TeamNL Roeien

? Aegon KHB - mooie medailleoogst KNRB ploegen op eerste dag

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

De eerste dag van de Aegon Koninklijke-Holland Beker is alweer afgelopen. Na een druilerige start werd ’t toch nog droog. Zes medailles wisten de KNRB-roeiers te pakken. We hebben voor je het overzicht!

Winnaars Aegon Open NK

W4-
Eerste plek en dus een gouden plak is er voor de KNRB combi met Elsbeth Beeres, Annemarie Bernhard, Ymkje Clevering en Veronique Meester. Ze finishen in 06.36.07. Sydney RC komt als 2e over de finish in 06.51.01. Congrats dames!

W2x
Drie Nederlandse KNRB ploegen komen hier in actie. Olivia van Rooijen en Sophie Souwer pakken het goud. Tweede plaats is er voor Nicole Beukers en Lisa Scheenaard (6.49.90) en de derde plaats is voor Marloes Oldenburg en Roos de Jong (6.59.92). Olivia en Sophie klokken 6.47.47. Gefeliciteerd!

https://www.instagram.com/p/BVujq3QFpQ2/?taken-by=marloes_oldenburg

LM2x
De titel is voor Matthew Curtin en James Chuter van UTS Haberfield RC. De twee komen in 6.30.76 over de finish.

M2x
Hier gaan Angus Groom en Graeme Thomas er met het goud vandoor. De mannen van Leander Club / Agecroft RC finishen in 6.13.53.

Aegon Koninklijke-Holland Beker

W2-
Bij de vrouwen twee-zonder starten twee KNRB-ploegen. Aletta Jorritsma / José van Veen en Monica Lanz / Lies Rustenburg. Aletta en José pakken direct een flinke voorsprong en die geven ze ook niet meer uit handen. Met 07.04.72 op de klok is het Holland Beker blik voor dit duo. Gefeliciteerd Aletta en José! De tweede plaats is voor de Orca/Triton-combi met Marleen Verburgh en Kyra de Vries. Zij finishen in 07.11.31. Monica en Lies komen als derde binnen in 07.14.31.

https://www.instagram.com/p/BVuZNTLA2XZ/?taken-by=hollandbeker

Gelukkig klaart het op in Amstelveen!

JM8+

Gefeliciteerd mannen & Jip! De junioren pakken het blik in 5.38.74. De tweede plaats is voor Scotch College in 5.40.05 en de derde plek is voor de Hemus-combi (05.57.00)

W8+
Ook hier is het blik voor de KNRB-combi met Marleen Verburgh, Kyra de Vries, Lisanne Brandsma, José van Veen, Aletta Jorritsma, Willeke Vossen, Rosa Bas, Kristen Wielaard en stuur Ae-Ri Noort. Gefeliciteerd, deze medaille is binnen. Morgen komen de dames nog een keer in actie voor het Aegon Open NK! De dames klokken 06.05.29. De tweede plek is er voor de vrouwen acht van SilVia. Deze dames finishen in 06.12.44.

M8+
In dit veld start de Holland Acht U23. En ook voor deze KNRB-combi is er het blik. De mannen, met coaches Diederik Simon en Willem Jan de Widt, finishen in 05.31.48. Gefeliciteerd! Tweede plek is voor UC Berkeley (05.33.88). Morgen strijdt de Nederlandse ploeg ook voor een gouden plek tijdens het Aegon Open NK.

Ladies’ Trophy & Holland Beker
Inge Janssen en Karolien Florijn plaatsen zich voor de halve finale van zondag. Inge nam al snel de leiding in de heat en kwam met een comfortabele voorsprong over de finish in 7.38.15. Karolien finisht in 7.33.16. Ook Isabel van Opzeeland start morgen in de halve finale.

Stef Broenink kwam aan het einde van de middag in actie tijdens de herkansing. Het lukte hem net niet om een plek in de halve finale te pakken (derde plek, 06.55.45. Start morgen in de C-finale). Amos Keijser werd tweede in 06.55.45 en is door naar de halve finale.

Deze vlothondjes hadden het vandaag wel zwaar! Gelukkig kunnen ze nog lachen.

Foto’s Merijn Soeters

 

 

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!