‘Vrijwilligers zijn de spieren, de organen en alles wat een vereniging tot een gezond en werkend lichaam maakt’ aldus Alexander Driebeek, vrijwilliger van het jaar 2018.

Een jaar later, hoe is het nu met je?
Het gaat goed, de nieuwe lichting is binnen en de vereniging (R.S.V.U. Okeanos) draait weer op volle toeren om iedereen klaar te stomen voor het roeiseizoen 2020, op het water en in de sociëteit!

Ben je nog steeds actief bij Okeanos? Zo ja, wat doe je momenteel voor de vereniging?
Zeker wel, ik ben momenteel voorzitter van 2 commissies, de brandingcommissie en het talentcenter, daarnaast coach ik momenteel de clubselectie voor de mannen en heb ik met een aantal jongens een dispuut mogen oprichten.  

Heeft de titel vrijwilliger van het jaar iets veranderd?
Het is niet de titel die ik belangrijk vind, maar het feit dat anderen mijn inzet hebben gezien en daardoor worden aangemoedigd zich ook voor de vereniging in te zetten..

Hoe voelde het om vrijwilliger van het jaar te worden?
Dat vond ik een hele eer. Het kwam ook zeker een verrassing dat het vorige bestuur mij had genomineerd. Ik had ook zeker niet verwacht om bij de top 3 te eindigen, laat staan de titel te “winnen”. Ik kan zo vijf anderen vrijwilligers opnoemen bij Okeanos die ook deze titel verdienen.

Waarom zijn vrijwilligers zo belangrijk? 
Het belangrijkste aan vrijwilligers is dat evenementen, ploegen en verenigingen zonder hen niks anders zijn dan een skelet. Vrijwilligers zijn de spieren, de organen en alles wat een vereniging nodig heeft om een gezond en werkend lichaam te zijn.

Wat vind jij leuk aan het doen van vrijwilligerswerk?
Jezelf ontwikkelen op verschillende vlakken, waar je zelf ook niet in eerste instantie aan denkt. Dat is ook een reden waarom ik er eigenlijk nog niet klaar mee ben. Je kan altijd van anderen leren en samen met hen een stapje hoger komen.

Hoe combineer je dit met je andere activiteiten in het dagelijks leven?Dat is mij ook niet helemaal duidelijk om eerlijk te zijn. 😉

Vrijwilliger van het jaar 2018 – top 3 video

Ontdek meer roeiverhalen

Michiel en zijn team bereiden zich voor op de unieke Elfsteden roeimarathon

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!