Hoe offer je, na het verplaatsen van de Spelen, opnieuw alles op voor je Olympische droom? AVROTROS volgt voor de online docuserie On The Record; Onze weg naar Tokio met Marieke Keijser (lichte dubbeltwee), Ymkje Clevering (vier-zonder) en Roos de Jong (dubbeltwee). Ze hebben ieder een eigen verhaal, maar delen een huis, dezelfde drive, hetzelfde doel en een onverwoestbare vriendschap. Waar uitstel voor de één een vloek blijkt, is het voor de ander een zegen. 

De roeisters delen openhartig hun hoogte- en dieptepunten in een intieme setting, voor een camera in een ‘dagboekkamer’ in hun huis. Terwijl heel Nederland op slot gaat, het Olympisch Trainingscentrum sluit en de Spelen uiteindelijk worden verplaatst, ontstaan er langzaamaan nieuwe perspectieven voor de drie vrouwen.

In de eerste drie afleveringen zien we de weg die de drie roeisters afleggen in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio. In de vierde aflevering, die na hun Olympische avontuur verschijnt, zien we of hun missie geslaagd is.

Bekijk alle afleveringen via het YouTube kanaal van AVROTROS.

Ontdek meer roeiverhalen

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Het bestuur van de NSRF (Nederlandse Studenten Roeifederatie)

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!