TeamNL Roeien

☀️☀️☀️ Zon is gezond, ga je roeien? Smeer je in, ook bij bewolking!

Deze heerlijke zomerse weken horen we continu het woord zonkracht voorbij komen, maar wat is dat nu eigenlijk? En verbrand je sneller in ‘t water en hoe gezond is de zon (heel gezond!)? Onze supplier Vision heeft alle antwoorden paraat.

☀️ = ONMISBAAR
De zon is voor ons onmisbaar voor de aanmaak van vitamine D. Zo’n 70% wordt namelijk aangemaakt door zonlicht, de rest halen we uit onze voeding. Maar, je moet smeren om schade aan je huid te voorkomen. Helaas horen jaarlijks 50.000 Nederlanders dat ze huidkanker hebben. En dit is meestal het gevolg van UV-straling door de zon.

☀️ ZONKRACHT
Zonkracht is een maat voor de hoeveelheid UV-straling in het zonlicht die de aarde bereikt. Het is niet zo dat op een warme dag de zonkracht per definitie hoger is. Dit is van verschillende factoren afhankelijk. Hoe hoger de zonkracht, hoe sneller je huid verbrandt. En dit is de laatste weken een hot topic. Midden juni werd een zonkracht van 8,7 gemeten (het record stond sinds 1993 op 8,1). Bij een zonkracht van boven de 8 verbrandt je huid zeer snel (in minder dan 10 minuten!).

☀️ ZON & WATER
Verbranding ligt bij roeiers door al het water extra op de loer. De UV-stralen, waardoor je verbrandt, worden weerkaatst door het water. De straling komt uit verschillende richtingen. Er is dan sprake van een verhoogde UV-straling, dus meer kans op verbranding.

WIST JE DAT..
– In zwemwater van 1 meter diep heb je nog steeds UV-straling. Ben je een waterrat, kies dan voor een zeer waterbestendig zonnebrandmiddel.
– Hoe korter je schaduw, hoe sterker de zonkracht. Check je schaduw, hij is altijd bij je ?
– Glas houd UV-straling niet tegen, ook achter glas word je bruin.
– Smeer royaal, je hebt ongeveer een borrelglaasje nodig voor een volwassene.
– Benieuwd wat voor huidtype jij hebt, en wat voor soort zonnebrand bij je past? Doe hier de test: http://www.vision-sun.nl/huidtype-advies

☀️ Vision wenst je een fijne zomer met veel roeiplezier, maar natuurlijk met een ingesmeerde huid!

Meer weten, kijk op www.vision-sun.nl

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!