In Zwolle zijn er junioren die bekend staan als “de drie kwajongens”. Zij zorgen graag voor reuring op de vereniging. Waarom huren ze een buikschuifbaan, organiseren ze een ouder-kind roeidag en wat is er zo leuk aan het jaarlijkse jeugd kerstgala? We vroegen het aan Bjarne Oosterhaar, Jelmer Immeker en Hielke Westra.

Wat willen Bjarne, Jelmer en Hielke bereiken?

De jongens willen de jeugdgroep binnen De Zwolsche groter maken. Op dit moment zijn dat twintig in de sportieve groep, twaalf in de compogroep en vijf in de wedstrijdgroep. Met name Jelmer, die zelf dit jaar in de wedstrijdgroep begonnen is, hoopt op brede instroom zodat ze daarmee ook de wedstrijdgroep groter kunnen maken komend jaar.

“We willen graag dat junioren weten dat roeien een sport is in Zwolle. We merken dat leeftijdsgenoten dat nog niet weten”. 

DE DRIE KWAJONGENS

De totstandkoming van een eigen promotievideo 

Na een keer proefdraaien hebben ze een script geschreven en een plan gemaakt. De eerste focus lag op wedstrijdroeien, maar de tip van onder andere de coach van Jelmer (Nico Rienks) heeft het script toch net even een andere insteek gegeven. Hij benadrukte dat de jongens moeten laten zien wat er leuk aan is om op het water te zijn, het gevoel van vrij en lekker bezig zijn met het lijf. Wat je zelf ervaart, dat moest je terug zien in de film. 

De heren zijn nog een stap verder gegaan

In overleg met Nienke, hun coach, hebben ze een plan gemaakt. Naast bekendheid voor het roeien in Zwolle, is het doel om vijf nieuwe leden te werven met de thematiek die de heren zelf zo leuk vinden bij de Zwolsche, namelijk vrienden maken en vrij zijn op het water. Door het uitvoeren van eenzelfde beweging kun je tot rust komen op het water.

Het resultaat een echte wervingscampagne

Het initiatief is beloond door het bestuur, zij hebben het plan goedgekeurd en budget beschikbaar gesteld. Inmiddels is de post met het filmpje met een eerste advertentie ook getest. Met de campagne zijn 52 clicks naar de juniorenpagina gegenereerd. Helaas zijn er nog geen aanmeldingen, maar de heren hebben nog een flink deel van het budget over en met het mooie weer in aantocht moet dit goed komen.

Verwachten jullie hier veel nieuwe junioren mee te trekken?

Jelmer en Bjarne verwachten dit jaar mede door de promotievideo en de organisatie van een junioren kennismakingskamp veel nieuwe junioren te trekken. Wil je kennis uitwisselen? Stuur dan een bericht naar hun instagram account.

Ontdek meer roeiverhalen

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Het bestuur van de NSRF (Nederlandse Studenten Roeifederatie)

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!