Roeien is voor iedereen, dus ook voor junioren. Vanaf 10 jaar kun je terecht bij de roeivereniging bij jou in de buurt. Bij een aantal verengingen is instroom zelfs al mogelijk vanaf 8 jaar. Je leert roeien in een eenpersoonboot of met andere samen in een 2 of 4, meerpersoonsboten dus. 

Wil je leren roeien of nog beter worden in het roeien dan kun je vaardigheidsproeven doen bij de vereniging of deelnemen aan wedstrijden in de regio of zelfs op landelijk niveau. 

Maak kennis met roeien

Ben je nog geen lid van een roeivereniging en wil je graag weten of roeien een sport voor jou is? Of wil je gewoon plezier hebben met leeftijdgenoten op en langs het water, dat kan ook bij een roeivereniging in de buurt. Kijk dan op KNRB.nl voor meer informatie over roeien voor junioren. 

Roeien is onder scholieren van midddelbares scholen en ROC’s ook bekend door het schoolroeien. Met het actief stimuleren van schoolroeien en de jaarlijkse schoolroeikampioneschappen is dit een laagdrempelige manier om junioren te motiveren om meer te gaan sporten en een diverse groep scholieren kennis te laten maken met de roeisport. Lees hier meer over schoolroeien. 

Iedereen kan leren roeien
het YouTube kanaal van de Roeibond

Ontdek meer Roeien

Marathonroeien

Toerroeien

Wedstrijdroeien

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!