Het Opleidingsprogramma van de KNRB is het fulltime programma voor toptalenten uit het Nederlandse roeien. Het doel is om deze atleten op te leiden tot volwaardige topsporters die in staat zijn op het hoogste niveau medailles te winnen. Hierbij staat ontwikkeling, opdoen van relevante (wedstrijd)ervaring en de transitie naar het Topsportprogramma centraal. Hierbij krijgen talenten een individueel trainings- en wedstrijdprogramma vanuit de KNRB. Dit kan de KNRB waarmaken d.m.v. expertise, faciliteiten en ondersteuning van NOC*NSF, het CTO en samenwerking met verenigingen.

Hoe kom ik in het Opleidingsprogramma?

Heb je interesse in deelname aan het Opleidingsprogramma? Laat zo vaak mogelijk aan de Talentcoaches van de KNRB zien wat je in je mars hebt. Wedstrijdresultaten, profieltesten, of thuis een nieuw PR op de ergometer, show us! De technische staf van de KNRB besluit uiteindelijk welke talenten in aanmerking komen voor het Opleidingsprogramma.

Contactgegevens: [email protected].

Mooi om te zien hoe we roeiers naar een hoger niveau kunnen brengen in een zeer korte tijd.

Hoe lang kan ik in het Opleidingsprogramma blijven?

Bij elke roeier gaan we er vanuit dat het programma voor minstens één jaar geldt, dus ook twee of drie jaar in het Opleidingsprogramma deelnemen is heel reëel. Ontwikkeling is het belangrijkst! Roeiers die zich snel ontwikkelen zullen eerder doorstromen naar het Topsportprogramma.

Hoe stroom ik door naar het Topsportprogramma?

Dit hangt vooral af van je eigen ontwikkelingssnelheid, resultaten en de omvang van het huidige Topsportprogramma. Een richtlijn voor doorstromen naar het Opleidingsprogramma is P-2, zie het meerjarenopleidingsplan via de knop hieronder.

Ontdek meer Roeien

Marathonroeien

Toerroeien

Wedstrijdroeien

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!