Aankomend weekend is het zover: de eerste wedstrijd voor het bedrijfsroeiklassement gaat van start! Tijdens de Damen Raceroei Regatta op 15 en 16 juni strijden de bedrijfsachten voor de eerste punten. Aan het woord is Bart Ruigrok en zijn bedrijfsacht van Accenture. Vorig jaar pakte zij de winst in het bedrijfsroeiklassement en staan nu weer te trappelen om aan de start te verschijnen. Hij vertelt over hoe zijn ploeg tot stand is gekomen en hoe ze zich voorbereiden voor de Damen.

Hoe is jullie ploeg ontstaan?
Accenture roeit al meer dan 10 jaar in de competitie voor bedrijfsachten. Daarnaast biedt Accenture verschillende sporten aan via de personeelsvereniging, om de binding tussen collega’s te versterken en samen te sporten na werktijd. Roeien is één van de sporten.

Wie is jullie coach?
Ons team wordt gecoacht door onder anderen Caitlin en Rianne. Zij zijn lid van Okeanos – de vereniging die het roeien voor Accenture mede faciliteert. Ook vanuit het bestuur en commissies van de vereniging worden wij geholpen.

Is er al veel roei-ervaring binnen jullie boot?
Iedere collega die lid is van de personeelsvereniging, kan zich aanmelden om te roeien. Voor de onervaren roeiers worden introductieclinics georganiseerd. Bij voldoende ervaring stromen collega’s door in de ‘Accenture Acht’; het team dat in deelneemt aan de competitie. Sommige roeiers zijn oud-wedstrijdroeier, er zijn collega’s die deelnemer zijn geweest bij ‘roeiontmoetingen met wedstrijdkarakter’ en enkele teamleden zijn via Accenture ‘opgeleid’. Kenmerkend voor roeiers is ons team enthousiasme. We hebben de afgelopen jaren een toffe vaste kern gekregen. Natuurlijk hebben we te maken met teamgenoten die uit dienst gaan, dus is er altijd sprake van verloop en vernieuwing.

Hoe is het om te trainen bij een studentenvereniging?Studentenverenigingen zijn flexibel en ambitieus. Dat merken wij in de begeleiding doordat er altijd iemand opgeroepen kan worden om onze coach en stuur te ondersteunen, de boot te onderhouden en koffie te zetten voor na de training. Verder zien we dat verenigingen steeds professioneler worden in het organiseren van begeleiding en materiaal. Tevens herkent iedereen de situatie waarin mensen met kleine ogen op zondagmorgen op het vlot staan.

Hebben jullie al veel kunnen trainen ondanks dat voorgaande wedstrijden niet zijn doorgegaan?
Onze wekelijkse training is mede door het weer de afgelopen maanden vaak geannuleerd. We hebben de afgelopen maanden dan ook minder geroeid dan andere perioden en kijken uit naar de komende wedstrijden. Elke training die door kan gaan is goed en gezellig. Toch zijn de wedstrijden het leukst; meefietsende mensen, bekenden in andere bedrijfsachten en de onderlinge teamgeest. Het is een leuke ontwikkeling dat wedstrijden vaker gefilmd en steeds professioneler georganiseerd worden.

Hoe bereiden jullie je voor op de Damen?
In de trainingen voorafgaand aan de Damen regatta varen we afstanden op wisselend tempo. Vervolgens bepalen we ons wedstrijdritme en benoemen we de aandachtspunten. Op de vrijdagborrel voor de wedstrijd drinkt het team 0.0 bier en tankt het vertrouwen op een mooie wedstrijd met de andere bedrijfsachten.

Bedrijfsachten op World Cup lll – Rotterdam
De World Cup vindt plaats op 12-14 juli op de Willem-Alexanderbaan in Rotterdam. Voor de bedrijfsachten is een corporate eights veld opgenomen in het programma, die op 13 juli zal plaatsvinden en de mogelijkheid biedt tot bedrijfsborrel of netwerk events op de lounge of public zone van het terrein. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juli door een bericht te sturen naar: [email protected].

Meer informatie via: https://rotterdamregatta.com/corporate_eights/.

Ontdek meer roeiverhalen

Michiel en zijn team bereiden zich voor op de unieke Elfsteden roeimarathon

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!