© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com


Voor de vierde challenge uit de ‘CoROWna’ reeks geen sportieve maar gezonde uitdaging. Lukt het jou deze wraps te maken volgens het recept van pararoeier Corné de Koning?

Bekijk de video van Corné, deel jouw resultaat en tag @cornelis en @roeibond in je story of post.

Ingrediënten voor 6 wraps:

Voor bereiding van de kip:

  • 4 kipdijfilets
  • zout
  • knoflookpoeder
  • uipoeder
  • tijm
  • gerookte paprika poeder
  • paprika poeder
  • rijstazijn
  • sojasaus
  • honing

Deeg voor de wraps:

  • 200 gram bloem
  • zout
  • 125 ml water
  • olie

Zelfgemaakte knoflooksaus:

  • griekse Yoghurt
  • bieslook
  • verse munt
  • 2 teentjes geraspte knoflook

De Groentevulling:

  • geraspte wortel
  • ui
  • paprika
  • 2 el tomatenpuree

Hoe maak je het?
We beginnen met het kruiden van de kip. Doe de kip in een schaal en breng het op smaak met wat zout, knoflookpoeder, uipoeder, tijm, gerookte paprikapoeder en gewonen paprikapoeder. Voeg daarnaast nog een scheutje rijstazijn, sojasaus en honing er aan toe. Roer dit goed door en zorg dat de kruiden goed verdeeld zijn over de kip. De kip bak je daarna in een pan, of zoals Corné het doet: op de barbecue.

Dan gaan we aan de slag met de wraps! Doe alle ingrediënten (bloem, zout, water en olie) in een kom en kneed dit tot deeg. Duurt ongeveer 2 minuten, dan dek je het af met wat plasticfolie en laat je het één uur rusten in de koelkast.

Ondertussen ga je aan de slag met knoflooksaus. Schenk de Griekse yoghurt in een schaal en meng daar de overige ingrediënten (bieslook, munt en geraspte knoflook) bij.

Vervolgens kun je aan de slag met de groentevulling. Doe wat olie in de pan en bak daar één minuut de wortel in, voeg vervolgens de ui toe. Na 2 minuten bakken voeg je ook de paprika aan de vulling toe. Als de groente gaar zijn meng je de tomatenpuree er doorheen.

Nu is het tijd om het deeg uit de koelkast te halen en de grote deegbol te verdelen in 6 kleine deegbolletjes. Rol deze deegbolletjes, met bloem, uit tot mooie kleine pannenkoekjes. Bak vervolgens in een verhitte pan, zonder olie, de wrap.

Dan is het tijd om de wrap te vullen! Pak een wrap, voeg er sla bij, groentevulling, vervolgens wat kip en sluit de wrap af met een goede klodder knoflooksaus!

Eetsmakelijk!

Ontdek meer roeiverhalen

Laga's jeugdroeikamp

Resultaten van de enquête diversiteit en inclusie

Internationale vrouwendag met voorzitter Maartje Swartjes van A.U.S.R. Orca

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!