TeamNL Roeien

?2 wereldtitels op de laatste dag van de WK U23!

Een mooie laatste dag voor de Nederlandse U23 equipe in Plovdiv met twee gouden medailles! De BLW1x en BM8+ prolongeerden hun wereldtitel! Daarnaast werd de BM2- eerste in de B-finale en de BM2x vierde in de A-finale.

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen). Een overzicht van de ploegen en de roeiers vind je hier!

BM2- Jochem Kostelijk en Sander de Graaf

Na gister hebben de mannen zich weer helemaal opgeladen voor de B-finale van vanochtend. Dit werd gelijk duidelijk, want Jochem en Sander gingen hard van start. Zij namen gelijk de leiding voor Oostenrijk. Na 500m breidden ze de voorsprong verder uit. De Nederlandse ploeg ging onbedreigd naar de winst in de B-finale (6.35.48). Dit betekent dat zij een zevende plek in de eindstand hebben behaald.

https://www.instagram.com/p/BW4YRw4jHu-/?taken-by=sandertje0001&hl=nl

BLW1x Marieke Keijser

Wat een race van Marieke! De eerste 500m ging haar Franse tegenstandster nog de strijd met haar aan en was het erg spannend. Dit vond Marieke zelf ook, tegen Worldrowing zei ze hierover:

“I was so nervous the first 500m and then I decided I have to go. I wanted it so badly, I did everything that was needed. I am really happy with the race, it was so much better than Lucerne.”

En dat Marieke besloot voluit te gaan werd meteen duidelijk. Ze schoof steeds verder naar voren en na 1000m was duidelijk dat zij met overmacht haar wereldtitel ging prolongeren. De drievoudig wereldkampioen roeide een sterke en overtuigende race. Met een tijd van 7.40.19 mocht zij de gouden medaille ophalen.

https://www.instagram.com/p/BW4vUASHK0H/?taken-by=topsportacademy&hl=nl

BM2x Luuk Adema en Melvin Twellaar

Luuk en Melvin maakten er een spannende race van. Lang konden zij met hun concurrenten mee en lagen zij op een tweede plek. Helaas kon het duo dit niet tot het einde volhouden. Bij 1500m waren zij teruggezakt naar een derde plek. Richting de finish werd er gesprint om de bronzen medaille met de Litouwse ploeg. Uiteindelijk eindigden Luuk en Melvin (6.22.25) net achter de Litouwers (6.21.57). Een vierde plek voor Luuk en Melvin op dit WK.

BM8+ Max Ponsen, Lex van der Herik, Simon van Dorp, Maarten Hurkmans, Jaap Scholten, Michiel Mantel, Bram Schwarz, Michiel Oyen en Bjorn Kwee (st)

De tweede gouden medaille van vandaag was voor de U23 Acht. De eerste 500m ging de Nederlandse ploeg nek aan nek met Roemenië. Toch was de psychologisch voorsprong op de 500m doorgang voor Nederland. Vanaf dat punt werd deze verder opgebouwd en roeide de Nederlandse ploeg overtuigend naar de wereldtitel (5.29.55). De U23 Acht prolongeert de titel, nadat zij vorig jaar in Rotterdam ook al wonnen. Jaap tegen Worldrowing:

“The plan was to go out fast, we knew the rest of the field would too after the heats. After the first 500m, we moved away. SKRRT!”

https://www.instagram.com/p/BW44D-bFtTI/?taken-by=worldrowingofficial&hl=nl

Resultaten WK U23

GOUD
BLW1x Marieke Keijser

BW4- Elsbeth Beeres, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester

BM8+ Max Ponsen, Lex van der Herik, Simon van Dorp, Maarten Hurkmans, Jaap Scholten, Michiel Mantel, Bram Schwarz, Michiel Oyen en Bjorn Kwee (st)

ZILVER
BLW4x Marike Veldhuis, Iris Hochstenbach, Anna Verkuil en Martine Veldhuis

4de plaats
BM2x Luuk Adema en Melvin Twellaar

BM4- Rik Rienks, Haye Dijkstra, Jacob van de Kerkhof en Ralf Rienks

5de plaats
BW4x Mieke Wilms, Eline Feitsma, Martine van den Boomgaard en Bente Paulis

7de plaats (1e B-finale)
BM2- Jochem Kostelijk en Sander de Graaf

14de plaats (2e C-finale)
BLM2x Freek Temming en Floris Loeffen

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Nieuws

Calco Voorjaarsregatta: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!