Elk jaar worden er door verschillende roeiverenigingen jeugdroeikampen georganiseerd. Voor jongeren dé manier om op een leuke en laagdrempelige manier kennis te maken met de roeisport. De roeiverenigingen U.S.R. Triton (Utrecht) en D.S.R.V. Laga (Delft) hebben hun organisatorische vermogen dit jaar weer ingezet voor twee prachtige edities.

U.S.R. Triton jeugdroeikamp (21-26 juli)

Terwijl heel Nederland verkoeling opzocht in verband met de extreme hitte, was het aan de Kromme Rijn een groot feest met kinderen tussen de 13 en 17 jaar. Het was weer tijd voor het jeugdroeikamp van U.S.R. Triton. Twaalf kinderen maakten gedurende het kamp hun eerste halen, afgewisseld met watergevechten en bommetjes in de Kromme Rijn. Van roeiactiviteiten, outdoor lasergamen, een pannenkoekentocht, een outdoor cinema tot en met de dag eindigen bij het kampvuur met marshmallows. Na een week vol plezier, sport en waterijsjes, werd het jeugdroeikamp afgesloten met diner bij U.S.R. Triton.

Roeien op de Kromme Rijn © Yasmin Appeldoorn

D.S.R.V. Laga jeugdroeikampen (21 juli – 17 augustus)

Vier weken lang was het feest bij D.S.R.V. Laga met jeugdroeikampen voor verschillende leeftijden. Door de verdeling in leeftijden werd het mogelijk om de jongeren op niveau te laten kennismaken met de sport. Overdag werd er geroeid en ’s avonds stonden er andere activiteiten op het programma of was er tijd voor een duik in het water. Naast de sportieve activiteiten werd ook aan een goede maaltijd aandacht besteed. De afsluiting van de week was een gala waar tot in de late uurtjes werd gedanst! Wil jij hier volgend jaar ook bij zijn? Houd dan de website in de gaten!

Oefeningen in de roeiboot

Coverfoto: © Yasmin Appeldoorn

Ontdek meer roeiverhalen

Michiel en zijn team bereiden zich voor op de unieke Elfsteden roeimarathon

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!