Nederland is hét perfecte roeiland met de vele rivieren, grachten, kanalen, plassen en meren. Je kunt overal ’t water op en genieten van de natuur. Bij mooi weer of met wind en regen, het gevoel als je met de boot door het water glijdt, is niet te beschrijven, dat moet je ervaren! En of je nu 10 of 85 jaar bent, roeien is voor iedereen.

Wist je dat je met roeien al je spieren traint?

En weet je ook dat de kans op blessures klein is? Dit komt omdat je lijf geen harde klappen of onverwachte draaiingen hoeft op te vangen. Super veilig!

Roeien is naast een veilige ook een sociale sport. We staan open voor iedereen, ongeacht achtergrond, geaardheid of lichamelijke beperking. Gezellig met elkaar sport in de natuur en daar samen van nagenieten met een kop koffie en appeltaart. Vaak gaat dat verder dan dat: ploeggenoten groeien uit tot vrienden voor het leven!

Elke roeier heeft te maken met weerstand. Weerstand van het water, de wind, regen en de zon. Door stapsgewijs de weerstand op te bouwen en verhogen word je beter, sterker en sneller. Het is een drijfveer die iedere roeier probeert om te zetten in kracht en positiviteit. Roeien is niet alleen een sport, maar het reikt je, meer dan welke sport dan ook, tools aan voor het leven.

Zin om te roeien? Ons land heeft 125 roeiverenigingen die zijn onderverdeeld in verenigingen en studentenverenigingen.

Ontdek meer Roeien

Marathonroeien

Toerroeien

Wedstrijdroeien

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!