Talent TeamNL Roeien is het decentrale opleidingsprogramma voor toptalenten uit de Nederlandse roeiwereld. Het doel is om deze atleten op te leiden tot volwaardige topsporters die in staat zijn op het hoogste niveau medailles te winnen. Hierbij staat ontwikkeling, opdoen van relevante (wedstrijd)ervaring en de transitie naar het Topsportprogramma centraal. Hierbij krijgen talenten een individueel trainings- en wedstrijdprogramma vanuit de KNRB. Dit kan de KNRB waarmaken d.m.v. expertise, faciliteiten en ondersteuning van NOC*NSF, het CTO, Topsport Amsterdam en samenwerking met verenigingen.

Hoe kom ik in Talent TeamNL Roeien?

Heb je interesse in deelname aan het Talent TeamNL Roeien? Laat zo vaak mogelijk aan de talentcoaches van de KNRB zien wat je in je mars hebt. Wedstrijdresultaten, profieltesten, of thuis een nieuw PR op de ergometer, show us! De technische staf van de KNRB besluit uiteindelijk welke talenten in aanmerking komen voor het Opleidingsprogramma.

Contactgegevens: [email protected].

‘Mooi om te zien hoe we met elkaar roeiers naar een hoger niveau kunnen brengen in een zeer korte tijd.’

Diederik de Boorder, hoofdcoach Talent TeamNL Roeien

Hoe lang kan ik in Talent TeamNL Roeien blijven?

Bij elke roeier gaan we er vanuit dat het programma voor minstens één jaar geldt, dus ook twee of drie jaar aan Talent TeamNL Roeien deelnemen is heel reëel. Ontwikkeling is het belangrijkst. Roeiers die zich snel ontwikkelen zullen eerder doorstromen naar TeamNL Roeien.

Hoe stroom ik door naar TeamNL Roeien?

Dit hangt vooral af van je eigen ontwikkelingssnelheid, resultaten en de omvang van de selectie van het huidige TeamNL Roeien. Een richtlijn voor doorstromen is P-2, zie voor meer informatie daarover het meerjarenopleidingsplan via de knop hieronder.

Ontdek meer Roeien

Marathonroeien

Toerroeien

Wedstrijdroeien

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!