TeamNL Roeien

? WK Junioren, dag 2 en startlist vrijdag

Er werd de hele ochtend hard geroeid bij het WK junioren in Trakai (LTU). Voor Nederland gingen er vandaag vijf ploegen van start. De meisjes vier-zonder beet het spits af.

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen). Het schema van vrijdag is bekend, dit vind je onderaan het artikel of via deze linkKijk hier voor de ploegen die in Trakai (LTU) aan de start zullen verschijnen.

De races zijn te volgen via live tracker, let op, het is in Litouwen één uur later.

JW4- Susan Temming, Willemijn van Olderen, Iris Klok en Jessy Vermeer

De meisjes vier-zonder kwam vanochtend voor het eerst in actie op dit WK. Bij de start konden de meiden nog goed mee met de concurrentie, maar helaas konden zij dit niet de gehele race volhouden. De Kroaten (eerste 6.56.49) en de Britten (tweede 7.03.64) waren te sterk en de Nederlandse ploeg werd uiteindelijk vierde (7.09.05). Dit betekent dat zij morgen de herkansing varen.

JW4x Femke Paulis, Naomi Visser, Anne Klok en Josette Derksen

De meisjes dubbelvier is het toernooi goed begonnen. Ze wonnen vanochtend de heat (6.49.86) voor de Amerikaanse (6.51.94) en de Indiase (7.56.57) ploeg. De boot van de Russische ploeg bleek te licht. Winst betekent dat de meiden zich geplaatst hebben voor de halve finale van zaterdag.

JM8+ Olav Molenaar, Edwin van der Maarel, Jasper Joordens, Gert Jan van Doorn, Thomas de Hertog, Jelmer Bennema, Noud Scholten, Gijs Schwarz en Jip Swildens

De concurrentie voor de jongens Acht was vandaag nog net iets te sterk. De jongens starten goed, maar finishten uiteindelijk als vierde (5.57.20). Alleen de nummers één (Groot Brittannië 5.48.56) en twee (Italië 5.52.09) plaatsten zich voor de finale. De Nederlandse ploeg vaart morgen de herkansing.

JM2x Max Gompel & Casper van Luyken

Max en Casper hebben zich vanochtend geplaatst voor de kwartfinale. Zij werden tweede in de herkansing (7.10.40). De jongens lagen de hele race aan de leiding, maar deze bleek net iets te lang. Het laatste stuk stortten ze in en kwam Nieuw Zeeland (6.53.86) nog voorbij.

JM1x Lodewijk Titanus

Helaas lukte het Lodewijk niet om zijn concurrenten bij te houden. Een plek bij de eerste twee (Zuid Afrika en Letland) was genoeg om door te gaan naar de kwartfinale. Lodewijk werd uiteindelijk vierde (7.43.60). Hij vaart morgen de halve finale om zich te plaatsen voor de E/F/G-finale.

Programma vrijdag (NL-tijd)

08.42 JM1x
Halve finale E/F/G 3: AZE / NED / SWE / IND: 1-2 FE, 3 FF, 4.. FG

08.57 JW4-
Herkansing 2: FRA / NED / ITA / CAN / AUT: 1-3 SA/B, 4.. FC

10.30 JM2x
Kwartfinale 1: NED / AUT / GRE / AUS / SRB / LAT: 1-3 SA/B, 4.. SC/D

11.06 JW2x
Kwartfinale 3: AUT / IRL / CAN / NED / NZL / EST: 1-3 SA/B, 4.. SC/D

11.54 JW1x
Kwartfinale 1: TUN / USA / ESP / NED / MEX / UZB 1-3 SA/B, 4.. SC/D

12.18 JM8+
Herkansing: ESP / NED / HUN / ROU / BLR / RUS: 1-2 FA, 3.. FB

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!