De Negende Hemel aan de Julianalaan 9 in Delft is een jong Lagaroeiershuis! Vier dames, allemaal druk met wedstrijdroeien, maken het hiergezellig. De Negende Hemel is een verzamelplek voor heel veel Laga dames, jekunt er vuurspuwen en theedrinken. Roeien.nl is in gesprek met Annabel,Maartje, Dieuwertje en Lisanne. Als dat maar goed komt!

De Negende Hemel ligt om de hoekbij Laga, maar ook op een steenworpafstand van de universiteit. Een topplek omte wonen volgens Dieuwertje: ‘Ik woonde eerst in een groot studentenhuis metwel vijftien studenten. Daar was het altijd druk. Hier is het heel rustig, heelhuiselijk. Een oase van rust, vandaar de naam Hemel.’

Nou ja, rust… de hemelpoort  staat altijd open voor Lagaaiers. Lisanne vertelt: ‘Omdat we zo centraal liggen, is ons huis een verzamelplek voor andere dames. Er wordt gewoon aangebeld en sommige dames proberen zelfs stiekem voordeursleutels te confisqueren. Daarnaast hebben we op Laga een hele kleine kleedkamer met slechts drie douches. Als het druk is kom je nooit aan de beurt om te douchen, dus dan fungeert onze eigen douche als uitbreiding op de kleedkamer.’

De dames kunnen niet meer zonder elkaar

Wijnmeisjes
Deze pittige dames houden van een pittige thee, de lemon ginger black pepper van Clipper is favoriet (de redactie van roeien.nl was niet bijster enthousiast, red.). Het lijkt dan misschien alsof de dames alleen thee drinken, maar het keurige imago van Annabel, Maartje, Dieuwertje en Lisanne heeft sinds oudjaarsdag een ienieminie deukje opgelopen. ‘We wonen in een vrij Christelijke buurt,’ licht Dieuwertje toe. ‘Op 31 december hadden we flink wat wijn in geslagen. We besloten nog aan de slag te gaan met de Rebecca Louise Challenge voor de echte Victoria’s Secret abs. We hadden geen gewichten in huis, maar wel veel flessen wijn, dus daar hebben we alle oefeningen mee gedaan. Even vergeten dat de buren veel zien… Een poosje later werden we er bij een feestje op aangesproken door vrienden van onze buren. We staan nu dus blijkbaar binnen hun Christelijke kringen bekend als de Wijnmeisjes.’ Het excuusbloemetje met lief kaartje ligt nu nog steeds bij de buren in de voortuin, helaas.

De Wijnmeisjes in actie -:)

Thee
Thee is een soort ducttape voor de vier Lagaaiers, het fixt alles. Het staat zelfs als quote op de muur. ‘Er wordt op grote schaal theegedronken, bijvoorbeeld als je verdrietig bent. Op de bank zitten, thee erbij en dan is het weer goed. Of gewoon voor de gezelligheid.’ Alles wordt besproken met een grote mok thee, of twee. ‘Ons huis kent geen geheimen. We zijn een open boek, we krijgen alles los,’ vertelt Lisanne. Op de vraag of ze keukenprinsessen zijn, beginnen de dames hard te lachen. ‘We zijn nu heel veel koekjes aan het bakken, het deeg is zó lekker. Het is eigenlijk een soort mix tussen studieontwijkend gedrag en gainen voor het seizoen.’ Er wordt in de Negende Hemel niet standaard met elkaar gegeten. Maar de ontbijtjes van Annabel, de lichte roeister van het kwartet, zijn wel geliefd. Annabel: ‘Eens in de zoveel tijd maak ik een huisontbijt. American pancakes, stroop, jam, suiker, verse jus, koffie en veel thee. Echt top!’ Of Annabel zelf ook wat eet? ‘Zeker, ze is dan wel licht, maar eet ons er allemaal uit!’ antwoordt Dieuwertje die trouwens zelf vaak naar Laga rent met haar ontbijt nog in de hand.

Lichte Lisanne eet iedereen eruit

Wegwerpcamera
Een jong huis, waarvan de vier bewoners er nu dik een jaar wonen, kent nog weinig tradities. Maar er wordt aan gewerkt. Samen met een ander jong Laga-dameshuis, Huize het Hof, bedenken ze allerlei activiteiten. Natuurlijk zijn de dames van Het Hof vaak te vinden in de Negende Hemel. Ook is het gezamenlijke kerstdiner inmiddels bekend in Delft. ‘In de keuken hebben we een fotomuur. We hebben in huis standaard een wegwerpcamera liggen, die we een keer in de zes maanden ontwikkelen. De meeste foto’s bevatten dan iets met eten. De camera ging ook mee op huisreis naar Italië of voor een lunch in de stad. Het is echt een verrassing wat we na een half jaar zien,’ vertelt Maartje.

Nice!

Mannen
Of er ooit mannen in het huis komen wonen? Dieuwertje denkt van niet: ‘Ik denk dat ze het hier niet volhouden, haha… Véél te vrouwelijk hier. Zo krijgen we regelmatig commentaar op het formaat van onze televisie. Nee, we zijn hier comfortabel met z’n viertjes. We kunnen niet meer zonder elkaar.’ Maar de mannen die op bezoek komen, zorgen er wel voor dat het contact met de buren goed blijft. ‘Onze buren, jaaaa… ze hebben ook een kip, haha…, houden van vuurspuwen. Dus een van onze vrienden klom over de schutting en ging meedoen.’ Het gezegde is nog steeds Beter een goede buur, dan… Dus af en toe een man over de vloer om even vuur te spuwen is best handig.

Foto’s: Annabel, Maartje, Dieuwertje en Lisanne

Ontdek meer roeiverhalen

Michiel en zijn team bereiden zich voor op de unieke Elfsteden roeimarathon

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!