TeamNL Roeien

PR3 Mix4+ naar finale paralympisch kwalificatietoernooi

Vanochtend heeft de PR3 Mix4+ zich door een sterke herkansing naar de finale van het paralympisch kwalificatoernooi geroeid. Morgen, zaterdag 5 juni, roeien zij voor een ticket naar Tokio.

In de middag kwamen Corné de Koning en Esther van der Loos (PR2 Mix2x) nog in actie op de Para Rowing Regatta in Gaviratte. Zij werden eerste in de heat.

Naast de PR3 Mix4+ en PR2 Mix2x kwamen er ook Nederlandse roeiploegen in actie op de World Rowing Cup III in Sabaudia. Ilse Paulis en Marieke Keijser mochten, na afwezigheid in Luzern, vandaag weer aan de start verschijnen. Dit deden ze met overtuiging in de race for lanes, ze kwamen als eerste over de finish met 4 seconden voorsprong op de Zwitserse roeiploeg. Ook Sophie Souwer roeide in de skiff een sterke race waarmee zij zich plaatst voor de halve finale die morgen plaatsvindt. De vrouwen dubbelvier (NED1 & NED2), mannen dubbeltwee en mannen vierzonder wisten zich niet direct te plaatsen en roeien morgen nog een herkansing voor de A-finale.

PARA

PR3 Mix4+ | A-finale | Amber Meulenbeld, Elfi de Jong, Geert Provoost, Luuk Veltink & Yadi van Holst (s)
PR2 Mix2x | A-finale | Corné de Koning & Esther van der Loos

VROUWEN

LW1x (NED1) | A-finale | Martine Veldhuis
LW1x (NED2) | A-finale | Iris Hochstenbach
LW4x | A-finale | Maud Joosstens, Mieke van der Mispel, Roos Duijn & Rosa Brouwers
LW2x | A-finale | Ilse Paulis & Marieke Keijser
W4x (NED1) | herkansing | Nicole Beukers, Inge Janssen, Laila Youssifou, Olivia van Rooijen
W4x (NED2) | herkansing | Fanny Bon, Bente Paulis, Lisa Bruijnicx & Minke Holleboom
W2x   | A-finale | Lisa Scheenaard & Roos de Jong
W1x (NED1) | halve finale | Sophie Souwer
W1x (NED2) | halve finale | Lisanne Brandsma
W4- | A-finale | Ymkje Clevering, Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn & Veronique Meester