Wist je dat 1/3e van de roeiverenigingen een vrouwelijke voorzitter heeft? In de mini-serie “Vrouwen in het bestuur” spreken we met vier verschillende vrouwelijke voorzitters. Wat is hun drive? Wat willen ze nog bereiken? En wat willen ze mee geven aan andere vrouwen met bestuurlijke ambities? In deze vierde aflevering vertelt Willemien Agterof voorzitter van de Roeivereniging Alphen, haar verhaal.

Interessante video? Abonneer je op ons YouTube kanaal.

Bundeling van kracht ter bevordering vrouwelijk leiderschap in de sport

SER Topvrouwen, NOCNSF, het Landelijk Netwerk Vrouwen in de Sport (LNVS) en De Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) slaan de handen ineen en roepen vrouwen in Nederland op om actief te worden in sportbesturen.

Het aandeel vrouwelijke bestuurders in Nederlandse sportbonden ligt al jaren rond de 20 procent. Eén op de drie bonden heeft een bondsbestuur met alleen mannen*. Hier willen we met elkaar op internationale vrouwendag aandacht aan besteden, want diversiteit in sportbesturen zorgt voor besluitvorming vanuit meerdere invalshoeken worden genomen en een betere aansluiting bij de diversiteit van sporters.

Ontdek meer roeiverhalen

TeamNL Sportswap | Chantalle Zijderveld en Laila Youssifou: "Moet ik ook mijn bril likken?!"

TeamNL roeicarrière Bjorn van den Ende stopt na veertien jaar: 'Van het roeien heb ik altijd genoten'

Maarten Verbrugge, commissaris wedstrijden bij de NSRF

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!