een veilige, efficiƫnte en doelgerichte training voor alle spiergroepen van het lichaam. Je traint voornamelijk je benen, maar pakt tegelijkertijd je arm-, schouder-, rug-, borst-, en buikspieren mee. Bovendien verbeter je de capaciteit van hart, longen en bloedvaten.

Indoorroeien wordt al vele jaren op grote schaal gebruikt in trainingen en de voorbereiding van roeiers op alle niveaus. Inmiddels is indoorroeien een sport op zich en wordt door vele sporters over de hele wereld beoefend. Je kunt zowel individueel als in groepsverband indoorroeien.

Wedstrijden

De langstlopende en meest bekende is de C.R.A.S.H.B. Deze officieuze wereldkampioenschappen indoorroeien vinden elk jaar plaats in februari in Boston. In Nederland wordt jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien (NKIR) georganiseerd. Er zijn nog meer recreatieve ergometerwedstrijden zoals de Jeugd ergometer wedstrijden in Uithoon, het Baarnsch ergometerkampioenschap en de Ergohead in Amsterdam. Ook zijn er wedstrijden waar ergometeren een van de onderdelen is.

Aegon NK Indoorroeien 2019
YouTube Kanaal van de Roeiond
Ontmoet Roeiend Nederland | Jeugd Ergometer Wedstrijden 2019
YouTube Kanaal van de Roeibond

Meer weten over indoorroeien?

Ontdek meer Roeien

Marathonroeien

Toerroeien

Wedstrijdroeien

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!