Op zaterdag 20 april is het KNRB Klassement Coastal Rowing  gestart met een geweldige openingsrace op het Markermeer georganiseerd door KNZ&RV Muiden. In gesprek met Colette Schelfhorst (lid van de commissie Coastal Roeien) kijken we terug op afgelopen weekend en blikken we vooruit op de wedstrijden die nog komen gaan.  

Hoe is de openingswedstrijd gegaan?

Met veel zon en eenstevige wind was het afgelopen weekend geweldig coastal weer.  De baan was uitdagend met manoeuvres om 6boeien en een fotogenieke  finish voorhet Muiderslot! Op het water hebben de ploegen te stellen gehad met stevigetegenwind, tegen de zijkant beukende golven en (met een  strategische stuurmanoeuvre) mee kunnenrollen op de golven. Dit alles maakte de openingswedstrijd precies waar dezesport sterk in is: uitdagend water en dus spektakel!

Welke ploegen deden mee aan de wedstrijd?

Natuurlijk was deKNZ&RV zelf volop vertegenwoordigd. Daarnaast waren er deelnemende ploegenvanuit RIC, De Maas, De Hoop, Amstel, Isala en waren de net bij de KNRBaangetreden SRV en KWVL present. Het aantal deelnemers is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, een goed teken denk ik!

Deelnemers aan de clinic coastal rowing

Hoe staat het met de ontwikkeling van coastal roeien in Nederland?

Het coastal roeien inNederland is volop in ontwikkeling. Dit zie je in de verdubbeling van aantaldeelnemers, daarnaast hebben we inmiddels ook 8 coastal boten in te zetten. HetKNRB Klassement Coastal Rowing vindt nu voor het tweede jaar plaats en we hopendat naast masterploegen ook studentenploegen de weg naar het Coastal roeiengaan vinden. 

Hoe ziet het coastal seizoen er verder nog uit?

Er staan nog 5wedstrijden op het programma dit jaar. De eerst volgende wedstrijd vindt plaatsop zaterdag 11 mei op het IJsselmeer bij Medemblik. En wordt georganiseerd doorHollandia. Ook bij het coastal roeien is de felbegeerde Hollandiablik binnenbereik. Daarna gaat de strijd om het klassement verder op 22 juni bij KWVL opde Loosdrechtse plassen, 7 juli bij SRV op de Noordzee bij Scheveningen en op 8september tijdens de Wereld Havendagen in het hart van Rotterdam. De IJmeerchallengeop IJburg is de laatste wedstrijd en vindt plaats op 28 september.

Meedoen of eensuitproberen? We denken altijd graag mee! Ook hebben we coastal 4x+’s vanFilippi en Liteboat beschikbaar en deze zijn tegen een vergoeding te gebruikenbij de wedstrijden.

FB: coastalrowingnetherlands     email: [email protected]

Ontdek meer roeiverhalen

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Het bestuur van de NSRF (Nederlandse Studenten Roeifederatie)

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!