De afgelopen jaren is er een kleine, maar gemotiveerde groep jeugdroeiers van ARZV Roei uit Alkmaar volop aan het trainen voor nationale wedstrijden. Zij worden begeleid door de vrijwillige wedstrijdcoaches van de vereniging. De prestaties mogen er zijn: afgelopen jaar kwamen ze steeds dichter bij de top van het jeugdroeien. Het harde trainen en de mooie resultaten werden afgelopen zaterdag beloond. De jeugd beschikt vanaf nu over een gloednieuwe wedstrijdboot, gesponsord door AVIA Marees.

De boot werd gepresenteerd tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie. De roeiers blikten terug op het afgelopen jaar Het was een divers en succesvol jaar. Zo telde de vereniging bijna 60 nieuwe leden, werd de indoor trainingsruimte compleet gerenoveerd en trokken ARZV’ers naar het buitenland voor deelname aan internationale roeiwedstrijden en roeivakanties. Maar bovenal sprongen de goede prestaties van de jeugdige roeiers in het oog.

Jeugd-leden ARZV in nieuwe roeikleding

Het meest in het oog springende resultaat was de eerste plaats voor Tos Eijskoot (14) in de skiff (éénpersoons boot) bij een internationale roeiwedstrijd in het Belgische Gent. Ook op alle landelijke roeiwedstrijden was een delegatie van de ARZV-jeugd aanwezig en eindigden ze steeds vaker vlak in de buurt van de top. Een tiental jeugdroeiers maakte dit jaar voor het eerst deel uit van de delegatie ARZV’ers die in het najaar een bezoek brachten aan de bevriende roeivereniging Minerva in Bath. Ook daar maakten ze tijdens een speciaal georganiseerde wedstrijd indruk met hun techniek en prestaties.

De ARZV telt zo’n 40 jeugdleden tussen de 8 en 18 jaar. Dit aantal zit de laatste jaren in de lift. Een van die leden is Demi Straathof (15). Zij roeit al sinds haar tiende en zit nu in het jeugdbestuur. Demi is een fanatieke wedstrijdroeister: “Met zo’n 9 jongeren hebben we best wel een fanatieke wedstrijdploeg waarmee we 5 keer in de week samen trainen. Ook daarbuiten organiseren we activiteiten. Als ploeg, maar ook met de andere jeugdleden. Laatst hadden we ons eigen kerstdiner en ook met Valentijn is er een feestje.”.

Dat de ARZV-jeugd in de lift zit, viel ook op bij de regionale oliehandelaar AVIA Marees. Zij werden tijdens de nieuwjaarsreceptie gepresenteerd als nieuwe sponsor van de ARZV-jeugd. “De link tussen brandstof en de schone sport roeien is misschien op het eerste gezicht niet de meest logische”, erkent ook Dick Jan Marees, directeur van het familiebedrijf. “Maar als AVIA Marees zijn we actief bezig met de hele energie transitie die nodig is om tot nieuwe normen te komen in de vervoersector, juist om voor de jeugd de toekomst veilig te stellen. Daarom past deze sponsoring zo goed bij ons”.

Jeugd-leden ARZV dopen nieuwe jeugdboot

De nieuwe jeugdboot – die afgelopen zaterdag feestelijk werd gedoopt – is gefinancierd door de sponsor. Daarnaast heeft het wedstrijdteam van Demi een compleet pakket aan wedstrijdkleding gekregen. Demi is blij met de nieuwe wedstrijdboot. “Daarmee hebben we echt meer kans om de aansluiting te vinden met de absolute top.”. Het wakkert ook gelijk de ambities aan. “We willen gewoon altijd winnen en dat gaan we volgend jaar vast meer doen.”, aldus een trotse Demi.

Ook kersverse voorzitter van de ARZV Koen Elbers is blij met deze sponsoring. Net als Demi ziet hij het als een kwaliteitsimpuls voor de talentvolle jeugdroeiers. Hij hoopt ook dat het andere kinderen inspireert om te gaan roeien. “Zij zijn van harte welkom!”.

Wist je dat er tijdens het Aegon Nationaal Roeicongres ook een workshop gaat over jeugdroeien? De workshop ‘Help! Ik heb een jeugdlid‘ wordt gegeven door Robert Broeder en Jacques Klok. Sla je MODERNE slag als vereniging en ga mee met de innovatieve ontwikkelingen voor jong en oud. Voor meer informatie over het congres of inschrijven klik je hier.

Ontdek meer roeiverhalen

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Het bestuur van de NSRF (Nederlandse Studenten Roeifederatie)

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!