D.S.R.V. Laga organiseert dit jaar voor de 39e keer het jeugdroeikamp. Hoe ervaren de studenten van Laga het om dit kamp te organiseren en kunnen kinderen zich al inschrijven? We vroegen het aan Adinda Frisart van de Jeugdroeikampcommissie van Laga.

”Het organiseren van een jeugdroeikamp is zowel voor de kinderen als voor de leiding, studenten van Laga, erg leuk. Er zijn elk jaar meer aanmeldingen om mee te gaan als leiding, dan dat er plekken zijn. Door middel van dit kamp kan het enthousiasme van het roeien vanuit studenten worden overgebracht en gedeeld met de kinderen. Roeien leent zich goed als basis voor een actief kamp dus dat is ideaal.”

Laga verzint altijd een thema voor elk kamp: ”Er zijn vier losse weken voor verschillende leeftijden. Omdat elke week een eigen thema heeft, zijn er elk jaar maar liefst vier nieuwe thema’s. Wat deze thema’s precies zijn willen we graag een verrassing houden!”

‘Door middel van dit kamp kan het enthousiasme van het roeien vanuit studenten worden overgebracht en gedeeld met de kinderen’

Adinda Frisart

Wat zou je andere organisaties willen meegeven die overwegen een kamp te organiseren?

”Wees uniek en weet waarin jouw kamp zich onderscheidt van andere zomerkampen in Nederland. Zorg ervoor dat je duidelijk voor ogen hebt hoe je met jouw energie en enthousiasme de kinderen een geweldige week kan bezorgen vol plezier.”

Wanneer staan de kampen op de planning en hoe kunnen mensen zich aanmelden?

  • Week 1: 24 juli – 30 juli 2022 (9 – 12 jaar)
  • Week 2: 31 juli – 6 augustus 2022 (11 – 15 jaar)
  • Week 3: 7 augustus – 13 augustus 2022 (12 – 16 jaar)
  • Week 4: 14 augustus – 20 augustus 2022 (15 – 18 jaar)

Inschrijven kan via jeugdroeikamp.nl, hier is ook meer informatie te vinden over het kamp te vinden.

Ontdek meer roeiverhalen

Michiel en zijn team bereiden zich voor op de unieke Elfsteden roeimarathon

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!