Kirsten Wielaard was graag als roeister naar de Spelen gegaan. De tweevoudig winnares van het EK-zilver viel echter voortijdig af, waardoor Tokio uit zicht leek. Toch wil Kirsten naar Japan. Niet in de boot, maar op de fiets.

Zondag 21 maart begint Kirsten aan haar Road to Tokio. Met haar fietstocht wil Kirsten bewustwording creëren en geld inzamelen voor Ecosystem Regeneration-projecten. Door middel van deze projecten worden droge verlaten gebieden weer weelderig en vruchtbaar, met een combinatie van vee, slimme landbouw en oude natuurlijke principes. Daarna komt de biodiversiteit weer tot leven en worden CO2 en water afgevangen. Door met de natuur samen te werken in plaats van ertegen, hebben deze projecten het vermogen om zowel de natuur als de samenleving een tweede kans te geven. Boerderij Bodemzicht is hier een mooi voorbeeld van.

We gaan met Kirsten in gesprek over haar drive om naar Tokio te fietsen, de route, de onzekerheden en natuurlijk haar doel om de wereld een stukje mooier te maken. Luister hieronder naar de podcast.

Kirsten is te volgen via instagram en haar website.

Coverfoto: Aletta Jorritsma

Ontdek meer roeiverhalen

Michiel en zijn team bereiden zich voor op de unieke Elfsteden roeimarathon

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!