TeamNL Roeien

? WK Junioren, dag 1 en startlist donderdag

De kop is eraf en de eerste dag van het WK junioren zit er alweer op. Er kwamen vandaag vier ploegen in actie, namelijk de JM2x, JW2x, JM1x en JW1x. Twee van hen plaatsten zich voor de kwartfinale van vrijdag. De andere twee ploegen zien we morgen terug in de herkansing.

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen). Het schema van donderdag is bekend, dit vind je onderaan het artikel of via deze link! Kijk hier voor de ploegen die in Trakai (LTU) aan de start zullen verschijnen.

De races zijn te volgen via live tracker, let op, het is in Litouwen één uur later.

JM2x Max Gompel & Casper van Luyken

Max en Casper beten het spits af voor de Nederlandse ploegen. Ze gingen hard van start en namen direct de leiding. Helaas konden zij hun voorsprong niet vasthouden en halverwege de race lagen de jongens tweede achter de Australische ploeg. De tweede helft van de race vielen de jongens helaas nog verder terug en uiteindelijk werden zij vijfde (6.58.03). Dit betekent dat zij morgen de herkansing moeten varen.

JW2x Ilse Feenstra & Femke van de Vliet

Ilse en Femke zijn hun toernooi heel goed begonnen. Na het eerste deel van de race lagen de meiden nog vierde, maar halverwege de race schoven de meiden in het veld naar voren. Zij namen de leiding over van de Griekse ploeg en roeiden de race netjes uit. De meiden wonnen de heat (7.18.78) voor de Grieken (7.19.64) en de Japanse ploeg (7.20.55). Hiermee hebben Ilse en Femke zich geplaatst voor de kwartfinale die op vrijdag wordt gevaren.

https://www.instagram.com/p/BXSagH6HKV9/?hl=nl&taken-by=nedjw2x

JM1x Lodewijk Titanus

Lodewijk kon vandaag helaas niet mee met zijn concurrenten. Alleen de nummers één en twee van de heat plaatsten zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Lodewijk werd vierde (7.29.98) en dat betekent dat hij morgen een herkansing moet roeien.

JW1x Isabel van Opzeeland

Isabel startte in de tweede heat van de meisjes skiff en het werd een spannende strijd. De concurrente uit Estland nam het eerste deel van de race de leiding, maar rond 1300m nam Isabel de leiding over. Langzaam bouwde Isabel de voorsprong verder uit en ze won haar heat (7.53.85) voor Estland (7.58.12) en België (7.59.67). Hiermee plaatste Isabel zich voor de kwartfinale van vrijdag.

https://www.instagram.com/p/BXSRvLFBk63/?hl=nl&taken-by=nedjuniorwomen

Programma donderdag (NL-tijd)

08.30 JW4-
Heat 1: GBR / CRO / UKR / NED / GRE/ AUT: 1-2 SA/B, 3.. R

10.24 JW4x
Heat 3: NED / IND / USA / RUS: 1-3 SA/B, 4.. R

11.12 JM8+
Heat 2: ITA / NED / GBR / ROU / ESP: 1-2 FA, 3..R

11.21 / 11.27 JM2x
Herkansing

11.48 / 11.54 / 12.00 / 12.06 JM1x
Herkansing

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!